Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, przemek28_28 napisał:

Mam pytanie z innej beczki niż ceny: mam 10 byczków rocznych na łańcuchu i za chwile wolny kojec, jak puszczę je na luz mogą mocno bałaganu narobić? Na łańcuchu raczej spokojne, 2 tylko trochę nerwowe. Praktykował ktoś i moze coś doradzić?

Wpuszczaj ,często tak robię

Opublikowano
19 godzin temu, Azor07 napisał:

Szkodzą zielone ziemniaki ( Solanina) tak jak i kiełki, wszystko zależy ile tego było w paszy .Myślę że nieźle wyszły 

IMG_20210416_200213.jpg

Tak to nawet mozna sprzedawac.....Jaki wiek?

Opublikowano
11 godzin temu, Berthold napisał:

Sprzedany samochód Mieszańców Mięsnych w R klasie. Cena 8,6 netto skita 5 %, waga ogólna.  Pojechały przez lokalnego skupującego do Wuja, kasa już na koncie... 

A kto tak dobrze jeśli to nie tajemnica płaci na wlkp?

Opublikowano
6 godzin temu, Baks00 napisał:

Tak to nawet mozna sprzedawac.....Jaki wiek?

Pierwszy z końca czerwca ,nie planowałem go jeszcze sprzedawał w ostatniej chwili się zdecydowałem ,zrobił się plac na cielaki😀 drugi początek mają trzeci koniec kwietnia .

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Masz racje,pomijajac cene zboz u mnie siano za kostke 5 zl cenili nawet.

Bede kombinowal pozegnac sie z wyslodkami ale tylko wtedy jak uda sie marchew zakisic....

Edytowane przez Baks00
  • Like 1
Opublikowano

W moich stronach chyba niema takiego ruchu na cielaki ,bo nieraz tydzień dwa czekałem ,a teraz dzień dwa , dwóch kolegów też brało to nie czekali jeden przed świętami drugi po .

• Like 1
Opublikowano

u nas wszyscy polikwidowali bydło ,handlarze sami dzwonią czy cielaków niepotrzebna tak że ci co potrzebowali to chyba nakupili , a przy takich drogich to trzeba się dobrze zastanowić

• Like 1
Opublikowano

Ja już likwiduję od jakiś 2 lat

przemek28_28 napisał:

@ACoCieTo a Ty nie likwidujesz? 

Ja likwiduję od jakiś 2 lat i zlikwidować nie mogę ,ciągle coś się zmienia ,i nadal to ciągnę ostatnio nawet myślę o powiększeniu hodowli

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

jakby kogoś interesowało to jałoszka  typowa hf 59 kg , po rozbiorze liczone srednie ceny z neta miesa wyszło około 1400 zł 

Złoty interes tylko mięsem chandlowac. Po co bawić się w chodowle więcej zysku z cielaka niż z dużego byka. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v