Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego obgadujecie akoo ? Nikt się nigdy nie nawalił jak biszkopt i później wygadywał głupoty ? Chyba się to większości zdarzyło bo dosyć łatwo jest tą granice przekroczyć.

12 minut temu, WitekRolnik napisał:

@Ursus932 Ciężko było zdecydować bo pracowałem tam od czerwca 2018r, bardzo dobra i zgrana ekipa, ale cóż tak jak mówisz trzeba było wybrać wóz albo przewóz, a jak będzie dalej, czy to była słuszna decyzja to okaże się po pewnym czasie nie mniej jednak myślę, że lepiej będzie pracować u siebie i dla siebie niż robić na kogoś i non stop słyszeć od szefa, różne czasem krzywe akcje.

Nie myślałeś nad samą ziemią i pracą ?

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, WitekRolnik napisał:

@Ursus932 Ciężko było zdecydować bo pracowałem tam od czerwca 2018r, bardzo dobra i zgrana ekipa, ale cóż tak jak mówisz trzeba było wybrać wóz albo przewóz, a jak będzie dalej, czy to była słuszna decyzja to okaże się po pewnym czasie nie mniej jednak myślę, że lepiej będzie pracować u siebie i dla siebie niż robić na kogoś i non stop słyszeć od szefa, różne czasem krzywe akcje.

Mi też się tak wydaje , u siebie to siebie , jak chce tak robie 

Opublikowano
7 minut temu, dsbh napisał:

Dlaczego obgadujecie akoo ? Nikt się nigdy nie nawalił jak biszkopt i później wygadywał głupoty ? Chyba się to większości zdarzyło bo dosyć łatwo jest tą granice przekroczyć.

Nie myślałeś nad samą ziemią i pracą ?

My nie obgadujemy , tylko komentujemy 😛

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Akurat gość stolarz, to co zrobił woził nim do miejsca docelowego, więc możliwe że tyle najechane. Tyle że zaniedbany, az za bardzo

Ale ile on miał jak z Francji przyjechał🤔

Opublikowano
12 minut temu, Łolek napisał:

No witajta, co tu słychać, tesknilista trochu? 

Ja nie tęskniłem 😉

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

33tys.km, on roczny był ściągnięty, prawym narożnikiem strzelony

To malutko miał jak 33. Ten co nim jeździłem jeździł tylko po Polsce i 10tys. Robi się w miesiącu.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, WitekRolnik napisał:

Atmosfera w pracy równie ważna co zarobki. 

Ja to chyba zamykam wszelkie działalności i robię dzieci, do wiaty drzwi wstawię, z KG ściany i niech państwo daje 😤😤😤😤

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

Te rakiety to najlepiej w poziomie odpalać i w stertę słomy kierować😁

Opublikowano
49 minut temu, Łolek napisał:

Ani trochu 😜

Gdzieś się szlajał? 

Chciałem dziś kupić folie do sianokiszonki, była wczoraj 350 zł dziś 460, ta sama paleta. 

Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał:

Ani trochu 😜

Gdzieś się szlajał? 

Chciałem dziś kupić folie do sianokiszonki, była wczoraj 350 zł dziś 460, ta sama paleta. 

Poświęcałem czas na takie przyjemności jak odkrywanie pryzm przewóz kiszonek a że @Ursus932@Ursus932 pisał że nie tęskni 😉to obserwuję 🧐

• Like 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

33tys.km, on roczny był ściągnięty, prawym narożnikiem strzelony

2 minuty temu, 6465 napisał:

Ale ile on miał jak z Francji przyjechał🤔

https://www.olx.pl/d/oferta/fiat-ducato-2013r-2-3-jtd-l2h2-165-tys-km-klima-CID5-IDN5aSA.html a ten ?

6465 napisał:

To malutko miał jak 33. Ten co nim jeździłem jeździł tylko po Polsce i 10tys. Robi się w miesiącu.

jeden przez miesiąc 10tys drugi przez rok nie zrobi.....

• Like 1
Opublikowano
Karol6130 napisał:

49 minut temu, Łolek napisał:

Ani trochu 😜

Gdzieś się szlajał? 

Jaki rozmiar i jaka firma?

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

A to kupiłem tak se, żeby dzisiaj odpalić 🙊 pewnie gówno ale cena jeszcze w miarę to wziąłem 

Dzisiaj objazd był 🙈 2 biedronki, 3 netto, Bricomarche i sporo straganów 

ja w biedronce kupuje, bardzo dobre mają

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Zauważcie że w międzynarodówce najwięcej lata masterów, więc to chyba nie takie złe auta. Na silnikach się nie znam.

Sztywniejsze od Dukato i silnik 2.3 w wersji 125 i 150 kucy to długodystansowce na łańcuchu nie na pasku.

Blacha dużo lepiej zabezpieczona jak w dukatach .

Pojemne i wytrzymałe auta

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Sztywniejsze od Dukato i silnik 2.3 w wersji 125 i 150 kucy to długodystansowce na łańcuchu nie na pasku.

Blacha dużo lepiej zabezpieczona jak w dukatach .

Pojemne i wytrzymałe auta

Jeździłem swego czasu masterem z tymi dużymi światłami z przodu. Na zegarze pokazywał 750tys,km. Ile był cofnięty nie wiem sprowadzony z Francji. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v