Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jak sie wam wybijają procentowo krowy na WBC? Mam do sprzedania 2 sztuki . HF waga 850 kg i Simental 860 kg. Waga swoja na gospodarstwie bez potraceń. Kondycja krów b.dobra . Skupnik przez telefon wstępnie powiedział ze max. cena na żywo 5.6 netto a na max cena na wbc 11.60 netto. I tak sie zastanawiam jaki sposób rozliczenia byl bu korzystniejszy dla mnie.

Opublikowano

Już z 10 lat będzie jak ostatnio na żywo coś pojechało. Jest mięso jest kasa i dość pitolenia a to rogi krzywe, to kopyta nie równe albo kolor nie ten  bo dobrze to za rudy płacimy a twoje to czarno-białe 😆

Opublikowano

ja sprzedaje na zywo wage-waga moja ,jeden  stały odbiorca  ...a cena jest ustalona wstepnie przy wazeniu  i rozliczenie dostaje po uboju i mam dodatek jak dorze sie wybije ...ale na rozliczeniu tego nie widze bo pisze mi normalne ....

Opublikowano
47 minut temu, MarPoll12 napisał:

Dostałem propozycje 8,90 zł  brutto za 11 szt. Wycenione kilka R+  i głównie  U klasa. Waga ogólna i 7 % potrącen. Dobra cena? Mazowsze

A kasa jak i kiedy?

Opublikowano
49 minut temu, MarPoll12 napisał:

Dostałem propozycje 8,90 zł  brutto za 11 szt. Wycenione kilka R+  i głównie  U klasa. Waga ogólna i 7 % potrącen. Dobra cena? Mazowsze

A kto tak płaci bo też mam w tym stylu?

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Już z 10 lat będzie jak ostatnio na żywo coś pojechało. Jest mięso jest kasa i dość pitolenia a to rogi krzywe, to kopyta nie równe albo kolor nie ten  bo dobrze to za rudy płacimy a twoje to czarno-białe 😆

a mi mówili że rude to się na mięso nie nadaje bo się słabo wybija i klasa mięsa w dół bo podobno jakieś niedobre 😆

a propos wczoraj poszły do dalszej hodowli 2 przerośnięte odsadki (ponad 400 kg) jeden "limusine" i drugi biało-siwy po prawie 8 złociszy 

Opublikowano

Tykocin 13,4 netto za R+ do 20msc. Wczoraj był transporter, pomacał i ocenił dobrą R, a może i U złapią niektóre. 12szt na wtorek odbiór, cena gwarantowana jak jutro zdecyduję. Kuźwa nie wiem, nie wiem🤷

Opublikowano
54 minuty temu, MarPoll12 napisał:

Kasa na konto nie ma problemu do 2 tyg. Dobra cena?

Ja bym powiedział ze jest dobra ale są tu tacy co powiedzą Ci ze oni to za 10,5 sprzedają takie

• Haha 1
Opublikowano

Był tu kiedyś taki. Ale żeby rozliczenie pokazać to zawsze wielki problem był. Teraz cisza i spokój. Stan agonalny tego tematu, jak i opłacalności bydła opasowego 😔

Opublikowano
4 godziny temu, jarecki napisał:

sokołow do 18 msc , płacił wiecej nie pamietam ile ale to może było pod konkretnego kontracheta ?

+30gr

1 minutę temu, AdamRo napisał:

Teraz żona przejęła pałeczkę :)

Na Fb się też żonka wymądrza

• Like 1
  • Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v