Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

Trzeba doliczyć jeszcze koszta dystrybucji, łapówek, trochę grosza dobrze jakby zginelo po drodze. Druga sprawa kto Teraz ma w domu jeden telewizor jak sam Rysiek ma 7 telewizorów 

Tuner ok. 80 zł. Koszt przesyłki 15-20 zł. Wychodzi 100 zł. Tyle że po tych zmianach, nagle cena może wzrosnąć. Co by mnie nie zdziwiło.

10 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No akooo mieszka na co dzień w mieście z tego co pisze.

Nie, nie. To jest osoba której imię strach wymawiać... w innym temacie 🤣.

9 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Raczej osoba która by podzielała jego pasje...

Pasją to u niego są pszczoły a reszta zwyczajna robota. Przy pszczołach robota jest głównie przy wirowaniu, nie powie mi nikt że we dwóch czy dwoje idzie je dokarmiać.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie mam tam bardzo daleko, jakieś 25km. Hotel to musiałbym pomyśleć, Molo w Osieku może? 

Zle się wyraziłem pisząc hotel , gość poprostu wynajmował pokoje -taka agroturystyka . Pamietam tyle że jadąc na ten hotel , Auschwitz było po prawej stronie widać , dość nie daleko , a na ten hotel się jeszcze że 3 km jechało . patrzę na mapę , ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy miejscowości ...🤷

3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Widać, że w dobrym stanie nawet wszystkie kontrolki się świecą 😎🙊

Ważne żeby gasnęły 😎😁

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, dsbh napisał:

Pasją to u niego są pszczoły a reszta zwyczajna robota. Przy pszczołach robota jest głównie przy wirowaniu, nie powie mi nikt że we dwóch czy dwoje idzie je dokarmiać.

Widać, że nie o wszystkim wiesz. Druga osoba jest bardzo przydatna chociażby przy znakowaniu matek- jedna osoba trzyma ramkę a druga łapie matkę. Drugi człowiek jest przydatny przy szykowaniu do zimy, wkładaniu półkorpusów pod główny korpus i wiosną przy ich wyjmowaniu i wymianie dennic. A i inne prace się znajdą, że drugi się przyda. Prace to nie tylko dokarmianie i wirowanie miodu. Jeszcze jest choćby izolacja matek w izolatorze Chmary, też jeden ramkę trzyma a drugi matkę łapie. Oczywiście da się samemu zrobić ale warto mieć kogoś do pomocy.

6 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Zle się wyraziłem pisząc hotel , gość poprostu wynajmował pokoje -taka agroturystyka . Pamietam tyle że jadąc na ten hotel , Auschwitz było po prawej stronie widać , dość nie daleko , a na ten hotel się jeszcze że 3 km jechało . patrzę na mapę , ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy miejscowości ...🤷

To jak po prawej stronie to może Pławy, Wola, Jedlina?

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, gregor1284 napisał:

To i pies kacap tak ma. Może od tej karmy bo taka sama je

Jak im dawałem w miski to wiecznie sie gryzły bo jeden drugiemu wyzeral. Teraz pół worka na raz wsypane w skrzynkę pod wiatą u byków i jedzą jak mają ochotę. Wodę z poidła piją i psy bezobslugowe. Ten młody głupszy to piję tylko jak napuszczone w poidle. Stary się wycwanil i jak nie ma to czeka aż byk podejdzie a jak na puści to go odgania 

Po wczorajszej awarii poidła syf na korytarzu bo sianokiszonka przymarzla do posadzki :o

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

-15 i piękna szadź. Dawno takiej pogody na święta nie było 

Opublikowano
39 minut temu, Uziu92 napisał:

Mikołaj się w tym roku postarał 👍🎅

IMG_20211214_171541.jpg

Mondeo mk5? Chyba najlepszy wybór z tych co szukałeś.

Ja w tym roku z Mikołajem gadałem za rok ma mi takiego przywieźć 😁

lexus-gsf-02.jpeg.jpg

Opublikowano
34 minuty temu, gregor1284 napisał:

Zaraz taki tuner może być warty 500 😂

Chińczyki klepią to masowo na kontenery, zmieniają tylko naklejki na obudowach to raczej takiej ceny nie osiągnie. Ale radia DAB+ to drogie są i taką cenę jak podałeś osiągają.

30 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Widać, że nie o wszystkim wiesz. Druga osoba jest bardzo przydatna chociażby przy znakowaniu matek- jedna osoba trzyma ramkę a druga łapie matkę. Drugi człowiek jest przydatny przy szykowaniu do zimy, wkładaniu półkorpusów pod główny korpus i wiosną przy ich wyjmowaniu i wymianie dennic. A i inne prace się znajdą, że drugi się przyda. Prace to nie tylko dokarmianie i wirowanie miodu. Jeszcze jest choćby izolacja matek w izolatorze Chmary, też jeden ramkę trzyma a drugi matkę łapie. Oczywiście da się samemu zrobić ale warto mieć kogoś do pomocy.

To jak po prawej stronie to może Pławy, Wola, Jedlina?

Widzisz i już ciekawy temat do rozmów. Pszczoły to u mnie były jak byłem młodszy od Ciebie, teraz nawet wspomnienie nie zostało po nich.

12 minut temu, TheraRolnik napisał:

Czas oprzątać 

IMG_20211226_214440.jpg

Chopie, teraz to trzeba się powoli szykować spać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v