Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Może vectre b miał😋

1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

A tam gadasz , miałem takiego kumpla ,  niewysoki , nieurodziwy  bez porządnej roboty , praktycznie  codzień na fazie% , bez samochodu , bez prawa jazdy a laski latały za nim jak głupie. 😉

• Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik200598 napisał:

"Przeminęło z wiatrami" cytując Adama z "Królów Żyta"... Kurna ale słońce grzeje, na termometrze 26 stopni. Trza by się popołudniu rowerkiem gdzieś może kopnąć🤔

Jadę i ja rowerkiem pośmigać. Ponoć kawałek ugoru jest do wzięcia. Trzeba obadać czy dojechać idzie

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Bogate ludzie tam u was w tej Polsce a, u nas w b to co najwyżej audi a nie mercedes 

Ten ten co od handlarza tego żonę ma, marca kupił. Pola z 15-20 ha

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Eternit mogą  zostawić  a zlota raczej tam nie ma bo to bidne ludzie  byli dzieci z miasta wszystko wybrały 

Słońce grzeje żonka  z kościoła  wróciła i siedzi obok chyba się  skusze na grzech

Ciapnij niech ma co od zycia

• Like 1
Opublikowano

Tego sie nie nadrobi😜

18 minut temu, karolr2 napisał:

A stary tylko na zdjęcia może popatrzeć ech życie..

Na stażu  w Grecyii jest niech   korzysta  ja takich możliwości nie miałem 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

Umówmy się, jakbym się nie ogolił z dwa tygodnie to by się zachowały jak w "Janosiku" na widok Kwiczoła... Są atrakcyjniejsi i przystojniejsi a przede wszystkim chudsi i bardziej "przymilni".

Kurła  to jak pyska nie golił ze 3 tygodnie 🙄🙊

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Drzemka zaliczona coś  w kuchni ładnie pachnie  łoj kochana zoneczka

@6465 Tomek ja miałem  podobnie dwa  lata temu teraz troche inaczej  patrzę na życie 

Miałeś żonę zaliczyć a nie drzemkę 🤦‍♂️ zastanów się czy to bezpieczne jak tak bez niczego coś Ci da do jedzenia 🤔

1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

A tam gadasz , miałem takiego kumpla ,  niewysoki , nieurodziwy  bez porządnej roboty , praktycznie  codzień na fazie% , bez samochodu , bez prawa jazdy a laski latały za nim jak głupie. 😉

Musi pyciasty 

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Jak się było młodszym i chodziło na wesela jeszcze całą rodziną to była tragedia, alkoholu się jeszcze nie piło, jak się już miało z 15-16 lat to wieczne wypychanie żeby jakąś dziewczynę porwać do tańca. Nie znosiłem serdecznie tego. Ale potem już przestałem chodzić.

Ooo wiem coś o tym też tak miałem i rozumiem. Jeszcze inni przychodzili ponabijać się tak myślę i się pytali czemu sam gdzie os towarzysząca. Upokarzające to było takie w sumie

Opublikowano
56 minut temu, pafnucy napisał:

no trza iść trochę popedałować....

Z ryśkiem? 

1 minutę temu, akooo napisał:

Ooo wiem coś o tym też tak miałem i rozumiem. Jeszcze inni przychodzili ponabijać się tak myślę i się pytali czemu sam gdzie os towarzysząca. Upokarzające to było takie w sumie

Ale z alko chociaż nadrobiłeś? 

Opublikowano

Raz musiałem na weselu poloneza tańczyć tam same wyższe sfery ja od łopaty wtedy oderwany. Oj co ja wtedy się naprzezywal 😢

@gregor1284 na sucho bo z rodzicami byłem....

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

U nas dobre pieniądze płacą za takie drewno że starych domów, stodół. Ważne żeby nie było malowane olejem przepalonym. U kolegi całą stodołę ogołocili z desek i dachówkę ceramiczną zabrali, a pokryli i obili blachą, jeszcze parę groszy dali

Moge sprzedać starą stodolę, większość desek wymieniana z 10lat temu, belki jeszcze z pod siekiery.

Opublikowano
7 minut temu, akooo napisał:

Z rodzicami raz byłem z alkoholem już wtedy, to było "przyjemniej". Teraz idę w sierpniu ze względu na to, że wujek panny młodej to mój sąsiad, pszczelarz, sobie posiedzim razem przy kielichu, tak to bym nawet nie myślał iść, z "obcymi" pić się nie będzie a co innego tam robić.

Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Kurła  to jak pyska nie golił ze 3 tygodnie 🙄🙊

Miałeś żonę zaliczyć a nie drzemkę 🤦‍♂️ zastanów się czy to bezpieczne jak tak bez niczego coś Ci da do jedzenia 🤔

Musi pyciasty 

Sławek tuż   po😜  cza sie zdrzemnąć  nim sie obudzilem to już kurczak się  piekł .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

no trza iść trochę popedałować....

Ja z rowerka właśnie wróciłem, trochę wiatr ale przyjemnie, zboża ładne kto zadbał, meloman ładny kłos jeszcze nie miałem 14-16 pieterek, orinoko 12-13 , ostroga tylko 9 oby tylko cena był za naszą pracę i pogoda żeby zebrać dała👍

Jeszcze na lody z rodziną pojechać i może znajomych odwiedzić po drodze🤔

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

7 minut temu, akooo napisał:

Z rodzicami raz byłem z alkoholem już wtedy, to było "przyjemniej". Teraz idę w sierpniu ze względu na to, że wujek panny młodej to mój sąsiad, pszczelarz, sobie posiedzim razem przy kielichu, tak to bym nawet nie myślał iść, z "obcymi" pić się nie będzie a co innego tam robić.

Może coś tam poderwiesz,jaka pszczelarke 😆 Nie zasypuj gruszek w popiele zagadać warto.

Opublikowano
2 minuty temu, akooo napisał:

zagadać warto.

Nie warto. Ja kobiet nie podrywam i kontakty tylko urzędowe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v