Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

A moja produkcja pewnie będzie wyglądać tak. 

Tylko dwa razy więcej a obory od wiosny do zimy puste. Testy narazie wypadają pomyślnie. 

16333393426793897955679409586784.jpg

16333396019643658719934411055482.jpg

Też bym tak chciał 😉 , narazie sianokiszonka i swoja śruta bez żadnych dodatków 👍, narazie jestem mile zaskoczony z przyrostów 🙂

Opublikowano

Sprzedane dziś 8 sztuk, cztery jalowki i cztery byki wszystko mm przyzwoitej budowy, wagi od 500 do 640 kg, sama młodzież i cenę uzgodniliśmy za wszystkie taką samą 9,7 brutto, ważone kilka dni temu na swojej, wszystko się zgadzało. Potrącenie 7%. Krowy płaci od 5 do 7,50 brutto, byki do 11 brutto ale to już musi być piękna sztuka. Północne Mazowsze.

Opublikowano
2 godziny temu, 6MaaJsTeR9 napisał:

Umie produkcja roślinna choć to żaden interes przy cenie saletry 2480 , a następca poszedł na etat 

to Powinienieś iść do kosciółka i na tace dać 200 zł żęby młody postąpił rozsądnie ;)

Opublikowano

Młody już postąpił rozsądnie. Chyba że dac na tacę w celu dziękczynnym. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Też bym tak chciał 😉 , narazie sianokiszonka i swoja śruta bez żadnych dodatków 👍, narazie jestem mile zaskoczony z przyrostów 🙂

Jaki sklad paszy procentowo ile czego 

Jak tam po zasiewach ? 

Opublikowano

Agromax, Waldek K. Macie rację, że ma małe, dwie 500 kg i reszta w granicach 600, mało miejsca u nas, aż szkoda cielaków, na dodatek kasę trzeba oddać za nawóz którego jeszcze nie ma na podwórku, a pod koniec sierpnia zamawiany, paliwo też kupione, qq się skończyła, a świeżej dawać troche przy wcześnie, także wydatków jest jak wszędzie. Kolejne 8 pojedzie na koniec roku.

Opublikowano
6 godzin temu, pedro2 napisał:

Właśnie zamówiłem półtuszę swiniaczka 7.8zł/kg rozprawiona, z łbem. Chociaż tyle dobrego, że idzie tanio kupić i dobre jedzonko będzie. Ale trzodziarzom nie zazdroszczę 🤕 przed żniwami było coś ponad 10zł 

U mnie w okolicy facet robi wyroby swojskie. Wczoraj pojechałem kupiłem trochę i spokój a nie te że sklepu. 

IMG_20211004_162250.jpg

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, damianos95 napisał:

Jaki sklad paszy procentowo ile czego 

Jak tam po zasiewach ? 

Tak w sobote zakończone 

Śruta to owies , jęczmień i pszenżyto wszystko mniej więcej po 1/3

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
3 godziny temu, artek27 napisał:

U mnie w okolicy facet robi wyroby swojskie. Wczoraj pojechałem kupiłem trochę i spokój a nie te że sklepu. 

IMG_20211004_162250.jpg

Brakuje jeszcze do tego 0.7 na stole ze swojskiego wyrobu 

• Like 1
Opublikowano

Skoro dalej drążycię temat to pochwale się że kupilem od znajomego karkowke z kością z mangalicy. Poszło to na grill, bez marynaty, sama sól i pieprz - nigdy nie jadlem lepszej wieprzowiny...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v