Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Pierwsza sprawa to zero ustawienia byle tylko do przodu

Niestety tak jest. Kto starszym sprzętem bez komputerów kosi to do zbiornika zajrzy jak to wygląda, za kombajn pójdzie i kłosy sprawdzi czy niedomłotów nie ma. Słomę odgarnie aby zobaczyć co leży pod pokosem. A w tych nowych to wiara w teorie i czujniki strat wygrywa. Zazwyczaj ustawiane pod podręcznik i tyle. Tylko że niekiedy przejeżdżając z pola na pole trzeba od nowa ustawiać a nie tylko klima na ful i radyjko.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

Pierwsza sprawa to zero ustawienia byle tylko do przodu

Akurat jęczmienia to Ferdynand nie toleruje

Co się dzieje może coś doradze

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Mi 70 tyś dawali za takiego.

I nie sprzedałeś? ja bym ich pocałował w d*pę jeszcze i nawet nie patrzył czy myta.    :P   :D

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Takie czasy

O Panie lux malina boczuszek karczuszek i schabik wsio pieczyste ,teraz wypijemy za twój powrót do zdrowia i za chrzesniaka

To muszą być dwie kolejki jedna za mnie druga za małego.👍

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Kolejny problem egzystensjonalny 🤦‍♂️ wszystko naszykowane na ryby, tylko kwestia czy rano będzie chciało się wstać 

Rób to po mojemu czyli idź już wieczorem. Jeszcze po jasnemu wszystko wygruntujesz i tak dalej.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał:

Teść dobrze gada 👍👍 daj nr do niego 😛

Stacjonarny tylko 🤣 to.mowisz że za 15 chcesz sprzedać?🤣

1 minutę temu, donweter1989 napisał:

Niestety tak jest. Kto starszym sprzętem bez komputerów kosi to do zbiornika zajrzy jak to wygląda, za kombajn pójdzie i kłosy sprawdzi czy niedomłotów nie ma. Słomę odgarnie aby zobaczyć co leży pod pokosem. A w tych nowych to wiara w teorie i czujniki strat wygrywa. Zazwyczaj ustawiane pod podręcznik i tyle. Tylko że niekiedy przejeżdżając z pola na pole trzeba od nowa ustawiać a nie tylko klima na ful i radyjko.

Ja zawsze wychodzę zobaczyć co sie za.mna dzieje, a stary pretensje po co to sprawdzać(mówię że Ja kosze to ja decyduje o wszystkim, dlatego te kłótnie później bo jemu się to nie podoba, a ja chce żeby ziarno było jak najczystsze i jak najwięcej w zbiorniku a nie za kombajnem)

• Like 1
Opublikowano

Ma z 700mtg od nowości pierwszy właściciel,garażowany,po zarobkach nie chodził,kiedyś miałem mało pola, a za komuny po znajomości kupiony bo by nowego małemu gospodarzowi nie sprzedali.

Trzymam zabytek będzie.

Opublikowano
3 minuty temu, donweter1989 napisał:

Nowymi zazwyczaj koszą młode chłopaki, bo stary by się pogubił w elektronice, no i niestety doświadczenie w młóceniu jest, ale dziewuszek na dyskotece.

Opublikowano
13 minut temu, jahooo napisał:

Wybrałem Claasa bo na moje pola Bizon w praktyce nie ma hamulców, a jak mocniej depniesz to zaraz skrzynia połamana. Poza tym do Mercatora dostaniesz praktycznie wszystkie częsci, jak do Bizona. I heder 3m pozwala mi sie zmieścić we wszystkie wąwozy, nie musze czekać, aż ludzie powykaszają, żeby dojść do swoich pól.

Jak ma dojazd i równe pola, Bizon nie jest zły

Hamulce to fakt. Marne są. 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Tu na poprzedniej stronie linka wkleiłem zerknij fachowym okiem.

Na fotkach g... widać, trzeba by obejrzeć rynny od elewatorów czy nie zgnite i pozaglądać. Cena OK, ale bez sieczkarni, a to ze 2-3 koła

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Stacjonarny tylko 🤣 to.mowisz że za 15 chcesz sprzedać?🤣

Ja zawsze wychodzę zobaczyć co sie za.mna dzieje, a stary pretensje po co to sprawdzać(mówię że Ja kosze to ja decyduje o wszystkim, dlatego te kłótnie później bo jemu się to nie podoba, a ja chce żeby ziarno było jak najczystsze i jak najwięcej w zbiorniku a nie za kombajnem)

Dla twojego teścia oddam za tyle 😛 

Opublikowano
2 minuty temu, deSilva napisał:

Nowymi zazwyczaj koszą młode chłopaki, bo stary by się pogubił w elektronice, no i niestety doświadczenie w młóceniu jest, ale dziewuszek na dyskotece.

Kombajn to się na oko ustawia 😎

1 minutę temu, donweter1989 napisał:

Jak by co to "Wołyń" na tvp1 leci. 

Fajna ta blondyna młoda 

Opublikowano
2 minuty temu, deSilva napisał:

Nie sposób się niezgodzić. Po okolicy jak na gospo wchodzi nowy kombajn to senior zsiada na odwóz a młody bierze lejce w nowym nabytku. Tam gdzie senior rządzi jeszcze to dopilnuje.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, donweter1989 napisał:

Rób to po mojemu czyli idź już wieczorem. Jeszcze po jasnemu wszystko wygruntujesz i tak dalej.

Smutno samemu cała noc, wziął bym Merylin ale dojenie rano... 

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v