Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Chudy1217 napisał:

Jakie macie opinie na temat MCKEEN BEEF Linne koło Dobrej? Nie oszukują na WBC? I jak tam teraz płacą?

Powiem tak: raz sprobowalem jak nie bylo gdzie sprzedac w kryzysie. Raz.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

4 szt jałowki  mm waga od 430 do 650 - 8 zł  brutto .2 szt mm jalowki waga 670,730 - 8,50zl brutto. Waga moja , odbiorca Kebej. Kasa na drugi dzień  na koncie. 

Edytowane przez malorolny121
  • Like 1
Opublikowano
51 minut temu, Kentar napisał:

Powiem tak: raz sprobowalem jak nie bylo gdzie sprzedac w kryzysie. Raz.

I jak wrażenia? Czemu więcej nie sprzedajesz im?

Opublikowano

Tak przy okazji ile moge dostac za taki towarek i w jakiej klasie moga byc?Nigdy nie sprzedawalem na wbc i tak sie zastanawiam jak by to wyszlo?Jalowki 18msc waga od 550 do 650 5 szt lacznie.

20210109_144404.jpg

20210109_144433.jpg

Opublikowano

Jarosław Krauze na aucie mają krzywa góra, handluje ktoś? lub oddawał bydło na wbc?Przez telefon  za O powiedział mi 13,7 na żywą między 7,3-7,8

7 szt mam z luzu na sprzedaż mieszańce raczej średniej budowy

Opublikowano
14 minut temu, mat22889 napisał:

Jarosław Krauze na aucie mają krzywa góra, handluje ktoś? lub oddawał bydło na wbc?Przez telefon  za O powiedział mi 13,7 na żywą między 7,3-7,8

7 szt mam z luzu na sprzedaż mieszańce raczej średniej budowy

To jest ten tutaj z wielkopolski? Ja nie sprzedawałem ale daleki znajomy sprzedawał o był zadowolony. 

Opublikowano

Nie wiem czy wszyscy znają nowe wytyczne z ARiMR,więc napiszę kolegom po fachu informacyjnie. Od nowego roku kupujący i sprzedający muszą oddzielnie zgłaszać kupno i sprzedaż. Nie będą już uwzględniane pojedyncze przemieszczenia kupno/sprzedaż z dwoma podpisami

• Like 2
Opublikowano
46 minut temu, przemek28_28 napisał:

To jest ten tutaj z wielkopolski? Ja nie sprzedawałem ale daleki znajomy sprzedawał o był zadowolony. 

chyba tak jak patrzyłem na mape to miejscowość pokazało mi wlkp, wieźli raz ode mnie byki do Pniew i nadal wożą to mówił że w każdej chwili mogą odebrać, wystawiłem moje na olx i mi paru dzwoniło to takich narzekań dawno nie słyszałem bo chce 7.7zł/kg netto to mi jeden powiedział że ostatnio kupował LM po 7,5 to odechciało mi się już rozmawiać inny mówi że przyjedzie i twierdzi że na pewno się dogadamy ale jak powiedziałem że niżej niż 7,5 nie sprzedam bo kupca juz mam na 7,5 i szukam ze moze uda się drożej sprzedać to już mniej chętny ale niby ma przyjechać, tyle że jeszcze po ustaleniu ceny zaskoczę go wagą ogólną :))))

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, mat22889 napisał:

Jak już tak zaskakujesz to bierz przelew natychmiastowy. Żebyś z samą faktura nie został jak jakiś handlarz nie sprawdzony. Ja jak sprzedawałem jałówki to mówił że 8 brutto za dobrego hf płaci.

Edytowane przez Pitraszek
Opublikowano
55 minut temu, zbitom793 napisał:

Nie wiem czy wszyscy znają nowe wytyczne z ARiMR,więc napiszę kolegom po fachu informacyjnie. Od nowego roku kupujący i sprzedający muszą oddzielnie zgłaszać kupno i sprzedaż. Nie będą już uwzględniane pojedyncze przemieszczenia kupno/sprzedaż z dwoma podpisami

I najlepiej jakoś się dogadać, żeby najpierw kupujący kupno zgłaszał, a dopiero później sprzedający. 

Opublikowano
1 godzinę temu, zbitom793 napisał:

poważnie? warto wiedzieć.

Opublikowano
8 minut temu, Kallina86 napisał:

I najlepiej jakoś się dogadać, żeby najpierw kupujący kupno zgłaszał, a dopiero później sprzedający. 

Czemu? Nie lepiej przez internet zgłaszać, bez jeżdżenia i podpisów

Opublikowano
1 godzinę temu, zbitom793 napisał:

Nawet specjalnie na tę okazję jeśli ktoś nie korzysta z irz wydrukowali zgłoszenia, dla każdej ze stron inne 😉. Swoją drogą ja zawsze sam zgłaszałem, nie ma co komu wierzyć 

Opublikowano
57 minut temu, Pitraszek napisał:

Czemu? Nie lepiej przez internet zgłaszać, bez jeżdżenia i podpisów

Obojętnie czy przez internet czy nie. Jak najpierw zgłosi sprzedający to później kupującemu jakieś błędy wyskakują. 

Opublikowano

No i się narobi bałaganu i do wniosku cykl i sztuki nie spójne. Na tym ten myk polega. 

Opublikowano
malorolny121 napisał:

4 szt jałowki  mm waga od 430 do 650 - 8 zł  brutto .2 szt mm jalowki waga 670,730 - 8,50zl brutto. Waga moja , odbiorca Kebej. Kasa na drugi dzień  na koncie. 

A wiesz jak za byka HF płaci? bo mam 5 do sprzedania i powoli trzeba kupca szukać

Opublikowano
2 godziny temu, Pitraszek napisał:

Jak już tak zaskakujesz to bierz przelew natychmiastowy. Żebyś z samą faktura nie został jak jakiś handlarz nie sprawdzony. Ja jak sprzedawałem jałówki to mówił że 8 brutto za dobrego hf płaci.

ale do kogo sprzedawałeś? ja jestem z płn-zach wlkp. Tylko w sumie nawet jak 7,5netto to jest 8,1brutto a chciałbym ze 20-30gr wiecej dostać co jest możliwe bo to nie są hf 2 może mają słabszą budowe ale reszta im nadgoni, gdyby to nie były LV i LT sprzedałbym na Pniewy i napewno ponad 7,5netto bym miał po przeliczeniu na żywą wage

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v