Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pracę, rolnictwo to hobby, ojcowizna. Nigdy mnie to nie interesowało, bo nie ciulam każdego grosza, jak ty. W tym roku potrzebuje się dowiedzieć, to pytam. Jeśli nie masz nic sensownego do napisania, po co się udzielasz? 

• Haha 1
Opublikowano

Bo możesz iść do agencji i zapytać .

Możesz przeszukać Internet i przeczytać .

Możesz poszukać na forum i też znajdziesz bo już to było , ale nie ty wolisz nowy bezsensowny temat zakładać o czekać na gotowe .

Opublikowano

Kurla.. ignorant potrzebuje się dowiedzieć bo sam podstawowej informacji nie potrafi pozyskać.... Piszta mu tu zara co ile mu się należy bo on nie wie na ile skroić tego co obrabia.. 😋

Opublikowano
2 godziny temu, robert1226 napisał:

Bo możesz iść do agencji i zapytać .

Możesz przeszukać Internet i przeczytać .

Możesz poszukać na forum i też znajdziesz bo już to było , ale nie ty wolisz nowy bezsensowny temat zakładać o czekać na gotowe 

Do agencji mam kawałek, nie mam czasu tyle co ty, bo ja zarabiam kasę, a nie pierdzę w stołek. Nie spinajcie się dziewczyny

Opublikowano

Jesteś blisko mała, zawistna i zakompleksiona koleżanko. Ja muszę zapłacić komuś dopłatę za kawałek, który był z moim w miedzy, który dobrałem na gebe👍😍 Pozdro 

Opublikowano
8 godzin temu, Badwolf napisał:

Mam pracę, rolnictwo to hobby, ojcowizna. Nigdy mnie to nie interesowało, bo nie ciulam każdego grosza, jak ty. W tym roku potrzebuje się dowiedzieć, to pytam. Jeśli nie masz nic sensownego do napisania, po co się udzielasz? 

Hej kolego, chmm - ja też mam prace i traktuje rolnictwo jako hobby i też pracuje na ojcowiźnie. Ja akurat szanuje ludzi którzy "ciulają każdy grosz" i tych co pracują na polu dla tzw dopłat - jeśli to robią z pasją i ich to cieszy (troche mój przypadek - nie musze tego robić aby utrzymać rodzine), ale bardzo to lubie i to robie. Z jednej strony piszesz że to Twoje hobby i jednocześnie że Cie to nie interesuje - wpisz sobie w google lub wikipedie co to jest hobby 🙃. Nie chcę Cie oceniać ale po Twoich wypowiedziach nie dziw sie że raczej spotykasz sie z negatywnymi komentarzami bo z perspektywy osób którzy sie z rolnictwa utrzymują to Twoje podejście może irytować...

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, karbex napisał:

Hej kolego, chmm - ja też mam prace i traktuje rolnictwo jako hobby i też pracuje na ojcowiźnie. Ja akurat szanuje ludzi którzy "ciulają każdy grosz" i tych co pracują na polu dla tzw dopłat - jeśli to robią z pasją i ich to cieszy (troche mój przypadek - nie musze tego robić aby utrzymać rodzine), ale bardzo to lubie i to robie. Z jednej strony piszesz że to Twoje hobby i jednocześnie że Cie to nie interesuje - wpisz sobie w google lub wikipedie co to jest hobby 🙃. Nie chcę Cie oceniać ale po Twoich wypowiedziach nie dziw sie że raczej spotykasz sie z negatywnymi komentarzami bo z perspektywy osób którzy sie z rolnictwa utrzymują to Twoje podejście może irytować...

Jakbyś przeczytał ze zrozumieniem, to byś wiedział, że "nigdy mnie to nie interesowało" tyczy się wielkości dopłat. Patrzyłem na całość, na koncie i tyle. W tym roku wzielem pole od znajomego, kawałek w miedzy i chce mu zapłacić. 

8 godzin temu, robert1226 napisał:

Z mojej perspektywy, wypowiedzi użytkowników pokroju koleżanki są nie na miejscu. 

Opublikowano

Czyli nawet  nie potrafisz podzielić kwoty dopłat  przez ilość ha o które wnioskujesz?.. 🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Badwolf napisał:

Jakbyś przeczytał ze zrozumieniem, to byś wiedział, że "nigdy mnie to nie interesowało" tyczy się wielkości dopłat. Patrzyłem na całość, na koncie i tyle. W tym roku wzielem pole od znajomego, kawałek w miedzy i chce mu zapłacić. 

Z mojej perspektywy, wypowiedzi użytkowników pokroju koleżanki są nie na miejscu. 

Jak patrzyłeś zawsze na całość , ile kasy jest na koncie , to teraz zrób tak samo . 

Edytowane przez mysza103
Opublikowano

Z postu który napisałeś to nie wynika - zwróć uwage na to że póki co wszyscy to mniej więcej tak zrozumieli, stąd mało przychylne odpowiedzi. Możesz oczywiście brnąć w swoje racje - ja moge tylko życzyć powodzenia i udanej lektury (ze zrozumieniem) dokumentacji podesłanej przez kolege hubertg7 i lawstorant. Udanego weekendu 🙂

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mysza103 napisał:

Jak patrzyłeś zawsze na całość , ile kasy jest na koncie , to teraz zrób tak samo . 

👍 No tak. Tylko że chciałem na święta zapłacić za pole, ponieważ właścicielowi pieniądze się przydadzą. A nie wiem jak ty ale nie mam całości. Twoja wypowiedź wniosła wiele

7 minut temu, karbex napisał:

Możesz oczywiście brnąć w swoje racje - ja moge tylko życzyć powodzenia i udanej lektury (ze zrozumieniem) dokumentacji podesłanej przez kolege hubertg7 i lawstorant. Udanego weekendu 🙂

Patrzyłem na to zanim napisałem na forum. Po prostu na forum chciałem się upewnić, że nikt nie zostanie poszkodowany i przekażę odpowiednią kwotę. Spinajcie się dalej👍

Edytowane przez Badwolf
Bledy
Opublikowano

Z postu który napisałeś to nie wynika - zwróć uwage na to że póki co wszyscy to mniej więcej tak zrozumieli, stąd mało przychylne odpowiedzi. Możesz oczywiście brnąć w swoje racje - ja moge tylko życzyć powodzenia i udanej lektury (ze zrozumieniem) dokumentacji podesłanej przez kolege hubertg7 i lawstorant. Udanego weekendu 🙂

No widzisz - to musisz pisać ze zrozumieniem 😉 bo przez Twoje skróty myślowe wywołałeś gównoburze a może intencje miałeś dobre. Pozdrawiam

Opublikowano
15 minut temu, Badwolf napisał:

👍 No tak. Tylko że chciałem na święta zapłacić za pole, ponieważ właścicielowi pieniądze się przydadzą. A nie wiem jak ty ale nie mam całości. Twoja wypowiedź wniosła wiele

Napisz ile masz tych arów, czy hektarów od znajomego.

Opublikowano
12 godzin temu, Badwolf napisał:

Jak się wylicza dopłatę do ha? Mój przypadek to rolnik 32lata, bez zwierząt, na polu pszenica i rzepak, pół na pol

sciemniacz z ciebie i piszesz bajki a pole to masz w farmingu 

Opublikowano
Dnia 4.12.2020 o 19:08, lawstorant napisał:

Napisz ile masz tych arów, czy hektarów od znajomego.

2.56ha mam dzierżawy od niego. Pozdrawiam wszystkich normalnych i z dystansem. ZAWISTNE DZIEWCZYNY TEŻ POZDRAWIAM. NIECH WAM ŻYŁKA NIE PĘKNIE 😂