hubertg7

Members
  • Ilość treści

    76
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

3 Neutral

4 obserwujących

O hubertg7

  • Ranga
    Użytkownik

Informacje

  • Płeć
    Mężczyzna

Ostatnio na profilu byli

1774 wyświetleń profilu
  1. Własnie ta czerwona lampka nie błyska żadnego kodu. Wczoraj przypiąłem siewnik, 10 razy podniesie i opuści bez problemu, ze dwa razy zablokuje, znowu kilka razy jest dobrze. Czasami blokuje za każdym razem. Gdy zablokuje się podnośnik, przyciskami na blotnikach mozna normalnie opuścić i podnieść. Trudno jutro dzwonię po serwis niech przyjeżdżają i podpinają kompa
  2. Witam! W Aresie 697 atz blokuje się podnośnik podczas podnoszenia lub opuszczania. No nie idzie robić w polu. Raz jest dobrze a nieraz za każda próba się blokuje, w sensie zapala się ta czerwona kontrolka. I na nowo trzeba odblokowywać. Miał ktoś taki przypadek . Panel to Tce 15t
  3. Witam! Pojawił się taki problem w naszym Bizonie rekordzie. Na wolnych obrotach pas na kole na odrzutniku jest równo z kołem, a na maksymalnych obrotach silnika pas się chowa nawet do 2 cm! i obroty młocarni są na poziomie 850-900. nie da się już ich zwiększyć. co może być przyczyną że pas się chowa? dodam że jak kupiliśmy tego bizona to uzyskanie 1100 obrotów nie było problemem. Pas jest nowy ma ok 49-50mm, wymieniliśmy tarcze na obydwóch kołach. Nigdzie nie ma luzów. Piasty na odrzutniku są nowe. Łożyska ślizgowe sprawdzone nawet smar czyściutki w nich nie przypalony. Czy ktoś miał już taki przypadek. Nie wiemy gdzie już szukać przyczyny.
  4. No u mnie z odmy przez moment dawało ostro, po wymianie oleju jest lepiej. Gość co mi czyścił pompę coś wspominał że jak płyn się dostanie do oleju to też się pompa wtryskowa zakleja bo olej jest wtedy klejący. Tak czułem że silnik do rozbierania. Dzięki za podpowiedź
  5. Witam! Problem z pompą wtryskową w zetorze proxima plus 9541, zakleja się i ciągnik nie odpala albo faluje na obrotach podczas pracy. Panowie którzy czyścili mi pompę twierdzą że to od oleju silnikowego. zmieniłem olej na inną markę i jest chyba jeszcze gorzej. Dodam że ubywa mi płynu chłodniczego a wycieku nie widać, i oleju tez nie przybywa. Może miał ktoś podobny problem i coś podpowie
  6. Z tego co pamiętam to sprężyna w tłoczku załącza napęd. a powietrze rozłącza. Dlatego jak nie ma powietrza napęd jest załączony. Jeśli nie załącza Ci napędu to rozbierz tłoczek może coś się zacięło, albo elektrozawór daje Ci cały czas powietrze na tłoczek. Jeśli przy braku powietrza w układzie napę Ci się nie załącza to wina moim zdaniem tłoczka.
  7. U mnie na okolicy jak ktoś ma mały stary pług i ma do zaorania pole po kukurydzy to wynajmują duże ciągniki z dużymi pługami. Ja nigdy nie orałem tak małym pługiem, więc pewnie nic Ci nie podpowiem, ale u mnie w kvernelandzie przy dużych prześwitach i odstępach skiby od skiby, tez czasami się zapchnie
  8. Półbiegi to przełączasz sobie jak chcesz, czy na pusto czy pod obciążeniem nie ma różnicy. A co do ujmowania gazu, to przynajmniej w moich ciągnikach innym marek jak się odejmie gazu przy zmianie półbiegu to gorzej szarpie. Pojeździj i wyczuj kiedy płynniej przerzuca połówki.
  9. Temat powiedzmy że rozwiązany. Dzięki @Uziu92 za pomysł z podmianą włączników. Włączniki niby identyczne ale ten od przednich lamp zwiera cały czas jeden pin nawet jak jest wyłączony. Kwestia czy uszkodzony czy taki miał być. Wypiąłem kabel z tego pinu i podpiąłem pod inny. Jeszcze jeden minus tego wszystkiego nie idzie włączyć wszystkich lamp razem z przodu(no można by było wszystkie kable pod jeden pin i wtedy by działały wszystkie) z tyłu jest fajnie albo jedne albo drugie albo wszystkie razem. kwestia się teraz pobawić przekaźnikami z tym przodem. Ważne że nie będę już oślepiał kierowców:)
  10. Dzisiaj widziałem podobnego Aresa jechał przez moją miejscowość. Też mu się świeciły te halogeny w dachu. Więc może te sprowadzane jednak tak miały
  11. hubertg7

    Dopłata 2020

    https://www.arimr.gov.pl/pomoc-unijna/platnosci-bezposrednie/platnosci-bezposrednie-w-roku-2020/stawki-platnosci-2020.html Masz tu wszystkie stawki
  12. Przełączniki mam po prawej stronie przy radiu i po włączeniu pozycji on się podświetla i chodź jest w pozycji zero to zapalają się te jedne halogeny w dachu. Zacząłem patrzeć po przekaźnikach to na tej płytce 3 na dole są od tego. Pierwszy od pozycji. Drugi jak wyjąłem jest od tych halogenów, a trzeci tak jakby na drugie halogeny w dachu. po kablach nie widać żeby było coś kombinowane , dlatego moje przypuszczenia ze to fabryka. Zima jest coś może pokombinuje, pościągam plastiki i może dojdę jakoś po kablach.
  13. Witam, nabyłem ostatnio Claasa Aresa 697 Atz, po włączeniu świateł postojowych automatycznie zapalają się światła w dachu. Moim zdaniem trochę oślepiają te światła na drodze, czy we wszystkich aresach było tak fabrycznie?
  14. Nie wiem co to za kombajny, ale mogę Ci powiedzieć że maszyny w Bartołdach sprzedają odkąd pamiętam. Jeszcze mój dziadek 20 lat temu jeździł tam ciągniki oglądać
  15. U mnie przepalona ścieżka na płytce bezpiecznikowej od zasilania półbiegów:)
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj