Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

a @bratrolnika, a zapytaj @extrabyk kiedy znowu tu pisać zacznie.

Teraz to ja już u siebie w domu

Maciek zabiegany, ledwo dla nas chwilę wygospodarował

Przed chwilą, Bananek napisał:

Mówiłem, że w półtorej godziny zalecisz?

Panie, BMW i audi wyprzedzane liczyłem, tzn te co mi z lewego pasa zjechały, to po 37 się pomyliłem, jedna jedyna A6 allroad mnie lyknela na całej długości 222km

Opublikowano
34 minuty temu, HF86 napisał:

Dobry kombajn zaprowadzi kombajniste 😉.w zeszłym roku po dożynkach u swagra kombajnista jeszcze przyczepy nakosil, wrócił  ale z bizona już nie zsiadł o własnych siłach 🙃

Pod wpływem nie prowadzę nawet kombajnu po polu. Jakby się nie daj panie zapalił to .... 

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Maciek zabiegany, ledwo dla nas chwilę wygospodarował

uuu to słabo. nie umówiona wizyta? żniwa Chłop ma?

Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

za to bananek wolny 😉

Co wam powiem, to wam powiem ale @Bananek mnie ugościł jak prezydenta, nic nie brakowało, aż za dużo wszystkiego, chyba co niedzielę będę do niego jeździł, to za pół roku będziemy bliźniakami

I jeszcze wyprawkę na drogę dał

Aż wstyd że my z pustymi rękami zajechali...

@Bananek urosles w moich oczach nawet nie wiesz jak bardzo👍

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Co wam powiem, to wam powiem ale @Bananek mnie ugościł jak prezydenta, nic nie brakowało, aż za dużo wszystkiego, chyba co niedzielę będę do niego jeździł, to za pół roku będziemy bliźniakami

Jak będziesz do niego jechał to i mnie zabierz 🙂

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, bratrolnika napisał:

yyyy, jakiś dokładniejszy namiar??

ze śwagrem jutro ni mam co robić....

to w sumie Bananek lepiej wypadł niż Byku???

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Gdy bym roboty nie zmienił, to pewnie kiedyś bym na chwilę na kawulca zajechał. Czasami się latało na Augustów przez Białystok. A teraz to szukam czegoś w koło komina.

Opublikowano

no chodziła suka, zgasła wyciagla paliwo z filtrów bo się zapchał odstojnik, i pompka jakby jeszcze wysiadła bo nie chce na pompować paliwa, a jak pompuje wąż się rusza zasilajacy

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

no chodziła suka, zgasła wyciagla paliwo z filtrów bo się zapchał odstojnik, i pompka jakby jeszcze wysiadła bo nie chce na pompować paliwa, a jak pompuje wąż się rusza zasilajacy

Zatkało pompke paliwa 

Opublikowano
31 minut temu, pafnucy napisał:

uuu to słabo. nie umówiona wizyta? żniwa Chłop ma?

Niby umowiona, a mimo to jakoś ciężko było się zgadac

9 minut temu, Bananek napisał:

Ty mundry? A co w skrzynce?

I tak nie spróbujesz mówiłeś

9 minut temu, Bananek napisał:

polecam się. fajną rodzinkę Masz. 👍

I vice wersja👍

6 minut temu, pafnucy napisał:

yyyy, jakiś dokładniejszy namiar??

ze śwagrem jutro ni mam co robić....

A to już pytaj u źródła

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

A to już pytaj u źródła

a żart. byle kogo by nie przyjął...

Opublikowano
bratrolnika napisał:

I vice wersja👍

potwierdzam 😀

pafnucy napisał:

byle kogo by nie przyjął...

próbuj

Belaruss820 napisał:

A gdyby juz tak sie zdarzylo to chyba oplat bys nie pobierał za wejscie na podwórko?

jasne, że nie. opłata byłaby dopiero za wyjście.

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Tylko zeby nie bylo pozniej ze pielgrzymki do @Bananek bedą jezdzic. A gdyby juz tak sie zdarzylo to chyba oplat bys nie pobierał za wejscie na podwórko?

Puszkę by powiesił 😁😁 i co łaska.

Edytowane przez 6465
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v