Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pablo9812 napisał:

Odchowane cielaki HF'y juz na paszy stałej bez mleka tak ok 100-120kg po tysiącu, dobra cena? Prosto z obory od chłopa. Region wschodnia Wielkopolska 

Wręcz magiczna 😎😎😎 Jeśli waga taka. Na fejsie juz wystawiają osesuny 3 dniowe po tysiącu... U handlarza 1500 w zwyż 

( 100/120kg)... 

Edytowane przez Berthold
Opublikowano
10 godzin temu, Berthold napisał:

Wręcz magiczna 😎😎😎 Jeśli waga taka. Na fejsie juz wystawiają osesuny 3 dniowe po tysiącu... U handlarza 1500 w zwyż 

( 100/120kg)... 

To muszę brać i się nie oglądać i następne rezerwować.. Szkoda tylko,ze HF.. 

Opublikowano

No teraz fakt każdy szuka żeby się złapać na dopłaty, a u mnie partia schodzi i musi się zazębiać 😏

Wole juz tego hf prosto z obory od znajomego, bo już się przejadłem tymi zdechlakami "Mieszańcami" od handlarzy.. 

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, covid napisał:

Podzwoniłem trochę po ubojniach i wszyscy 30 groszy w dół na byku

Byka pewnie się pojawiło i zagrywka zakładów

Opublikowano

Będą grać i będą mieć. Zapaleńców zawsze znajdą. Tu się nic nie zmieni na plus. Co najwyżej zielony ład dobije po grzbiecie z normami azotanowymi. Takie ceny były 10 lat temu przy pensji minimalnej 1200 zł dziś w tym parciu na tanią żywność zapomnieli o hodowcach a mimo wszystko wiara nie wygasa .niemiec ma 18 za r byki Francja średnio 20 za wbca jalowki a cielaki do Polski export bo tu biznes po 13 za wbca paść przy okazji dając konkret zarobić handlarzom cielakow a potem ubojniom i posrednikom .tyle lat w ue żadnej marki i jakości nie mogą wyrobić mimo wpompowania miliardów w programy promocji 

Opublikowano

No żeby się nie zdziwili coraz mniej tych małych, u mnie na wsi ubywa a ci duzi co mają krowy na mleko pierdolą trzymać byki, większość sprzedaje cielaki, zgadzam się ze ceny taki były 10 lat temu a porównajmy ile za 100 zł kupiło się w spożywczym teraz a 10 lat temu

• Like 1
Opublikowano

Dotrze. Zwłaszcza obniżka w skupie pewnie w przyszłym tygodniu, tylko wersja wspólna ubojni musi powstać. Te pazerne chore hieny wykorzystają każdy pretekst do nabicia kieszeni 

Opublikowano

Sprzedany 2 szt 1mm 8.50zl 1hf 7.30zl lubelskie byki przeważone na swojej wadze przed sprzedaża

Sprzedany 2 szt 1mm 8.50zl 1hf 7.30zl lubelskie byki przeważone na swojej wadze przed sprzedaża

Opublikowano

Dzis miałem ciekawa ofertę od firmy o której nawet google nie widziedziało ,moze ktos z was chce spróbować ? 

oferta ;byki ras miesnych i mieszanych z miesnymi cena 8,3-8,5 zł netto skitka z luzu 5%z łańcucha 6%

rozliczenie z wagi hodowcy 

kasa przelew na wadze (kierowca czeka aż zobaczymy przelew)

Wydaje sie że ciekawa propozycja 

• Like 1
Opublikowano

Kiedys nowy odbiorca sie tak u nas wbijal na rynek....

Przewazylem dzien wczesniej krowe i go zaprosilem.

Przyjechal, przewazyl, pojechalismy do banku 4 km i zrobil przelew.

• Like 2
Opublikowano
16 minut temu, marijusz napisał:

Dzis miałem ciekawa ofertę od firmy o której nawet google nie widziedziało ,moze ktos z was chce spróbować ? 

oferta ;byki ras miesnych i mieszanych z miesnymi cena 8,3-8,5 zł netto skitka z luzu 5%z łańcucha 6%

rozliczenie z wagi hodowcy 

kasa przelew na wadze (kierowca czeka aż zobaczymy przelew)

Wydaje sie że ciekawa propozycja 

Pochwal się kto to taki na rynku się pojawił. Nazwę jakąś mają?

Pod Oleckiem nie robiłeś ostatnio zakupów?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v