Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 minut temu, HF86 napisał:

jakich pieniędzy do płyty? to pieniądze dla dużych firm i na VAT. ja dwa lata temu sam zbudowałem systemem gospodarskim. 50 tyś kosztowalo A według wyliczeń unii 210tys 🤣

Dochodzi jeszcze kwestia zakazu bydła na uwięzi bo prędzej czy później ten przepis wejdzie jak w Danii no i metraż na sztukę ,że jak w starej oborze wcisnąłem 30 szt to po ustawie o  metrażu  będziesz mógł trzymać 10szt to gówno warte to bedzie

Opublikowano

Niestety Tykocin nie płaci nie wiadomo ile. 18.20 za O klasę, gdzie inni płacą już w okolicach 19 netto za O. Byk odebrany wczoraj, a kasa będzie w piątek/poniedziałek na koncie. Tutaj akurat dla nich duży plus, bo nie trzeba się upominać co tydzień przez 3 kolejne miesiące aby chociaż jakaś cześć tej kwoty została przelana jak to niektórzy mają w swoim nawyku. Zobaczymy co będzie jak w Szczuszczynie zakład otworzą Zakrzewscy 

Opublikowano

nie wiem jak oni prywatnie, ale przez posrednika zazwyczaj nie najgorzej wychodzi. zwłaszcza że nie raz slabsze lub stare sztuki tam idą. 

Opublikowano
6 godzin temu, gomez181 napisał:

HF już są po 11 netto? Czy czekać do nowego roku?

11 na żywo to po ile za O?

2 godziny temu, HF86 napisał:

już to grali chyba w 2015roku jak dolaczylem trochę tu. pytania ile cielakow w kurniku, czy buda po psie na cielaki nada się, jak poradzić sobie jako milioner po sprzedaży pierwszej partii bydła i wiele innych ciekawych pytań 😂

Panie, moje cały czas stoją w kurniku😜

2 godziny temu, karol091193 napisał:

i🤣

Tykocin wbc 476kg 19zl netto klasa U. Qwa. Żeby miał jeszcze z 12 kg mięsa więcej to by była piękna suma 5 cyfrowa 😂 

nie za bogato za U, nie potrącają za wagę półtuszy?

2 godziny temu, debrzyna napisał:

Odsadki jeszcze na pastwisku ,jeszcze zeszłoroczne z listopada nie sprzedane i nie wiadomo czy będą ,co do wolca to dalej na pastwisku 

Ile tego Masz?

Opublikowano

Napisze przewrotnie , mniej niż ubiegłej wiosny i zimy ale dalej sporo-tak mi sie wydaje. Jestem z ludzi którzy zbyt szybko nie poddają sie ale też nie ulegają presji otoczenia i na hura zwiększają bo płaci

Opublikowano
15 minut temu, malaczarna napisał:

Dobra Panowie opchnelismy swoje po 12 zł w maju za podobne były po 9. Te z maja lepsze były i ładniejsze. Liczę i liczę i dodaje i odejmuje dalej mi gówno tylko zostaje... 

Zawsze coś….

,,widzisz synku to jest kupa, kupa to jest życie”🤣

• Haha 2
Opublikowano

Coś ostatnio czytałem że tona obornika ma wartość nawozu za 70 zł przy obecnych cenach wie co tu narzekać. U mnie dniówka słaba z obornika wychodzi ale przy dobrym liczeniu bez odejmowania kosztu słomy😂😂😂

Opublikowano
2 godziny temu, AdamRo napisał:

Mnie wychodzi około 11,3 netto.

Kolega pisał że ważył 840kg. Przy potrąceniu 7% i cenie jaką ,,proponujesz" wychodzi 8828 netto a kolega wziął za byka 9044 netto. Według mnie powinien na żywo dostać 11,60 żeby nie być stratnym???

• Like 2
Opublikowano

ze 3,może 4zł na dziś  ze sztuki dziennie i szał i euforia u skoczków 😱

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v