Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Daruj sobie i omijaj z daleka tą firme. Wypłacalność to jest ale cena to jakieś kpiny.

Płacą 20gr więcej niż Tykocin bioro też na żywo tyle że waga na samochodzie ich 2 strony wyżej jest mój post że zdjęciem z wyceno

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Ja raz sprzedałem i dzięki bardzo, tam klasyfikcja poubojowa to jakieś kpiny ale mamy wolny rynek więc powodzenia.

Biorą na żywo wagę też

Dużo w plecy w tedy byłeś ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Arturo12345 napisał:

Biorą na żywo wagę też

Dużo w plecy w tedy byłeś ?

Trzymaj się tych co sprzedawałes wcześniej  ale spróbować można .

• Thanks 1
Opublikowano

Drodzy rolnicy. Czy odrobinę kilka zielonych ziemniaków w żywieniu  jest szkodliwe dla bydła? Pytam bo wczoraj miałem niemiłą sytuację z bykiem którego niestety musiałem sprzedać i szukam ewentualnej swojej winy całego zdarzenia. 

Opublikowano

W czwartek wieczór brak apetytu i nic poza tym. W piątek rano dalszy brak apetytu, wstawał kładł się i tak przewracał nogami a to w jedną a to w drugą. Odrazu tel po weterynarza i po dość długim osluchiwaniu go stwierdził że cały układ pokarmowy się zatrzymał i nic nie pracuje. Stwierdził że zbyt duże ryzyko leczenia i stąd decyzja o wcześniejszej sprzedaży. Dlatego szukam ewentualnej swojej winy bo dość dziwna sprawa 

• Thanks 1
Opublikowano

raczej nie ale dobrze jest przyzwyczaić po woli do nowej paszy , zielone ziemiaki to chyba jak na wierzchu leżą i wiatr je owiewa , szwagier po wykopkach wypuszcza bydło na pokartoflisko i sobie wyjadają te ziemiaki 

Opublikowano
1 minutę temu, Gargamel160 napisał:

Ja bym prubowal leczyć, wzieles chociaż normalne pieniondzie za niego.

Odbierał stały handlarz także myślę że jak za HO w miarę dobrze wyszło. 

6 minut temu, jarecki napisał:

raczej nie ale dobrze jest przyzwyczaić po woli do nowej paszy , zielone ziemiaki to chyba jak na wierzchu leżą i wiatr je owiewa , szwagier po wykopkach wypuszcza bydło na pokartoflisko i sobie wyjadają te ziemiaki 

Jedzą już od września codziennie po ok 7 kilo na sztukę na dzień. 

Opublikowano

Mam pytanie z innej beczki niż ceny: mam 10 byczków rocznych na łańcuchu i za chwile wolny kojec, jak puszczę je na luz mogą mocno bałaganu narobić? Na łańcuchu raczej spokojne, 2 tylko trochę nerwowe. Praktykował ktoś i moze coś doradzić?

Opublikowano

Wiadomo, że będą się tłukły z początku. Pytanie na ile masz silne nerwy żeby na to patrzeć spokojnie 😋 u mnie dzisiaj odwrotnie, łapałem z luzu na łańcuch 200-300kg 🥴 rodeo. Jałówki gorsze byków

Opublikowano
22 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Mam pytanie z innej beczki niż ceny: mam 10 byczków rocznych na łańcuchu i za chwile wolny kojec, jak puszczę je na luz mogą mocno bałaganu narobić? Na łańcuchu raczej spokojne, 2 tylko trochę nerwowe. Praktykował ktoś i moze coś doradzić?

Będą brykać jakiś czas bo nie będą wiedzieć co to luz a za jakiś czas jak spróbują po sobie będą jeździć bo to są byki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v