Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

On ma swojego pasidupa w jakieś ubojni i zawsze ma lepszą cenę tak kiedyś coś mówił

Opublikowano
1 godzinę temu, zkordalski napisał:

On ma swojego pasidupa w jakieś ubojni i zawsze ma lepszą cenę tak kiedyś coś mówił

Pisałem tyle razy że oddaje przez kolege który tygodniowo odstawia sporo sztuk. Tak samo robi sołtys bo cena jest duzo wieksza. 

Opublikowano

A to przepraszam . Ja takiej ceny nie mam i mieć nie będę . Ja aby chciał bym dostać te 8brutto na żywo za byki hf jak większość ludzi na tym forum i będę zadowolony 🙂

Opublikowano
38 minut temu, wojak1986 napisał:

To po co podawać takie ceny nieosiągalne dla większości. Ten kumpel to taki dobry dla całej wsi czy tylko jednego ulubieńca ma?

Podaje takie ceny jakie mam. Nie ma ulubieńca tylko dobrego kolegę ale widzę że nie wiesz co to znaczy... Załóż sobie skup i też będziesz miał takie ceny albo oddaj przez pośrednika bo niektórzy też tak robią na tym forum i też będziesz miał lepszą cenę jak sam. Albo oddawaj ilości na raz 20-60szt jak niektórzy tu oddają i też wynegocjujesz inną cene. 

• Haha 1
Opublikowano

Jak sprzedajecie przez pośrednika jaką macie pewność że na wybiciu nie oszukują

Pośrednik pokazuje wam wybicie z pieczątką ubojni?

Opublikowano
AdamRo napisał:

Daj namiary na ubojnie gdzie oddaje twój kolega. Na priv. Dzięki.

Jako osoba która handluje bydłem myślę że masz też takie ceny🤔😜

Mi kolega pokazuje e-mail z rozliczeniem z ubojni i szukamy po kolczykach. A dokładniej tym zajmują się nasze żony a my w tym czasie się gościmy 😂

Opublikowano

Wydaje mi się pośrednik może dać cenę większą ale później na wybiciu wypierniczy i tak samo wyjdzie

Opublikowano
1 godzinę temu, marijusz napisał:

ubojnia w  San Escobar pewnie tyle płaci > 

Z mojej wiedzy winika że na dzień dzisiejszy nie ma takiej ceny chyba że te Jarosława R to na ubojni U  

Z mojej z kolei winika ze są takie ceny😶

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, AdamRo napisał:

Naganiacze mają lepiej ?

A nie? Przypomnieć Co tego od telefonów?

3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Tak samo robi sołtys bo cena jest duzo wieksza. 

A no robi ale mimo to przy dostawie do wuja często sra w gacie 

I co najważniejsze podaje publicznie gdzie

2 godziny temu, zkordalski napisał:

A to przepraszam . Ja takiej ceny nie mam i mieć nie będę . Ja aby chciał bym dostać te 8brutto na żywo za byki hf jak większość ludzi na tym forum i będę zadowolony 🙂

Ale miałeś takie ceny 🤣

1 godzinę temu, marijusz napisał:

ubojnia w  San Escobar pewnie tyle płaci > 

Z mojej wiedzy winika że na dzień dzisiejszy nie ma takiej ceny chyba że te Jarosława R to na ubojni U

Moj dzisiejszy zakup

IMG_20210202_142538_8.jpg

IMG_20210202_142556_2.jpg

Mylisz się

• Like 2
Opublikowano
51 minut temu, JohnnyWalker napisał:

Wydaje mi się pośrednik może dać cenę większą ale później na wybiciu wypierniczy i tak samo wyjdzie

Poco ma to robić. Jak jest nadmiernie pazerny to zaraz traci źródło. A tak nie lata po oborze 5 razy żeby bydło oglądać, wysyła czlowieka który nie musi znać się na klasyfikacji, a i tak wiezie tylko na bazę a tam odbiera samochód ubojni .zysk mniejszy ale stabilny i pewny 

Opublikowano

Chłopaki mam do Was pytanie, co robicie jak macie byki luzem i wadze ok 700 kg gubi kolczyki i nie ma żadnego na uchu. Wezmą takiego byka jak się zrobi duplikat i kolczyki do ręki da razem z paszportem? Bo o złapaniu takiego byka ze stada i zakolczykowaniu go raczej nie ma mowy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v