Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

zmieniłem dietę i staram się więcej pracować i ruszać, spacery z psem. Ten tydzień raczej na straty bo święta , ale choć może będzie bilans zerowy 😄

Jaka dieta?

Kurła dobrze by było przed upałami z 5 zgubić 

Opublikowano
34 minuty temu, bratrolnika napisał:

Jak ciebie raptem 15 minut nie było...

Akurat dzis swojego grata podremontowalem, wczoraj zobaczyłem że olej z lagi leci, chyba przez to ze rano w dołek wpadłem kołem na przyhamowaniu. Cale szczęście ze poprzedni wlasciciel wyposażył mnie w różne części, i mialem uszczelniacz w zapasie, wymieniłem i wygląda ze jest ok. 

No i przy okazji kierunki zmieniłem na biale (z tyłu tez)

20210403_094413.jpg

20210403_123521.jpg

Wszystko ładnie pięknie ale ktoś tu zapomniał oddać koszyk do biedronki 🤣

Opublikowano

Małżonka w biedronce pracuje, to czasem jak zakupy po pracy robi to razem z koszykiem zabiera, żeby nie przepakowywać kilka razy

13 minut temu, radekz200 napisał:

Żywica na posadzce? 😛

😂😂

No przecież, nie raz ci zdjecia tego wstawiałem

Opublikowano
marulekk napisał:

20 minut temu, Uziu92 napisał:

-8.5 kg przez miesiąc 😄 elegancko 😄

A to nie jest trochę za duży w tak krótkim czasie??? 

może i za dużo ale tak wyszło to tak musi być 😄

Rolnik1973 napisał:

1 minutę temu, Uziu92 napisał:

zmieniłem dietę i staram się więcej pracować i ruszać, spacery z psem. Ten tydzień raczej na straty bo święta , ale choć może będzie bilans zerowy 😄

Jaka dieta?

Kurła dobrze by było przed upałami z 5 zgubić 

zero pustych kalorii typu alkohol , słodycze , czipsy , ciastka, słodzone napoje itp. W 99 % ciemne pieczywo, zamiast mięsa ryby , dużo warzyw i owoców , jajka, serki. nie smażyć , lepiej ugotować. Ogólnie co tłuste wyrzuciłem z diety typu majonez, masła, tłuste mięsa. No i najlepiej co najmniej 3 posiłki , najlepiej nawet 4-5 po trosze , a ostatni przed 19. Próbuj, zobacz co Ci smakuje z nie kalorycznego jedzenia i to jedz normalnie.

• Thanks 1
Opublikowano

Kurczak od dzieciaka mi nie leżał, zaraz zwracałem. 

Wołowina to jest to, wieprzowina też ujdzie. 

15 minut temu, stempos1980 napisał:

Daniel czyżby to było przechodzenie na stronę Pani Suprek przez @Uziu92?

Przecież ryba też stworzenie żywe, Sylwia chyba nie zje tego co widzi czuje i oddycha😂

Sałaty też nie powinna bo ona dla królika i ślimaka rośnie.

Najgorsze jest to że nago nie chodzi, ubiera się w te wszystkie dobra co jak się ich produkuje to przez nie się klimat ociepla😂

Liściem też nie powinna się odziewać, zmarnuje pokarm dla żyrafy😂

Tak poważnie to trzeba jej współczuć bo ciężkie życie ma ta kobieta w tym lewactwie, i do tego nie rozumieją jej nawet koledzy i koleżanki z jej prawego otoczenia lewaków 😂

• Haha 1
Opublikowano
Uziu92 napisał:

dlatego podeszła mi ta dieta i już wolę zjeść te ryby , warzywa czy jaja ze smakiem niż jakieś byle jakie wędliny , parówki czy kiełbasy co czasem pies nie chce

Do rzeźnika do zbuczyna po półówke, wędliny narobić i jeść dobre.

Opublikowano

wiadomo że zje się więcej ale opychać się nie mam zamiaru 😀 dziś już od 6 rano robotę zrobiłem i fajrant, zaraz psa biorę i z 8 km marszu sie zrobi jak lać nie zacznie. Na 17 się powinno wrócić 😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v