Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, DANDYS napisał:

@gregor1284 jaka blacha na Staw 10ha , żeby szczupaka utrafic bo bym pojadł, a na rybach ja. Nie. Był dawno a tu tyle nowości i cholera wie co wybrać, chyba że siatkę przeciągnąć ,🤔

Zaraz do domu dojade to C kilera na takie tematy fotkę podeślę 

Opublikowano
11 minut temu, Ursus932 napisał:

A cholera wie, może gul mu skoczył B|

Jeszcze powiedz, że z powodu tej żmijki co to jej nie chcą przywieźć marudzie lub z powodu tego łursusa co to nie możesz go kupić od dwóch lat 🤣

Opublikowano
gregor1284 napisał:

5 minut temu, DANDYS napisał:

@gregor1284 jaka blacha na Staw 10ha , żeby szczupaka utrafic bo bym pojadł, a na rybach ja. Nie. Był dawno a tu tyle nowości i cholera wie co wybrać, chyba że siatkę przeciągnąć ,🤔

Zaraz do domu dojade to C kilera na takie tematy fotkę podeślę 

no czekam

Opublikowano

A szerszenie nie wiem co się staneło.

Poszłem po 17stej a tam na zewnątrz żaden nie lata, weszłem do środka potupałem , postukałem cisza pod spodem, poskładałem zasieki i żadnego nie widziałem i nic nie robiłem.

Niemożliwe by się zatruły bo wczoraj popsykałem szmaty muchozolem co pozatykane było.

Albo wyleźli i się wynieśli za noc.

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

pewno w rurkach chodzisz i na jajca ciśnie

Ja się na pewno w rurki wcisnę. Jak już to spodnie z dresu, ewentualnie luźne dżinsy. Po prostu nie można się przejmować, że będzie się miało to co już się ma.

Opublikowano
12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A szerszenie nie wiem co się staneło.

Poszłem po 17stej a tam na zewnątrz żaden nie lata, weszłem do środka potupałem , postukałem cisza pod spodem, poskładałem zasieki i żadnego nie widziałem i nic nie robiłem.

Niemożliwe by się zatruły bo wczoraj popsykałem szmaty muchozolem co pozatykane było.

Albo wyleźli i się wynieśli za noc.

Wystraszyły się tego Armagedonu i wio w spokojniejsze miejsce  😉

Opublikowano
4 minuty temu, Marcin133 napisał:

Centrum idzie bida....

Armagedon pioruny napier... leje wieje zboża na pewno leżą 

Opublikowano

Jak mówię w niedziele w polu nie robić 

A tera Boże ratuj.

Jak żem napisał u szoka ze jak to w niedzielę kosić

To mnie niedzieloroby naskoczyły gorzej niż osy z gniazda co ich skosił w rowie.

• Haha 2
Opublikowano
17 minut temu, Marcin133 napisał:

Centrum idzie bida....

W no idzie 

12 minut temu, Marcin133 napisał:

Masakra pany

U mnie grzecznawo

12 minut temu, Marcin133 napisał:

Masakra pany

U mnie grzecznawo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v