Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
44 minuty temu, ZetorMisio napisał:

@6MaaJsTeR9 co on Ci zawinił? Kasa następnego dnia na koncie, waga się zgadza,( wiem bo mam swoją i ważę ) no a cena..... parę groszy mniejsza niż u innych ale przynajmniej waga się zgadza i nie czekasz pół roku na kasę. Ja tam na niego nie narzekam.

Zrób zrzutkie to ci jakiś pouczający film zrobię

• Haha 2
Opublikowano
31 minut temu, 6MaaJsTeR9 napisał:

Zrób zrzutkie to ci jakiś pouczający film zrobię

O co Ci chodzi? Bo ciężko zrozumieć.  Byk mix z  limuze 700 kg bo po  9 zł ,krowa mała bo 650 kg ale ładna okrągła po 5,5 zł. Waga się zgadza.

Opublikowano
2 godziny temu, ZetorMisio napisał:

O co Ci chodzi? Bo ciężko zrozumieć.  Byk mix z  limuze 700 kg bo po  9 zł ,krowa mała bo 650 kg ale ładna okrągła po 5,5 zł. Waga się zgadza.

Jednego już przedstawiłem, drugiego też mogę o ile przyjedzie

• Like 1
Opublikowano

Obejrzę wieczorem. Tłumaczyłem Ci że mam swoją wagę i ważę wszystkie sztuki przed sprzedażą i waga się zgadza z tą u Niego na samochodzie. Kasa jest na koncie nawet następnego dnia. Cena jak cena zawsze mogła by być nawet i 2zl/ kg większa ale jest jak jest. 

Lepiej 20 groszy więcej na kg a 50kg wagi mniej?  Ja tam na niego nie narzekam,a jak ktoś narzeka to jego sprawa.

• Like 1
Opublikowano

Dla mnie to możesz mu i 3 złote opuścić na kg waga uczciwa to jest norma I nikt ci łaski nie robi że dobrze zwarzy. 

Byk 430kg mocno leje się z niego wcześniej był leczony juz dwa razy na płuca. Wygląda na wzdętego trochę. Inne byki co z nim przyjechały maja po 700kg dzisiaj został odsadzony do izolatki. Obstawiam probly z trawieniem ,lekarza juz nie chce wzywać bo i tak już koszta przerosły dwa razy jego wartość 

O to ten dżentelmen 

16213555166205999852074087864745.jpg

Opublikowano
58 minut temu, Karol6130 napisał:

Chyba nie ten Czarnecki, ten od misia zdaje się z gminy Wola Mysłowska, jak najbardziej uczciwy. 

A to zmienia postać rzeczy. Ten o którym ja piszę jest z kujawsko pomorskiego

Opublikowano
1 godzinę temu, 6MaaJsTeR9 napisał:

A to zmienia postać rzeczy. Ten o którym ja piszę jest z kujawsko pomorskiego

A to czasem nie dobry znajomy Kulwickiego, jeden lepszy od drugiego.

Opublikowano
6 godzin temu, Karollorak93 napisał:

Ze za te moje brudasy czy kolegi z postu powyzej? 

Np za tego ale młody potencjał ma to niech gryzie nadmiar paszy 

16213643436868521706515592642078.jpg

Opublikowano

Większość mam wogule bez pleców 😉a ten to młodzik do jesieni przynajmniej postoji to może i coś nabierze. 

Opublikowano
emil9828 napisał:

7 godzin temu, mikcom20 napisał:

To ile dasz za takie?

Chyba okolice 9 netto powinieneś dostać 

jak tyle dasz to zapraszam z gotówką? mam jeszcze simentalkę podobną do tej białej

Opublikowano
2 godziny temu, boogii napisał:

Ceny z wczoraj z OSI , byk 14,40 , krowa 12,90 , jałowka 12,80.  Klasy O.

na cenach rolniczych maja 13,8  chyba zadzwonie z ciekawosci

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v