Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Polska to jest dziwny kraj , tu za krowy czytam tyle 👍 , a dzwoniąc dziś do znanego zakładu usłyszałem za mięsne jałówki max stawka 6,90 brutto 🤷‍♂️, w drugim 7 brutto 

Ochujeć można :/

Kuźwa jeszcze wymagania że ma mieć do 24 miesięcy 🤦‍♂️

ja dzwoniłem do dwoch handlarzy to mi powiedzieli ze jako jałówke liczą do 30 miesięcy póżniej juz krowa, płd wlkp

Opublikowano
6 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

A na forum jestem codziennie więc nie masz za czym tęsknić.

Ja zawsze myślałem że  jesteś ktoś (za kim) ,a ty sam o sobie piszesz coś (za czym ) 😁

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pig napisał:

ja dzwoniłem do dwoch handlarzy to mi powiedzieli ze jako jałówke liczą do 30 miesięcy póżniej juz krowa, płd wlkp

Wszystkie zaklady ktore znam licza jalowke do 30, NIEKTORE powyzej 24 opuszczaja 10-20 gr zaleznie od zakladu. No i wiadomo, ze u niektorych jak jalowka na orginale a przekroczy 30 miesiecy to i tak jalowka.

• Like 1
Opublikowano
marijusz napisał:

6 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

A na forum jestem codziennie więc nie masz za czym tęsknić.

Ja zawsze myślałem że  jesteś ktoś (za kim) ,a ty sam o sobie piszesz coś (za czym ) 😁

I znów błysnąłeś 👏👏👏

Opublikowano

Pierdolenie wasze, ja napiszę w temacie, wczoraj sprzedane HF z luzu, do 24 miesięcy miały, 14 sztuk, waga średnia 814 kg brutto (ważone na ogólnej) sitka 6%, cena netto 7,3.

Opublikowano

Cena realna na bydle nisko odpadowym i posrednik też raczej sporo zyskał. Rekord za krowę miałem 7.77 brutto i posrednikowi 200 zostało za rasę pidmontez mm i cena lata temu była 12.6 netto 

Opublikowano
marijusz napisał:

nie realne jest polizać się po tyłku (tak jak to robia krowy ) Cena realna tylko zawsze u ciebie najlepsza .

A ciebie zadek zawsze swędzi bo moim wpisie... Dawaj sypnij jakimś ciekawym tekstem 😆

Opublikowano
2 godziny temu, AdamRo napisał:

Tłusta, ciężka po 7+vat. A może 7,3

No niestety , tyle to wziąłem ale brutto

25 minut temu, ab23 napisał:

Wolałbym 7.3 ale na pewno gorsza od mojej 🙂 

Ale panie gdzie to to coś porównywać do Twojej 👍

Opublikowano (edytowane)
Dnia 24.03.2021 o 21:26, johnsnow napisał:

Jutro zamie swoje bydło na małe Laysy i Pepsi .

Dorzuc do tego jeszcze wódę z biedry... Szerokości. dobry troll jesteś. 

Edytowane przez Shaun
Opublikowano
3 minuty temu, Mroolnik napisał:

Cześć, jak się zapowiada po świętach? Na dziś 7.5 +VAT byk hf . Sprzedawać czy trzymać , szansa na coś więcej?

Jak serio za hf 7,5 +VAT to nie ma się nad czym zastanawiac

Opublikowano
1 minutę temu, MariuszDe napisał:

Jak serio za hf 7,5 +VAT to nie ma się nad czym zastanawiac

No serio,bo to znajomy . Takie r mówi że po 8 by dał, w u klasie 8.5 . Tylko też powiedział że u klasy to dawno już nie widział . Coś ubojnia leci w CH***

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v