Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Umnie w sumie prawie nie padało przez dzień. Co nieco mozna było ogarnąć

Ciekawe czy zapiekanki otwarte w Lubartowie? 

A pojadę zobaczyć

Opublikowano
5 minut temu, pafnucy napisał:

otwarte. przynajmniej przed południem były otwarte

Opublikowano
7 minut temu, pafnucy napisał:

Umnie w sumie prawie nie padało przez dzień. Co nieco mozna było ogarnąć

A pojadę zobaczyć

Gdzie w Lubartowie te zapieksy?

Opublikowano
1 minutę temu, sladan napisał:

Gdzie w Lubartowie te zapieksy?

W budce obok pks

Opublikowano
MarcinO10 napisał:

Dzisiejszy opad, i dalej leje

IMG_20210918_143344.jpg

Przebijam. 30 litrów od rana.

gregor1284 napisał:

@Bananek zabieraj ten Podlaski deszcz bo już mnie zaczyna denerwować... 

U nas jest normalny. Tylko nad wami jakiś pedalski 😂🤣

Opublikowano

Deszcz od rana. Szczęście fucha w domu to i dzień zarobiony. Woda już po polach stoi. 😱

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

A te plastiki pod rolkami to na której dziurce przetknięte masz.

To znaczy na 1ar ile razy kołem kręcisz?

6-12 na oponie pisze

Kurła to nie dlamnie technologia

Miał rację rolnik od pezczół ze to gvwno

To są denka, na 2 ząbku u mnie albo na 3 też może być. Ja też jak zmieniłem z konnego myślałem że nie poradzę ustawić, ale potem już siew i patrzenie na wschody to przyjemność.

5 godzin temu, Winnetou napisał:

Czytajcie mądrale

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://wrc.net.pl/pr-motocyklista-nie-dal-sobie-zadnych-szans-przerazajacy-wypadek-na-obwodnicy-wroclawia/amp&ved=2ahUKEwixtpvDhojzAhXoiIsKHXXnARsQ0PADKAB6BAgGEAE&usg=AOvVaw1gDYACgJGrNRSNI6P5b8BV&ampcf=1

Gdyby nie było ofiar, skończyłoby się mandatem i punktami karnymi dla motocyklisty. Pozdrawiam wszystkich, którzy zdali za pierwszym razem, bo mama kabana zaniosła w torbie😅

Prędkość była nadmierna to fakt, ale gość  z auta w mojej interpretacji przyczynił się również do tej tragedi, gdyby mu nie wyjechał tylko przeczekał 2 sekundy nie było  by tematu.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał:

Deszcz pada ale się nie siedzi 😛😛 Tuby zamontowane 

17F9A3F4-9F62-41B9-BB46-56065EAC728C.jpeg

No pięknie ci te drzwi założyli. Powinny być 90° w prawo obrócone. A podłoga na dole, a nie na ścianie. Pomijam lampy po lewej stronie, one z kolei mają być n a suficie. Kurła, wszystko na opak

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, Winnetou napisał:

Już od naście lat, teoria zdana za 3 razem, jazda za pierwszym i to bez hodowli kaczek panie😗 Dobrze wiem jak to wygląda w praktyce, bo mieliśmy kiedyś podobną sytuację jadąc z 19 kierowcą ze słowacji 160 w terenie zabudowanym. Młody szturchnął wyjeżdżającego z posesji, który zdążył przejechać ok 20 m i przyjął mandat bez szemrania. 

To się nie przyznawaj, że masz, bo tacy kierowcy powinni być pozbawiani prawka. To, że młody przyjął mandat nie znaczy, że zawinił. W tym konkretnym przypadku wymuszenie pierwszeństwa i nie ma tu żadnej dyskusji. Znajdź sobie w kodeksie i nie pisz głupot.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v