Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

passata to  ciężko dobrego. prawie w każdym wilgocią czuć. te panienki tam tak się pchają podobno, mało się nie podusza 😂

Czuć wilgocią od panienek ale co zrobisz, czy Ty czy ja jakbyśmy byli panienkami to marzylibysmu żeby dupsko w takim pasacie przewieźć 

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

to jest Polski lis i nie musi się zkradac jak gestapo w nocy. 

U nas jeszcze tego problemu nie ma. A jak w nocy komuś wybiera to tylko jego wina skoro drzwi nie zamknie, okna otwarte i bez siatek. U mnie kury są od początku czyli 60 lat i przez ten czas podobno raz lis był ale to jeszcze stajni nie było tylko drewniany barak a w nim krowa, maciora i kury.

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

U nas jeszcze tego problemu nie ma. A jak w nocy komuś wybiera to tylko jego wina skoro drzwi nie zamknie, okna otwarte i bez siatek. U mnie kury są od początku czyli 60 lat i przez ten czas podobno raz lis był ale to jeszcze stajni nie było tylko drewniany barak a w nim krowa, maciora i kury.

U mnie był taki czas że i w dzień lisy na podwórko właziły. Dobrze że pies duży to moment przepędzał. 

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

Pany potrzebny traktur 70, 80 kuni z turem ktoś coś wie to dawać znać  budżet do 40k

Ursus 5314 biturbo

Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No to u mnie by nie miało co przepędzić bo ani psa ani kota ani innych zwierząt "domowych". Tylko drób i futrzaki.

Kurła wyślę Ci ze 3 koty, jak się nie pozbędę to trza bedzie krowę dostawić 

Opublikowano

może inny babsztyl? 

w końcu kurnik skończony może jutro uda się pług podpiąć i coś zaorać 

Opublikowano
Uziu92 napisał:

kolejny tydzień minął i nadal brak kasy za słomę... duze firmy mogą więcej....

Tak to jest, miałem to samo z malinami, chłodnie miał koleś że wsi kasa zawsze była pod koniec tygodnia ok 20k rocznie, zbankrutował, biznes przejął Łuków na kasę z sezonu 2015,2016 czekało się ponad rok,

Opublikowano
3 minuty temu, szczypka napisał:

może inny babsztyl? 

w końcu kurnik skończony może jutro uda się pług podpiąć i coś zaorać 

Się śpiesz bo od piątku jakaś aktualizacja  z większymi opadami

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

Weź się sam nie myj ,to będziesz śmierdział jak ten pies.Psa trzeba wykąpać to nie będzie śmierdział.

Zeby on sie dal wykąpać. Chcielismy go troche podstrzyc to to samo. Czasami bez zachety to sie uczepić nie da,a teraz odkąd w budzie ma.czysto od kilku dni to nie chce wchodsic i spi na zewnątrz. W lecie jak jest na wolnosci to leci na pastwisko i w sadzawce sie kąpie gdzie krowy wode piją. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja mam sznurków z kostek dość. Ale kurła droga za ruchliwa, uj, że z drugiej strony same pola ale jednak je ciągnie do drogi.

Te daleko nie będą chodzić, łażą tylko do stodoły i spowrotem do obory na górę 

Opublikowano
MonteChristo napisał:

Uziu92 napisał:

kolejny tydzień minął i nadal brak kasy za słomę... duze firmy mogą więcej....

Tak to jest, miałem to samo z malinami, chłodnie miał koleś że wsi kasa zawsze była pod koniec tygodnia ok 20k rocznie, zbankrutował, biznes przejął Łuków na kasę z sezonu 2015,2016 czekało się ponad rok,

w moim przypadku to legalna firma dość duża , fakturę mam, upaść raczej nie upadli. Zastanawia mnie czemu w takich czasach palą za sobą mosty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v