Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Sołtys za r. 12 duże o 11.5 i ta p po 9.dużo się pomyliłem?

Opublikowano
22 minuty temu, HF86 napisał:

Sołtys za r. 12 duże o 11.5 i ta p po 9.dużo się pomyliłem?

Bardzo, wszędzie ponad Zeta za kg

11 minut temu, emil9828 napisał:

O 12 R 12,5

a ta ostatnia to z 10pln

Teraz prawie z ostatnią Trafiłeś,reszta jeszcze za mało 😉 dodaj cóś

Opublikowano
4 godziny temu, Elvis1090 napisał:

ja kiedyś tez zapomniałem i żadnej kary za to nie dostałem.

Mnie to kosztowało 5% dopłat i wizytę  z agencji bo handlarz wyrejestrował po 10 dniach . w d*pę poszło prawie 6 tyś. od tamtej pory zawsze sam robię przemieszczenie.

Opublikowano
4 godziny temu, artek27 napisał:

Pierwszy raz zaciel angusem albo salersem. Bb to na większe i starsze krowy na jałowe bym nie ryzykował bo skończy się cesarka.

Chyba tak i zrobie.

4 godziny temu, wojak1986 napisał:

@Michal014dja już się wyleczyłem z bb, miałem jałówki i jeden cielak pocięty a druga jałówka porwana a cielak przeżył ale ledwo. Były w tym i moje błędy żywieniowe i malo ruchu dla nich co nie zmienia faktu że co wycielenie to dawka emocji. Mam  mieszańce i wiem co może z tego wyjść. Rób na simentalu to i słonia wycieli

Więc standardowo zrobie red angusem spoko cielaczki po tym są.

IMG_20210218_150035.jpg

Opublikowano

No i pojechały moje mieszance😉 i czarny rodzynek. Teraz długi czas oczekiwania na wyniki 😩

Opublikowano
4 godziny temu, soltys48 napisał:

To wyceń te 

Jaki wybój? jak SM to powinno byc minimum 52%

U wuja 13.6 za O ponad 360 kilo dla dużego.. tylko co z tego jak krowa 800 kg daje lekko ponad 300 mięsa.,.

Opublikowano

Zawsze sceptyczny chyba byłeś na wbca. Jak termin płatności?

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Rzetelnych wybojów nie podam bo ważone ogólnie,wg mnie nawet z najgorszą średnia lekko ponad połowę

to może dużo nie oszukał :) Tylko twoja krowa która dajesz na wbc nie jest nafutrwoana i opojona to śmiało można liczyć 3% a nie 8% brudu.

Znam fachowców u których krowy hf po dojechaniu do ubojni ponad 500 km gubiły po 170 kilo żywej wagi :)

Opublikowano
1 godzinę temu, Honeycomb napisał:

Jaki wybój? jak SM to powinno byc minimum 52%

U wuja 13.6 za O ponad 360 kilo dla dużego.. tylko co z tego jak krowa 800 kg daje lekko ponad 300 mięsa.,.

Wuja to potrafil na 800kg krowy nawet tego 300 miesa nie dac:)

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Bydła brakuje i brakować będzie. Gadałem wczoraj z handlarzem to mówił , że import cieląt  zmniejszył się o 10 % , zrezygnowało ok 5%. Dodatkowo Sokołów i Biskupiec mają ambicję zwiększyć uboje o 30 % w kilka lat. Tyle z jego wypowiedzi i niie wyglądał żeby się zgrywał 

Edytowane przez robert123farmer
uzupełnienie danych
Opublikowano

Zwiększyć ubije mogą ale co bedą bić za te kilka lat???? Jak bedzie stabilność i dobra cena to bedzie towar, jak bedzie chujnia i kolejka jak na świniach to bedą mogli ale bić się po plecach jak za***ali temat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v