Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, jacek1296 napisał:

6465 przeszedłeś covida, będziesz się szczepił?

Ja zaszczepiony, żona też, fajzerem, teściowie i moja mam również. Żadnych skutków ubocznych. Jedna córka po johnsonie, żadnych skutków ubocznych. Druga córka po pierwszej dawce fajzera, żadnych skutków ubocznych.

Tak na jesieni się zaszczepie.

Opublikowano

Mnie ręka nawet nie bolała, spałem jak małe dziecko. Ta noc to samo. Teraz to mnie męczy to samo co co roku o tej porze.

Opublikowano
23 minuty temu, bratrolnika napisał:

tylko wiesz gdzie później po tym spojrzeniu wylądowałeś😂

Pamiętam że w busie 😆

U mnie dwie siostry i dwóch szwagrów po dwóch dawkach fajzera, zero dolegliwości.

Opublikowano
42 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

@jacus Ano paliła się wczoraj chałupa ale to nie od burzy. Nasi wyli, 3 auta z państwówki i jedno z sąsiedniej wsi. Jakoś koło 18.30 to było. Z nieco ponad kilometr ode mnie w lini prostej. Szybko z akcji wrócili, jechałem z opryskiwaczem koło 20 to już auta szykowali do wjazdu do garaży.

jesi u mnie widac bylo dym to szkoda bylo nawet wyjezdzac, ostro musialo sie palic-to przeciez 30 km .

pogoda piekna, lekki wiatr ,zaraz trzeba siano przewracac-moze uda sie zgrabic, co jedna prognoza to inna , za chwile maja byc burze na innej w przyszlym tygodniu

Opublikowano
10 minut temu, radekz200 napisał:

Żadnych oprócz bólu ręki 😛 możesz się zapisywać na szczepienie 

mówisz??? nie mówię że nie

Radziu, przypomnij, ile ty masz lat???

2 minuty temu, 6465 napisał:

Pamiętam że w busie 😆

w szpitalu a nie w busie

Opublikowano
3 godziny temu, radekz200 napisał:

Obyś się tylko tak nie szczepił jak proboszcz z sąsiedniej parafii z gospodynią 😛😛😛😂😂😂

On na przypale, ja na legalu co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie 😋 zwarcie w gniazdku mieli? 

A ogólnie jak samopoczucie? Żyjesz czy posłuchałeś rad dla @debrzyna i wziąłeś tel ze sobą do dołka? 😉

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Pany co na perz i komosę w qq? Wiem że oprysk, ale jaki? 

Nixon 50.     Chyba działa do 8. Liści.

+ Zeagran 340

Będzie lux ja to stosowałem w zeszłym roku było czysciutko.

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Zaszczepieni a badani dalej trwają nad preparatem od zaszczepienia jak minie jeden rok będzie trzeba  się dalej szczepić tym preparatem poczekamy zobaczymy co będzie się działo za 2 lata . Po tych szczepionkach wiem na 100 % że wielu lekarzy się nie zaszczepiło preparatem .

Piękna pogoda pochmurno .

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

Nixon 50.     Chyba działa do 8. Liści.

+ Zeagran 340

Będzie lux ja to stosowałem w zeszłym roku było czysciutko.

Tu wylazły tylko te dwa chwasty, a tak poszła dogoebowka i czysto

Opublikowano
gregor1284 napisał:

1 godzinę temu, Pomorzanin1222 napisał:

Co roku idzie każda ilość jaka jest z domu po okolo 2,5-3 zł/kg.Dawtona bierze po cenie giełdowej duże ilość

W zeszłym roku po 6-7zl kg sprzedawałem 

w zeszłym to po 5 zł ludzie brali i nie marudzili ale było tylko po 40 kg na zbior

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

@gregor1284 ale ja nigdzie nie napisałem żebyś to ty pielił

masz w domu bezrobotnego teścia to daj mu fuchę

Butelki opróżniać to by mu pasowało, ale nie pielenie. Go przecież ręce bolą 🤦‍♂️ całe życie omykiel to już się nie weźmie za robotę 

Opublikowano
14 minut temu, debrzyna napisał:

O to by dobre było podpisałbym to.

Połowa zaszczepionych a wirus się rozkręca

Także kujnąć to można ale co innego.

https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-wielka-brytania-najwyzsza-dobowa-liczba-zakazen-od-konca-lut,nId,5286690

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v