Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, Baks00 napisał:

Sasiad ma slepego cielaka(ladny towar)-zastanawiam sie czy warto go zostawic?

Miałem z 3 , jak duży to strach przy tym chodzić.  I kojca nie zmieniać do sprzedaży bo wszystko na pamięć robi 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Popieram. Taki 650kg to sam najlepszy czas na przyrosty. Do tych 800-900kg to z przeciętnego zrobi się fest sztuka

Tylko u mnie przy dobrym odpojeniu 650- 750kg ma w 15-18 miesięcy, fakt później nabiera i zaczyna wyglądać ale wszamie pewnie tyle w te pół roku co od odsadka do 15 miesięcy. Pytanie czy ma się nieograniczona paszę i słomę?

Opublikowano
1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

Miałem z 3 , jak duży to strach przy tym chodzić.  I kojca nie zmieniać do sprzedaży bo wszystko na pamięć robi 

Identycznie twierdzil znajomy....

Ale pod wzgledem przyrostow nic nie odstawal

Opublikowano

propozycja za 14 szt ho i 6 r  na zywo 7,9-5% waga 600-800, ale kusi mnie sprzedać do osi 14,3 za o i 14,7 za r. Ostatnio im sprzedawałem w 2017 roku i hfy z łańcucha wybijały sie  od 51,5 do 53% a r od 51,45 do 56... Teraz mam byki z luza i mówią że lepiej sie wybijaja... Jak to jest w rzeczywistości bo ja od 2017 roku zawsze na zywo sprzedawałem???

Opublikowano

jak to jest ze strefą ptasiej grypy i sprzedażą potrzebne zaświadczenie od powiatowego wet, a co jak ktoś sprzedał ze strefy zapowietrzonej bez tego zaświadczenia będą jakieś konsekwencje po dopłatach czy prokurator?

Opublikowano
7 godzin temu, Wojtek026 napisał:

jak to jest ze strefą ptasiej grypy i sprzedażą potrzebne zaświadczenie od powiatowego wet, a co jak ktoś sprzedał ze strefy zapowietrzonej bez tego zaświadczenia będą jakieś konsekwencje po dopłatach czy prokurator?

A ptasia grypa co ma do bydła? 

Opublikowano (edytowane)

a ze strefy ASF? albo ze strefy zgnilca amerykańskiego?

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Pejsaci podobno strasznie głodni. A jeszcze może przyjdzie sprzedać coś na linii frontu wrogom to zapas trzeba mieć. 😉

Coś listonoszowi nie po drodze z rozliczeniem za moje niewypały. 

Opublikowano
9 minut temu, AdamRo napisał:

Raczej cienko będę piskał. Nie pamiętam takich cen a może być wyżej.

Krowiny i jałowiny też do góry ??

Opublikowano

Nie dostałem dziengów za łoński wypas a furt trzymałem krowy na gumnie. we gminie jak żem pytał to stara prukwa powiedziała zebym  ichni nie dużuł glowy i weź wytołkuj taki. Paczajom się tylko nahapać i kałduny napchać zlodzieje.

Opublikowano
23 minuty temu, JanR napisał:

Nie dostałem dziengów za łoński wypas a furt trzymałem krowy na gumnie. we gminie jak żem pytał to stara prukwa powiedziała zebym  ichni nie dużuł glowy i weź wytołkuj taki. Paczajom się tylko nahapać i kałduny napchać zlodzieje.

Co to za gwara 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v