Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To niech sobie ją Daniel bierze, jak ona taka jak ojciec to dziękuję. Zresztą i tak by ze mną nie wytrzymała.

Może i masz rację Piotrze 

Opublikowano
23 minuty temu, Agrest napisał:

Zobacz jakie auta ma firma Jarecki z Gołymina. Ceny mają dobre

Masz jakiś kontakt? Coś było głośno w cenach że na wadze kantują.

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Z bizona rura mi się zdaje że za krótka będzie. 

Im więcej będzie pochylona tym wydajność będzie lepsza. 

Ja tam się nie znam, nie mam kombainu, tyle co mi się wydaje. 

Kiedyś widziałem takie przyczepy hl z taką rurą, to w sumie nie było drogie bo 8000 

Widziałem za 14  tys taka hl 

https://m.olx.pl/d/oferta/paszowoz-do-paszy-sypkiej-kaczek-gesi-przeladowcza-CID757-IDMxGwC.html?isPreviewActive=1 to jak by pomyślał to też by przerobił i mobilne jest

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, Karol6130 napisał:

Kiedyś widziałem takie przyczepy hl z taką rurą, to w sumie nie było drogie bo 8000 

Nie wiem, trochę rupietów mam, to finansowo max w 1500 myślę by się zamknął, ale niech się jakiś konstruktor wypowie.

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Odpuść, bo to może go nakręca jak jednego z pod Bełchatowa pisanie o ciągniku, ignoruj to i przestanie :D Ty będziesz go naprowadzał na inną drogę a on na przekór będzie pisał "o kurach gnoju i żarciu". W sumie ciekawy tytuł nawet ;)

Szymek o co Ci chodzi 🙆‍♂️ to tylko rozrywka

Opublikowano
42 minuty temu, danielursus3p napisał:

Jaki może być koszt ulepić coś takiego?

7 minut temu, Karol6130 napisał:

Przecież tam jest z bajzona, tylko przedłużana

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Cena choć duża to jednak nie duża😂

Napewno dużo to roboty.....

3 minuty temu, slawek74 napisał:

to podawanie ceny to chwalenie 🤔 oj to dawno nie podawałem

A podpowiesz jakoś pelnoporcjowke?

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

to podawanie ceny to chwalenie 🤔 oj to dawno nie podawałem

To podaj aktualną 

Opublikowano

Sławek zawsze znajdzie mniejszych od siebie i ich molestuje rozwojem itp... Ma chłop kompleksy bo on nima pola i udaje że się rozwija.... Do większych nie fika bo nima z czym i tyle.... Ale te małe to się nasluchajo rozwojowego małorolnego co ma mniej od tych których poucza .... 😁

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, Karol6130 napisał:

No właśnie, nie cała 

Musi kupić dwie rury i koszt się podnosi 

Na złomie to by dużo nie kosztowało bo to lekkie.

Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał:

Od Bizona na pewno za krótka, tam gdzie byś przeładowywal masz dostęp do prądu ? 

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Szymek o co Ci chodzi 🙆‍♂️ to tylko rozrywka

Podałem mu przykład że tak się tu wszyscy nakrecili, że na końcu bardziej nam zależało na kupnie tego ciągnika niż Tobie :D

Opublikowano
50 minut temu, jedrus2020 napisał:

na razie się trzymają. A właśnie na ile takie koła trzeba pompowac?

Nie mam bladego pojęcia 

Ale jedno koło było nawet z takim samym bieżnikiem, i gość po 150 by puścił

40 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Na nowych materiałach ? Myślę że w 3,5   tys bym się zamknął , z założeniem że ślimaki robię sam . 

Jakby sam robił to może może, ale komuś zlecić to dużo za mało

Opublikowano
21 minut temu, bratrolnika napisał:

Jakby sam robił to może może, ale komuś zlecić to dużo za mało

Samemu. To nie wymaga nie wiadomo jakiego pojęcia o mechanice.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Ursus932 napisał:

To podaj aktualną 

Powiem w tajemnicy że miał kilka groszy większą ode mnie, tylko nie mów nikomu 🤫

11 minut temu, danielursus3p napisał:

Na złomie to by dużo nie kosztowało bo to lekkie.

Zgadza się, tylko muszą być dobre i to będzie kosztować. 

Pomysł ogólnie dobry. 

Kiedyś gdzieś na Podlasie jeździłeś, może tam będą mieli. 

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano
7 minut temu, danielursus3p napisał:

Masz jakiś kontakt? Coś było głośno w cenach że na wadze kantują.

[Nazwa] Jarecki [Telefon] 694 738 892

W piątek gadałem to kasa szybki przelew na wadze

Opublikowano
5 minut temu, jacor73 napisał:

Przecież tam jest z bajzona, tylko przedłużana

Tam trzeba brać się o świcie za załadunek by do wieczora skończyć.Widząc w jakim tempie ciurka to zboże na przyczepę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v