Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, radekz200 napisał:

Kurła to mi po tyle nie płaci 😛😛

Oddajesz do niego?  Lepiej zważ bo u nas na okolicy tak jebał, że przez niektóre wioski boi się przejechać przelotem. Jeden z największych łajz, zaraz po tych z TKI co nie wypłacili

Opublikowano

Panowie co sądzicie o Anna Bogacewicz Pietrowska u mnie odbiera od paru lat i wydaje mi sie że jest "w miare uczciwa" a jakie wy macie zdanie o niej bo widzę że kilka osób z podlasia tu jest to może macie jakąś o niej opinię?

Opublikowano
6 godzin temu, pit17 napisał:

Dawanie bykom sruty rzepakowej to juz nie charytatywna hodowla A sponsoring.

No ja sruty to  dla krow. Byki to na samej objetosciowej.

Wczoraj krowa 690kg brutto 7% straczki 6.2 netto.

Opublikowano
Michal014d napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

z bielska? A to nie na sławka jest firma już?

Z tego co wiem to oni z Orli

to pewnie na matkę firma. bo u nas Sławek kupuje. wojtki klasyfikują.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 28.08.2021 o 08:13, radekz200 napisał:

Kurła to mi po tyle nie płaci 😛😛

Może przyjeżdża do ciebie inny skupujący.  Co do wagi to trudno powiedzieć jeśli nie ma się swojej, zapewne wszyscy coś utną z wagi... 

Widzę zdziwienie że takie ceny ale jeśli założyć że jest dobry byk czy krowa i cena za mięso 16 czy 16,5 i wybicie 55 procent to wychodzi coś koło 9,8zl  na żywą wagę

A jeśli już ma ktoś czystorasowego mięsnego była no to już 10.5 zł minimum.

Edytowane przez RolAnonim
Opublikowano
3 godziny temu, RolAnonim napisał:

Może przyjeżdża do ciebie inny skupujący.  Co do wagi to trudno powiedzieć jeśli nie ma się swojej, zapewne wszyscy coś utną z wagi... 

Widzę zdziwienie że takie ceny ale jeśli założyć że jest dobry byk czy krowa i cena za mięso 16 czy 16,5 i wybicie 55 procent to wychodzi coś koło 9,8zl  na żywą wagę

A jeśli już ma ktoś czystorasowego mięsnego była no to już 10.5 zł minimum.

U mnie sam szefa wycenia 😛

Opublikowano

Panowie a ile cenić za jalowke która w grudniu będzie miała 2 lata a jej waga ok 400 kg? Jest niska ale ladnie nabita myślę że U by złapała. Jak byla młoda to chorowała stąd pewno ta waga.

Opublikowano

Planuje sprzedać 16 sztuk mm - 8 byków i 8 jałówek waga 600-650kg, od 10 lat odbiera pośrednik ale było to zawsze 2-8 sztuki, mamy własną wagę i wszyscy o tym w okolicy wiedzą i zawsze cena jest powiedzmy lekko zaniżona. Gdzie najlepiej to pohandlować ? Jestem z północnego Mazowsza okolice Mławy  i zastanawiam się nad Ecobeef albo DabPol, a może sami macie jakiś sprawdzonych odbiorców co w miarę dobrze płacą ? 

Opublikowano

Dąb pol to szerokim łukiem omijać. Znani złodzieje. Eco beef też różne opinie na ich temat. Przy takiej ilości to i z dalszych lokalizacji przyjadą. Możesz spróbować ogłosić z warunkiem przedpłaty albo przelew natychmiastowy 

Opublikowano
Michal014d napisał:

Panowie jakie ceny na podlasiu za byki i jalowki? I gdzie oddajecie? Zastanawiam sie nad łuniewskimi ale nie mam o nich żadnych danych czy w miare ok czy złodzieje :)

łuniewscy na podlasiu gasną w oczach. kiedyś sporo kupowali u nas, ale już rzadko widuję ich auta. widać poznali się ludziska. ABP dość dobrze i uczciwie płaci i ma spoko wybicia (u niektorych nawet hf się w U klasie bije 😀😀)

• Haha 2
Opublikowano
16 minut temu, Bananek napisał:

łuniewscy na podlasiu gasną w oczach. kiedyś sporo kupowali u nas, ale już rzadko widuję ich auta. widać poznali się ludziska. ABP dość dobrze i uczciwie płaci i ma spoko wybicia (u niektorych nawet hf się w U klasie bije 😀😀)

A skąd te abp i daj jakiś namiar jesli możesz.

Opublikowano
24 minuty temu, soltys48 napisał:

Teraz mają ekspansję na Wlkp,widać nie chcą tych Waszych U klasowych hf'ów

Nie ma co się podniecać na cztery podejścia raz kupili🤭

Opublikowano

Widzę łysy łeb swędzi i tłusta d**a dalej boli 😂 jak to było cena dla "stały dostawca"  5 szt  strupów na rok😂 

26 minut temu, Michal014d napisał:

A skąd te abp i daj jakiś namiar jesli możesz.

Abp Tykocin  

Screenshot_20210829-222538.png

Opublikowano
10 godzin temu, pedro2 napisał:

Widzę łysy łeb swędzi i tłusta d**a dalej boli 😂 jak to było cena dla "stały dostawca"  5 szt  strupów na rok😂 

Abp Tykocin  

Screenshot_20210829-222538.png

Jak u nich z płatnościami? Bo wziąć to kazdy weźmie a za kasa czekasz rok jak na doplaty :) Na żywą wage biorą i wbc?

Opublikowano

Płacą. Ich domena "może byle jak ale zapłacone w terminie "

14 godzin temu, Michal014d napisał:

Panowie jakie ceny na podlasiu za byki i jalowki? I gdzie oddajecie? Zastanawiam sie nad łuniewskimi ale nie mam o nich żadnych danych czy w miare ok czy złodzieje :)

Jak naprawdę potrzebowali to na żywą potrafili zapłacić tyle że i z ich wbca by nie wyszło. Potem raz z wbca mi podpadli i jakoś współpracę zakończyliśmy. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Michal014d napisał:

Jak u nich z płatnościami? Na żywą wage biorą i wbc?

na ryczałcie płacą po 3 dniach. jaka sztuka taka wypłata. na wbc tylko.

A, i nie przestrasz się, że przyjedzie auto nie z ABP tylko pośrednik. oni nie mają własnego transportu. zlecają innym dowóz.

A'propos ceny: dziś pojechały po 15,60 netto za O.

Edytowane przez Bananek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v