Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

czasem trzeba chcieć i spróbować to wyprostować. nieraz zaniedbane i słabe A za rok efekt jest i kasa się mocno zgadza. 

Opublikowano
Dnia 6.11.2021 o 20:11, Michciubar napisał:

Wystarczy że kupisz hf za 300-400zl cielaka i niech nie urośnie wybitnie to i tak więcej zostanie niż z kupionego sima 100kg za 2200 z "Bieszczad" 

Sucha teoria . Pokaż mi na to jakieś obliczenia  

Dnia 6.11.2021 o 20:17, JarekBazydlo napisał:

Jedziesz na mazury i partie 30-40szt idzie na raz odsadka znaleźć nie zawsze np 100%LM.

Odsadek nie wchodzi w grę, automat musi się spłacać. 

Opublikowano
ab23 napisał:

ten cielun wcale nie jest zaniedbany i napewno nie ma sześć miesięcy 🙂

A te rogi? Blisko pół roku może mieć. 😉 I ten wredny, wręcz szydzący wyraz twarzy. Z usmieszkiem. 😉

Opublikowano

Ale to jest wyzwanie .tu nie chodzi o grosz. tu złoty laur opasowca do zdobycia. 

Opublikowano

zawiezie chłop na jarmark w Suwałkach i pujdze ino raz za 1200.A te ogłoszenie to raczej fejk. 

Opublikowano

ZM Łuków cena na dzisiaj przy większej ilości 18.60 O i 19,10 R netto. 

Jak Wy przeliczanie cenę WBC na żywca? Jak źle myślę to mnie poprawcie.

Hf jak da 50% mięsa po 18,60 to 9,3+8%vat+ 7% to co potrącają przy wadze żywej wychodzi 10,70brutto?

MM (mam rasy CH,CHxLM, SMxBD) jak pójdą w klasie R i dadzą 58% po 19,10netto to 11+8%vat+7% wychodzi 12,70brutto?

Opublikowano (edytowane)

To nie VAT , tylko chyba potrącenie dodał 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

nakarm jak zdajesz na żywą, zwarz, odejmij standardową skitke  i przeliczyć kasę przez kg i widzisz co masz. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Daro20 napisał:

ZM Łuków cena na dzisiaj przy większej ilości 18.60 O i 19,10 R netto. 

Jak Wy przeliczanie cenę WBC na żywca? Jak źle myślę to mnie poprawcie.

Hf jak da 50% mięsa po 18,60 to 9,3+8%vat+ 7% to co potrącają przy wadze żywej wychodzi 10,70brutto?

MM (mam rasy CH,CHxLM, SMxBD) jak pójdą w klasie R i dadzą 58% po 19,10netto to 11+8%vat+7% wychodzi 12,70brutto?

Paaanie teraz to żeś dał, nieświadomie otworzyłeś puszkę pandory 🤭

• Haha 2
Opublikowano

tylko nie patrzeć na te głupoty co żywą na ubojni wpisują. chyba że tam jesteś i masz pewność że są warzone. 

Opublikowano
1 godzinę temu, zbitom793 napisał:

To tym bardziej. Potrącenie się od wagi odejmuje a nie do ceny dodaje

No ja się tam panie nie znam na tym całym przeliczeniu 🤷‍♂️ nigdy nie sprzedałem nic na wbc 🙂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v