Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja celem eksperymentu zostawiłem jednego kastrata z grudnia 2019 Nie widział żadnej paszy tylko mleko. trawa ,siano Cały czas na zewnątrz z z reszta stada Ale patrząc na niego to szału niema Zważę w grudniu 

Opublikowano
3 minuty temu, debrzyna napisał:

Ja celem eksperymentu zostawiłem jednego kastrata z grudnia 2019 Nie widział żadnej paszy tylko mleko. trawa ,siano Cały czas na zewnątrz z z reszta stada Ale patrząc na niego to szału niema Zważę w grudniu 

Wstaw zdjęcie. 

Opublikowano

To jest hodowla. Gdzie jest ta i ta sztuka, nie wiem ostatnio widziałem ją 2 tygodnie temu 🤭. Tak serio to psychicznie też dobrze zrobić sobie przerwę od żony i bydło też podlega tej zasadzie...

Opublikowano
14 godzin temu, Pitraszek napisał:

Znajomi postawili za bańkę na opasy. Ale na prow i przeszli na Wat. Do tej pory mieli krowy mleczne duże stado. A teraz dodatkowo zostawiają wszystkie cielaki. Z ich wyliczeń ma się zwrócić przez dziesięć lat. 60 djp i 80 procent obsady musi być minimum

Moim zdaniem jeśli mają swoje cielaki to ma to sens. Ale taka obora na opasa przy zakupie cielaka to samobuj ekonomiczny. 

Opublikowano
56 minut temu, wojak1986 napisał:

Tak serio to psychicznie też dobrze zrobić sobie przerwę od żony ...

W szczegolnosci jak,,garmazerka nieczynna bo remament""-to nawet wskazane

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Debrzyna i ten system mi się jeszcze bardziej podoba. Ale ja mało rolny jestem. 

6miesiecy bycek, sama trawa i siano byle jake na przebranie. 

16276358162042919003623062243811.jpg

Opublikowano
debrzyna napisał:

52 minuty temu, wojak1986 napisał:

dobrze zrobić sobie przerwę od żony

To jest priorytet ,Obce zony nie podlegają tej zasadzie

te żony to można by tak wymieniać co jakiś czas. tzn moja nie podlegałaby pod ten program, ale możnaby z innych korzystać.

HF86 napisał:

Debrzyna i ten system mi się jeszcze bardziej podoba. Ale ja mało rolny jestem. 

6miesiecy bycek, sama trawa i siano byle jake na przebranie. 

16276358162042919003623062243811.jpg

zdjęcia łba nie ma żeby nie upubliczniać wizerunku?

Opublikowano

Rodo. Nr kolczyków i gospodarstwa dostępne dla kupujących..😉

Opublikowano

Jeszcze pod dwa lata do sprzedaży także cena się zmieni. 

Ktoś coś w tym tygodniu sprzedał na wbca, jakie ceny za o?

Opublikowano
2 godziny temu, TelefonyRadom napisał:

Lm jałówki 10 brutto byk 10,7 bruto ładowane u kolegi przez mojego odbiorcę jałówki śr 620 netto byk 755 netto

A odbiorca pan ,,P'' czy ktoś inny.

Opublikowano

A tam się kłócicie  u nas stoją puste obory a kolejny mlody gniewny idzie w bydło obora za bańke na 120 byków i mówi że z tego jest kasa dodam tylko że w swojej karierze sprzedał do tej pory 5 sztuk wcześniej miał 100 tuczników co 3 -4mc jadą świry jadą 

Opublikowano

Ja wiem że dla takich jak wy to aby stawiali i tyrali bo jak w banku siedzi to musi dymać a handlarze aby się cieszą ale coraz mniej takich żywicieli krwiopijcòw 😉

Opublikowano

Nawet na młodego rolnika już się bronią żeby bydła nie wpisywać w planach. 

Jak na nowy tydzień?może by poratowal rynek wołowiny. 

Opublikowano

ja mysle żę za 500 tys obore na 100 byków na słomie da się zbudować , obora bez stropowa . wszystko zależy od posiadanej własnej ziemi na 100 byków to trzeba około 50 ha a to już z dopłat starczy na  ratki kredytu 

Opublikowano

Kwestia mądrego zagospodarowania i zarządzania pieniędzmi. Wiadomo że z roku na rok produkcja zwierzęca robi się coraz mniej opłacalna tylko wszystko zależy od kosztów żywienia, produkcji, gdzie każdy w gospodarstwie są inwidualne na co wpływa bardzo dużo współczyników. Mimo to zawsze warto się rozwijać małymi kroczkami jeśli zdrowie pozwala.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v