Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kobylinom sprzedałem 10 krów, bo byki i jałówki mam czyste CH to idą pod innego klienta, ale wczoraj dzwonił do mnie się pytać czy coś jest i się z ciekawości pyt to chyba za hf mówił do 7 zł netto.

Opublikowano

Czyli tak jak mój stały odbiorca tez przeciaga z płatnoscia a jestem na ryczałcie. I bądz  tu mądry wszyscy handlarze  w okolicy kręcą z kasą a tam gdzie pewne pieniądze to słabo płaci 40gr na kg mniej

Opublikowano
20 godzin temu, heniek15 napisał:

Jakie opinie, jak z płatnością F.H.U  Dariusz Brzegowy jeziorki Kosztowskie ma ktos nr. tel do tego pana w necie znalazłem tylko nip i adres

Brali ode mnie bardzo dużo ale podkreślam BRALI 

Kiedyś kasa jak chciałem,teraz ok 8 tygodni, kiedyś cena super dziś przeciętna

Osobiście odradzam

13 godzin temu, PartyzantTK napisał:

Ja dziś sprzedałem 3 sztuki, ale do firmy Józef Brzegowy. Nie wiem czy zbieżność nazwisk przypadkowa. Płatność jeśli na żywa wagę w tym samym dniu a wbc w dniu rozliczenia. Czyli za trzy dni od odbioru. Jak podpytałem na forum, to nie mija się z prawda. Mam nadzieje. 
Kiedys sprzedałem świnie małej masarni, po telefonie po 2 miesiącach usłyszałem ze płatność się opóźnia bo właściciel dom synowi stawia 😂

Rodzina, Józef to był jego wuj

Opublikowano
5 godzin temu, soltys48 napisał:

Brali ode mnie bardzo dużo ale podkreślam BRALI 

Kiedyś kasa jak chciałem,teraz ok 8 tygodni, kiedyś cena super dziś przeciętna

Osobiście odradzam

Czemu tak położyli płatność ?

Opublikowano
6 godzin temu, soltys48 napisał:

Co Ci mogę napisać, teraz oddaje do Wuja ale tam jak jest z kasa pisane było wielokrotnie . Druga opcja to Skiba i tu kasa pewna ale cen taka sobie.

No i kto to jest ten słynny Wuja?

• Haha 1
Opublikowano
40 minut temu, soltys48 napisał:

Własna ubojnia a jak płacą kontrahenci nie trzeba pisać , sporo inwestycji na pokaz

Własna ubojnia to i pewnie zyski nieprzeciętnie większe. Ale to już temat rzeka 

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, PartyzantTK napisał:

Własna ubojnia to i pewnie zyski nieprzeciętnie większe. Ale to już temat rzeka 

Niby tak powinno być....jednak czy w takim przypadku dalej pchali by auta na Tarnów z bydłem i oddawali przez Józka czy teraz przez młodego?

• Like 2
Opublikowano

A po pinii bef ktoś przejął ubojnie, czy jeszcze nie wyszło?

Opublikowano
semos napisał:

Camel_2159 napisał:

Sprzedane Byczki SM 850 kg średnio  8.4 zl  netto 

Woj małopolskie 

I też info ze w nast tyg już tej ceny nie będzie, ale od kąd pamiętam to zawsze handlarze mówią że od następnego tyg w dół 

kto zabierał?

Miro, pierwszy raz z nim handlowałem, waga moja, szybki przelew i człowiek spokojny ze nie został wykiwany, tak jak do tej pory z Bielakami bylo

Opublikowano

Chłopaki ile waszym zdaniem powinien dać mięsa taki simental?ważony u mnie w domu 740 kg

byk-simental-33710226.jpg

Opublikowano

HFy i mieszańce HF /Angus, 700-740 po 19miesiacach i Jersej jeden co mial ambicje byc limuzynem za młodu..590kg;], po 7,6 z vat polnocna malopolska, i raczej koniec z hodowlą.

MOGĄ BYĆ NAWET PO 10ZL...NIE WIEM KOMU SIE OPŁACA PRZY TYM ROBIĆ ale słabo liczy jesli pisze że WYCHODZI NA BYKACH...

• Like 5
Opublikowano
2 godziny temu, emil9828 napisał:

Ja bym powiedział ze +-400kg

I tak się nie poznasz chociaż ci ukradną 30kg 

Zadu nie widać ale w dobrej ubojni około 440kg w słabej 400kg i mniej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v