Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, HF86 napisał:

Skrecaj lepiej tą kosiarkie bo zima zastanie i jak te swoje bagno obkosisz?

Rozrusznik wstawić i wio po bele 

Szuwar z grond będzie kosil? 

No człek ufryzowany to cacy lala chłopak 🙈 pasuje się szykować i jechać

Opublikowano
2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Jak się zagrzał to w miarę ciepło, w kurtce i polarze 😝

IMG_20210825_081430.jpg

U nas mokro, kopaczka przeserwisowana, u siebie by trzeba powoli się zbierać i zamówienie u 3 ludzi na usługę jest.

O 5 7 stopni było.

Kurła kupować nawozy czy nie, ciekawe czy coś potanieją🤔 Dużo do kupienia nie ma ale zawsze by na jaką flaszkę przyoszczędził...

Opublikowano
42 minuty temu, gregor1284 napisał:

Szuwar z grond będzie kosil? 

Gdzie się taki śliczny wybierasz? Na wnuczka w domu seniorów będziesz szabrowal czy garnki z Lidla na pokazach sprzedawać?

Opublikowano
HF86 napisał:

Skrecaj lepiej tą kosiarkie bo zima zastanie i jak te swoje bagno obkosisz?

A już poskładana. pasków Paweł nie miał. krówka jedynie dwie sztuki. Zaraz jadę popróbuję tylko siatkę na szybę muszę założyć bo tam będą kamienie.

gregor1284 napisał:

pokaż jaki ty piEkny

Opublikowano

Za to miał mi piękny rozrusznik produkcji ciapatych. Chwilowo jeszcze działa 😉

Opublikowano
Bananek napisał:

A już poskładana. pasków Paweł nie miał. krówka jedynie dwie sztuki. Zaraz jadę popróbuję tylko siatkę na szybę muszę założyć bo tam będą kamienie

to Ty dinozałr że pani Kopacz w Ciebie rzuca 🤔😜

Opublikowano
HF86 napisał:

Za to miał mi piękny rozrusznik produkcji ciapatych. Chwilowo jeszcze działa 😉

A, to dlatego pytałeś czy po karpie jadę 😉

slawek74 napisał:

to Ty dinozałr że pani Kopacz w Ciebie rzuca 🤔😜

to nie kopaczka to kosiarka

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Jak się zagrzał to w miarę ciepło, w kurtce i polarze 😝

U nas mokro, kopaczka przeserwisowana, u siebie by trzeba powoli się zbierać i zamówienie u 3 ludzi na usługę jest.

O 5 7 stopni było.

Kurła kupować nawozy czy nie, ciekawe czy coś potanieją🤔 Dużo do kupienia nie ma ale zawsze by na jaką flaszkę przyoszczędził...

Nie idźcie ta drogą

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie liczyłbym, że potanieją. Codziennie drożej...

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

O 5 7 stopni było.

Ja dziś zamówiłem rsm i Korn kali, nie liczę że zejdzie na dół patrząc na ceny zbóż choćby.

Opublikowano
1 godzinę temu, sladan napisał:

Nie liczyłbym, że potanieją. Codziennie drożej...

Podzwoniłem do dwóch punktów, różnica między jednym a drugim na Polifosce 8 prawie 400zł/t... Po fajrancie zjem obiad, zapinam dwukołówkę i jadę.

Opublikowano

Chłopy, który zakład będzie lepszy do remontu kapitalnego silnika w mf 255, zm zwoleń czy Krawiec. 

Zm zwoleń 4500 netto ceni, Krawiec 3500,netto. 

Muszę zrobić bo wcześniej nie był zmieniony blok i glowica, i poszła woda do oleju. 

Już mam dość zmieniania co jakiś czas uszczelki pod głowicą i trzeba będzie coś wybrać z tych dwóch 

Opublikowano (edytowane)

Napisać na karteczkach  Krawiec 3500,netto.  Zm zwoleń 4500 netto ceni .

Wrzucić do z bana zamieszać  i wylosować i tam naprawiać .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, Karol6130 napisał:

Chłopy, który zakład będzie lepszy do remontu kapitalnego silnika w mf 255, zm zwoleń czy Krawiec. 

Zm zwoleń 4500 netto ceni, Krawiec 3500,netto. 

Muszę zrobić bo wcześniej nie był zmieniony blok i glowica, i poszła woda do oleju. 

Już mam dość zmieniania co jakiś czas uszczelki pod głowicą i trzeba będzie coś wybrać z tych dwóch 

Przyślij do mnie to zrobię za 6000

Opublikowano
6 godzin temu, Strongman napisał:

w necie jest duża różnica bo kinto za 135brutto można dostać a w sklepie to na pewno koło 160zł.I systiva za 599 a i są ceny po 750

Tylko aby jakie pomyje nie byli.

Systiva w sklepie za 560, kinto plus 133zł. Brane po 2l 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v