Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
58 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Za ile?

W sąsiednim powiecie 3 gości się utopiło

No tyle poważnie , i to 9 letni sprzęt 

Nowe jeszcze robią ? Ale chyba nie jak ursus upadł

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Co robiłem????

czym kleiłeś? spawanie plastiku, czy co?

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jadłem kiedyś coś takiego- mieszanka spadzi ale inne jakieś nektary też tak były. Taki sobie. Dla mnie tylko taki

20210520_150201.jpg

mniam. może i ja kiedy zasłużę u Ciebie na jakie kupno słoiczka.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jadłem kiedyś coś takiego- mieszanka spadzi ale inne jakieś nektary też tak były. Taki sobie. Dla mnie tylko taki

20210520_150201.jpg

Panie po starej znajomości chcę jeden 😛

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

20210520_150201.jpg

Ten ma na pograniczu lasu ule ustawione w takich brzozach i z lasu to znoszą. Nie ma takiego drapania w gardle jak po innych miodach 

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

mniam. może i ja kiedy zasłużę u Ciebie na jakie kupno słoiczka.

Ty? Zawsze. Taka procedura jak pisałem ostatnio Danielowi i Piotrkowi. 

Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Panie po starej znajomości chcę jeden 😛

Z tych to już niewiele zostało...

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

czym kleiłeś? spawanie plastiku, czy co?

Trytkami😀 

Pod tą dolna dokładką dziur nawiercilem i zszylem to do kupy trytkami

Intercooler zawiozłem do spawania, bo plastikowy uchwyt się ułamał-werdykt-tego się nie pospawa, taki plastik 

Pokleilem klejem do szyb, wygląda że trzyma(przynajmniej na razie)

Opublikowano

Warszawa to nie wiem 

W Łowiczu jest V-tec, tam mi tego czerwonego ze zdjęcia robili na 400Nm, no i przy Fiacie DPF i EGR usuwali, ale to od ciebie kawał drogi

Choc chipa to na poczekaniu ci zrobią, mają hamownię

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

@bratrolnika polecasz w wawie jakąś dobrą firmę co robi chiptuning w autach ?

A co będziesz czipował? 

3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Trytkami😀 

Intercooler zawiozłem do spawania, bo plastikowy uchwyt się ułamał-werdykt-tego się nie pospawa, taki plastik 

Jak wytrzyma do lata to latem zmienisz

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Warszawa to nie wiem 

W Łowiczu jest V-tec, tam mi tego czerwonego ze zdjęcia robili na 400Nm, no i przy Fiacie DPF i EGR usuwali, ale to od ciebie kawał drogi

Choc chipa to na poczekaniu ci zrobią, mają hamownię

no kawałek jest,  dobrze mi zrobił gość w passacie, 6 lat i nic się nie dzieje, okolice węgrowa ale on vagiem się zajmuje głównie chyba.

Przed chwilą, stempos1980 napisał:

A co będziesz czipował? 

Jak wytrzyma do lata to latem zmienisz

rozeznaje się puki co :D

Opublikowano
22 godziny temu, gregor1284 napisał:

Materiału do artykułu szukali w cenach mleka, ulepił taki stek bzdur że to głowa mała 

Jak byście panowie zareagowali? 

Mam jutro dosyć ważne spotkanie ale postaram się po słomę przyjechać i te nawozy przywieźć. 

22 godziny temu, TheraRolnik napisał:

k**wy a nie ludzie, i być "za mundurem" jak takie pizdy noszą mundur ?

https://twitter.com/HoliBuntu/status/1470107395791671302?t=BCQf45dxbtiu1P-JleQJ_Q&s=19

22 godziny temu, Karol6130 napisał:

Były by jaja jak by im się przekręcił. 

Ja pochwalam zachowanie mundurowych, takich nam trzeba na granicy. 

Czym prędzej awans, i brak możliwości rezygnacji z tego awansu. 

22 godziny temu, gregor1284 napisał:

A ja osobiście bym mu buta sprzedał. Na granicy to on taki chojrak by nie był, tu do dziadka to bohater 

A po co ta maseczka? 

Proszę nagranie z monitoringu

https://streamable.com/pin7sq

Fajne tak oczerniać ludzi nie widząc sytuacji od początku, policjanci zwrócili uwagę nawet ich nie spisali i odeszli ale jak widać patusem to trzeba się urodzić i to już nie pierwszy tego typu wybryk tego pana. To pokazuje jak łatwo jest manipulować ludźmi, wystarczy tylko odpowiednio pokazać daną sytuację i efekt gotowy.

Do zdarzenia doszło w minioną sobotę w zamojskiej galerii handlowej. Policjant wspólnie z funkcjonariuszem Straży Miejskiej idąc pasażem zauważyli mężczyznę i towarzyszącą mu kobietę bez założonej maseczki. Zwrócili im uwagę, aby zasłonili usta i nos. Pomimo tego, że nie zostali ukarani mandatem, ani nawet wylegitymowani, zaczęli obrażać i wyzywać mundurowych.

Mężczyzna założył maseczkę, którą otrzymał od pracownika ochrony sklepu, jednak po wejściu do sklepu w kierunku funkcjonariuszy nadal kierowane były wulgaryzmy.

W pewnym momencie rodzeństwo widząc oczekujących przed sklepem funkcjonariuszy szybkim krokiem ruszyło w ich kierunku. 32-latek rzucił się na policjanta próbując uderzyć go pięścią w twarz. W wyniku ataku napastnika policjant upadł na bramkę antykradzieżową. W czasie interwencji mundurowy kilkukrotnie został uderzony przez niego w głowę. Ponieważ 32-latek nie chciał się uspokoić i w dalszym ciągu był agresywny, został użyty wobec niego paralizator. Agresywna wobec mundurowych była również kobieta, która odpychała policjanta, szarpała go utrudniając przeprowadzanie interwencji. Kobieta była nawet siłą odciągana od mundurowego przez innego mężczyznę. Ponieważ prośby o zachowanie zgodne z prawem nie przyniosły rezultatu, wobec agresywnej 31-latki został użyty gaz.

Agresywne rodzeństwo zostało zatrzymane. Jak ustalili policjanci, mężczyzna już wcześniej był dwukrotnie notowany w policyjnych kartotekach za znieważenie funkcjonariusza. Całość z przebiegu tej interwencji została zarejestrowana przez monitoring galerii, który został zabezpieczony.

Opublikowano
20 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

20210520_150201.jpg

To ty takie nalepki na swoje produkty nalepiasz? ;)

Opublikowano
14 minut temu, bratrolnika napisał:

Trytkami😀 

Darku a to przypadkiem nie twój?🤔

1413146307_3i1gfa.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, akooo napisał:

To ty takie nalepki na swoje produkty nalepiasz? ;)

Tylko na miód. Mam "swój" sklep gdzie jeżdżę po wszystkie sprzęty do pszczół, słoiki itp i "swoje" dwie ekspedientki, które wszystko podadzą i doradzą😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v