Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie strasz. Jutro umówiłem się na sprzedaż 3 sztuk. Odbiór brzegowy, pierwszy raz zdecydowałem się na wbca. Z tego co wiem kasa pewna. Jeden mięśniak typowy, drugi słabszy ze zdjęcia i jeden trochę hf ale kolor ma mocny. 

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, HF86 napisał:

Artek żeby to było blisko to bralby jak komornik ciągniki. Dziś jak widziałem jak ludzie rzucili się na importowane cielaki to siok że otrząsnąć się nie mogę 😆dwa tygodnie na mleku i po 700 sztukę na olx. Głupio było nr rozdawać żeby się pozbyć swoich zdychow za konkretne pieniądze 😉

Dzwoniłem z ciekawości to już został tylko ten z pierwszego zdjęcia. 

Opublikowano
4 minuty temu, PartyzantTK napisał:

Nie strasz. Jutro umówiłem się na sprzedaż 3 sztuk. Odbiór brzegowy, pierwszy raz zdecydowałem się na wbca. Z tego co wiem kasa pewna. Jeden mięśniak typowy, drugi słabszy ze zdjęcia i jeden trochę hf ale kolor ma mocny. 

To nie mówił Ci ile teraz O ? Bite będą w poniedziałek .

Opublikowano

Z dołowaniem ceny to jeden wielki wał... Jak ktoś ma większe partie żywca dawać na Olx albo na grupy na fejsie, zdziwicie się... Co najmniej przez rok cena będzie bo bydła niema - to nie trzoda ze nas ustawią!!! Jest waga ogólna, jest przedpłata i jest dużo lepsza cena jak u np. Wuja co kasą nie pierdzi zbytnio.... Nie dajcie się ładować w chu.... Teraz hodowcy rozgrywają rynek... Człowieku pamiętaj :

Idziesz do sklepu robisz zakupy płacisz gotówką... Nikt Ci nie da przelewu. 

Tak samo handel żywcem przy większej ilości sztuk tylko dziad nie da przedpłaty a z takim się nie handluje... 

• Like 4
Opublikowano
10 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Słyszałem na tym forum o tym już tydzień temu.

Też miało być od poniedziałku niżej

Tez to slyszalem na przyszly tydzien.

Opublikowano

Pany czym polecacie zacielic krowe angus krzyzowke z hf na wysokich nogach? Chce coś mięsnego tylko żeby nie wyszlo pomieszanie z poplataniem :) Inna krowe w.zeszlym roku zacielilem LM ROCKSTAR i cielak piękny ale poród był ciężki i coś może bezpieczniejszego polecicie?

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, stonka15ak napisał:

Pany ponoć od poniedziałku w dół ? czy to prawda .

Też o tym dzis słyszałam od ludzi z ubojni że od następnego tygodnia bydło idzie w dół 

Edytowane przez Katka8888
Opublikowano

Wczoraj sprzedałem jednego byczka mały był od początku i tak zostało do końca kupujący oglądał resztę bydła i mam różne rasy simentale zaliczył do mieszańców BB tak samo jak u was do tego podchodzą . Ogólnie od 7 do 8 zł netto chciał płacić temu panu już podziękuje.

Opublikowano
28 minut temu, Michal014d napisał:

Pany czym polecacie zacielic krowe angus krzyzowke z hf na wysokich nogach? Chce coś mięsnego tylko żeby nie wyszlo pomieszanie z poplataniem :) Inna krowe w.zeszlym roku zacielilem LM ROCKSTAR i cielak piękny ale poród był ciężki i coś może bezpieczniejszego polecicie?

Znowu angusem. Fajna rasa. I byk będzie dobry i jalowka na mamke ewentualnie 

Opublikowano
15 minut temu, HF86 napisał:

Znowu angusem. Fajna rasa. I byk będzie dobry i jalowka na mamke ewentualnie 

Tez tak planowałem ale nie chciałem sugerować we wcześniejszym poście. Tyle że jesli już to czerwonym angusem planuje. I dzięki za niomalna opinie bo różne głupoty ludzie piszą jak ktoś wcześniej.

Opublikowano
57 minut temu, Azor07 napisał:

To nie mówił Ci ile teraz O ? Bite będą w poniedziałek .

Cenę mamy za O uzgodnioną. Gość bardzo konkretny, dobry kontakt. pierwszy raz z nim handluje. dla mnie ważne żeby była kasa pewna i uczciwa sprzedaż. 
mam wrażenie ze sprzedaje w najlepszym momencie. Cena rośnie od dłuższego czasu więc kiedyś musi być kres. 

Opublikowano
2 godziny temu, emil9828 napisał:

Wystarczy mieć swoją wagę i sprzedać z przelewem na miejscu wtedy nie musisz do Rakowa po 6,5 wypychać. Ot cała filozofia.

Dawno mnie tu nie było, ale co tak od rana do wieczora piszesz o Rakowie 🤔, wcześniej nikt zbytnio na nich nie zwracał uwagi , pewnie gul skacze że konkurencja mniej płacić a więcej kupuje ☺️

Opublikowano
6 minut temu, PartyzantTK napisał:

Cenę mamy za O uzgodnioną. Gość bardzo konkretny, dobry kontakt. pierwszy raz z nim handluje. dla mnie ważne żeby była kasa pewna i uczciwa sprzedaż. 
mam wrażenie ze sprzedaje w najlepszym momencie. Cena rośnie od dłuższego czasu więc kiedyś musi być kres. 

Nie zawiedziesz się szkoda tylko że nie oddaje do innej ubojni ,bo Sokołów to tak średnio z tym wybiciem choć niema porównania z innymi ubojniami i to obniżanie ceny na WBC powyżej 450kg

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Ursus932 napisał:

Dawno mnie tu nie było, ale co tak od rana do wieczora piszesz o Rakowie 🤔, wcześniej nikt zbytnio na nich nie zwracał uwagi , pewnie gul skacze że konkurencja mniej płacić a więcej kupuje ☺️

To raków sie poprawił teraz

Opublikowano (edytowane)

Sprzedane Byczki SM 850 kg średnio  8.4 zl  netto 

Woj małopolskie 

I też info ze w nast tyg już tej ceny nie będzie, ale od kąd pamiętam to zawsze handlarze mówią że od następnego tyg w dół 

Edytowane przez Camel_2159
  • Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

od rana do wieczora piszesz o Rakowie 🤔, wcześniej nikt zbytnio na nich nie zwracał uwagi

Bo to jest prawdziwy polski zakład. Oficjalnie głoszą, że Żyd i Arab nie będzie im rządził na zakładzie.

A co do byków powyżej 840 kg to prawda bez telefonu do szefa i upierdzieleniu na cenie i strączce się nie obędzie.

Podobno samice do 30 miesiąca traktują jako jałówki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v