Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Toż ja tu nawet kolegów nie mam🤔 Może na stare lata o ile dożyję będę żałował, może nie... "Czego oczy nie widziały tego sercu nie żal" i "Nigdy czegoś nie miałem więc nie uważam by było mi to do czegoś potrzebne".

A ja? 

4 minuty temu, Bananek napisał:

Sensownie gadasz. Kurpiok by elektrody pchał gdzie nie trzeba. Ma się ta jego Merry z nim. 😉

Gdzie pchał 🤦‍♂️ ja tylko jemu doradzam 

Opublikowano
6 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

@szczypka Pytaj. On jest hodowca z prawdziwego zdarzenia a nie taki dziad jak ja.

bez przesady  trochę kur po podwórku biega😉

najbardziej upierdliwych w jajka przed świętami zaopatrzyłeś?

Opublikowano
Przed chwilą, donweter1989 napisał:

Jak ja bym chciał aby mnie o dowód gdzie w sklepie zapytali 😞

klepnij kasjerke w tyłek albo nie zapłać za coś i się zapytają o dowód. I marzenia się spełniają 😂

Opublikowano
Przed chwilą, szczypka napisał:

bez przesady  trochę kur po podwórku biega😉

najbardziej upierdliwych w jajka przed świętami zaopatrzyłeś?

W miarę tak, zaczynam od tych najbardziej męczących. Jeszcze mi kilku zostało ale myślę, że dam radę wszystkich uposażyć.

@gregor1284 Co się tak dziwisz? Sam siebie tak nazywasz...

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, HF86 napisał:

klepnij kasjerke w tyłek albo nie zapłać za coś i się zapytają o dowód. I marzenia się spełniają 😂

Ta ja na prąd wytrzymały co prawda. Świński poganiacz to mnie łaskocze, ale ten policyjny to raczej mocniejszy, a widać że oni ostatnio lubią ich używać.

Edytowane przez donweter1989
  • Haha 1
Opublikowano

szałwią płucz

2 minuty temu, Bananek napisał:

Kurła, ryj mi puchnie nadal. Idę jutro niech mi coś da od tego. 🥴

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Do rzezni na wymianę się udaj 😂

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ale to nie w sensie, że wiekiem stary jesteś...

@szczypka Znalazłem "źródełko" śruty sojowej. Zmienić żywienie i zamiast koncentratu dawać tą śrutę?

A no to tak. Bo ja to jeszcze młody kogut 

Opublikowano
6 minut temu, donweter1989 napisał:

Jak ja bym chciał aby mnie o dowód gdzie w sklepie zapytali 😞

A na 40 lat z wąsem wyglądam 🙊🙊

3 minuty temu, Bananek napisał:

Aby z drugiej strony nie poprawił, żeby jednakowo wyglądało 😬😬 Rumiankiem trzeba płukać, od zapalenia on 😉

Opublikowano

to zależy czy źródełko czyste ostatnio robi się z tym problem mieszają dziady z kredą i cenią jak za dobry towar nie przetestujesz nie będziesz wiedzieć ja już kupuję hurtowo okolicznych dziadów mam dość  jakąś sensowną dawkę ułożyć i próbować 

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

@szczypka Znalazłem "źródełko" śruty sojowej. Zmienić żywienie i zamiast koncentratu dawać tą śrutę?

Opublikowano
3 godziny temu, PRIMO napisał:

No i git. 👍🏼

Dzięki Marek przesyłka dotarła. 

20211216_172910.jpg

Ale masz chude palce 😉 , ale do dojenia krów dobre 👍😜

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Czym??😉

co mie w balona robisz? aż sprawdzałem...:D

2 minuty temu, Łolek napisał:

Się dzisiaj urobilem  reszta pola zaorana handelek zrobiony jedno kupione drugie sprzedane maszyny pomyte aż się,, łysnią,, kurna za dużo jak na jeden dzień 

@Ursus932dawaj pohandlujem

IMG_20211216_152227.jpg

bym napisał że ładny ferguson, ale to wiadomo, bo to ferguson...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v