Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak hf ×renifer. Moja ulubiona mieszanka. Dziś takich małych klonów dowiozlem. 

Opublikowano

Kuźwa zapomniałem 3 cielaki w terminie przemieścić, gościu zrobił mi sprzedaż a ja po 10 dniach zrobiłem kupno i od razu w irz widnieje nieterminowość na czerwono. Mieliście jakieś kary za to?

Opublikowano

Panowie mam pytanie a mianowicie mam jałowke 550kg 50%bbb i czy dałoby sie inseminowac buhajem tez bbb wedlug katalogu daje cielaki z bardzo łatwym wycieleniem. Pytanie czy wogole mozna mowic o łatwych wycieleniach rasy bbb? Bo wszedzie piszą i mówią że cesarka bo inaczej sie nie da? Czy to mit i dzisiejsze buhaje sa tak wyselekcjonowane że daja cielaki rodzace sie łatwo? 

Opublikowano
13 minut temu, JohnnyWalker napisał:

Kuźwa zapomniałem 3 cielaki w terminie przemieścić, gościu zrobił mi sprzedaż a ja po 10 dniach zrobiłem kupno i od razu w irz widnieje nieterminowość na czerwono. Mieliście jakieś kary za to?

100 pln

Opublikowano

jak bedziesz miał kontrol w tym roku to pojadą po dopłatach ,a jesli nie to obędzie się bez bólu.Ale trzeba było złożyć na papierze i powiedzieć ze zle sie czyłeś i wolałeś nikogo nie narażać .oni i tak z dużym opóznieniem wprowadzają bo kwarantanna dla papieru obowiązuje

Opublikowano
7 minut temu, Michal014d napisał:

Panowie mam pytanie a mianowicie mam jałowke 550kg 50%bbb i czy dałoby sie inseminowac buhajem tez bbb wedlug katalogu daje cielaki z bardzo łatwym wycieleniem. Pytanie czy wogole mozna mowic o łatwych wycieleniach rasy bbb? Bo wszedzie piszą i mówią że cesarka bo inaczej sie nie da? Czy to mit i dzisiejsze buhaje sa tak wyselekcjonowane że daja cielaki rodzace sie łatwo? 

Pierwszy raz zaciel angusem albo salersem. Bb to na większe i starsze krowy na jałowe bym nie ryzykował bo skończy się cesarka.

• Like 1
Opublikowano

ja miałem takią mix BB to pokryłem angusem ,dwa razy sama sie wycielila Teraz mam wiekszy problem bo kupilem bb zacieloną mieszańcem i nie wiem co z tego wyjdzie

Wet mówił ze można jej dac na wywołanie porodu bo cielak w ostatnich tygodniach najwiecej przyrasta.

Opublikowano

@Michal014dja już się wyleczyłem z bb, miałem jałówki i jeden cielak pocięty a druga jałówka porwana a cielak przeżył ale ledwo. Były w tym i moje błędy żywieniowe i malo ruchu dla nich co nie zmienia faktu że co wycielenie to dawka emocji. Mam  mieszańce i wiem co może z tego wyjść. Rób na simentalu to i słonia wycieli

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, JohnnyWalker napisał:

no teraz udogodnili rolnikowi że sam musi przeniesienie bydła w sprzedaży zrobić 🤦‍♂️ teraz to teraz ale jak się robota w polu zacznie to nie jeden zapomni

Opublikowano
19 godzin temu, emil9828 napisał:

To pokaz to zwierze😁🐄

To wyceń te 

4 godziny temu, soltys48 napisał:

Krowy wbc 

374kg O4- 

409kg O4+ 

321kg O3 

355kg R4+ 

398kg R4 

I czempionka

269kg P2-

Pierwsze 5 to SM i  MM,ostatnia też SM ale po wycieleniu przestała jeść.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v