Skocz do zawartości

Sprężarka i malowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Witam czy jak podłącze pistolet pod sprężarkę do c330 to idzie coś pomalować? Nie mam innego kompresora pędzlem źle wychodzi. Jak się nie da czy są jakieś dobre spraye z podkładową farba bo tylko podkładem chce polecieć
Opublikowano

ma123 napisał:

tylko najlepiej maluj takimi seriami jak ci butle nabije do tych min 3 bar czyli chwile malujesz i czekasz

ale to pod hamulce trzeba podłączyć tak? tam wejście będzie pasowało czy trzeba coś kombinować?

Opublikowano

A co posiadasz do malowania , przewody jakieś czy co ? Bo jeśli masz sprawną pneumatykę to jeszcze potrzebujesz przejściówkę ze złącza pneumatycznego do przyczep na szybko złącze do powietrza do tego podłączasz przewód np spiralny do przewodu pistolet i malować .

Opublikowano

no jeszcze nic nie mam i zastanawiam się co kupić żeby to nie było na jeden raz. a ta przejściówka to jak wygląda wyślesz jakiegoś linka albo coś? Tak to mam przewód do pompowania kół ale pod to chyba pistoletu nie podłącze :(

rivierrecasalis napisał:

A co posiadasz do malowania , przewody jakieś czy co ? Bo jeśli masz sprawną pneumatykę to jeszcze potrzebujesz przejściówkę ze złącza pneumatycznego do przyczep na szybko złącze do powietrza do tego podłączasz przewód np spiralny do przewodu pistolet i malować .

Opublikowano
46 minut temu, akooo napisał:

no jeszcze nic nie mam i zastanawiam się co kupić żeby to nie było na jeden raz. a ta przejściówka to jak wygląda wyślesz jakiegoś linka albo coś? Tak to mam przewód do pompowania kół ale pod to chyba pistoletu nie podłącze :(

Jedź doarketu kup kompresor za 200zl i wtedy będziesz miał na inne malowania, przedmuchiwania czy pompowanie kół, kupisz końcówkę do hamulców, przejsciowki, opaski policzysz paliwo i prawie na to samo Co wyjdzie a robota pójdzie dużo sprawniej i na wyjściu ustawisz stałe ciśnienie.

Opublikowano
Minkes napisał:

46 minut temu, akooo napisał:

Jedź doarketu kup kompresor za 200zl i wtedy będziesz miał na inne malowania, przedmuchiwania czy pompowanie kół, kupisz końcówkę do hamulców, przejsciowki, opaski policzysz paliwo i prawie na to samo Co wyjdzie a robota pójdzie dużo sprawniej i na wyjściu ustawisz stałe ciśnienie.

Nawet nie wiem czy mi pneumatyka działa tzn to wyjście na tył bo sprezarka działa bo kolo pompowalem. a jaki kompresor polecasz taki do 200 zł. myślałem tez żeby sprayem malować bo kabinę musze pomalować sobie

Opublikowano

Daruj sobie spreje bo to o kant d rozbić. Zorganizuj sobie sprężarkę i pistolet to bedzie solidna robota i w przyszłości też coś pomalujesz. A sprężarka zawsze sie przydaje - koła napompować, przedmuchać, malować, czy klucz pneumatyczny

Opublikowano
janek884 napisał:

Daruj sobie spreje bo to o kant d rozbić. Zorganizuj sobie sprężarkę i pistolet to bedzie solidna robota i w przyszłości też coś pomalujesz. A sprężarka zawsze sie przydaje - koła napompować, przedmuchać, malować, czy klucz pneumatyczny

a jak chce kabinę pomalować to samym podkładem wystarczy jedna warstwa? bo akurat podkład ma kolor jaki mnie interesuje.

przedtem stary lakier zerem do golej blachy

Opublikowano
janek884 napisał:

Podkład nie daje rady się jako ostatnia warstwa, musi być farba nawierzchniowa

a co zejdzie czy jak? przecież te części ursusowskie są malowane tylko podkładem i niektórzy nic z tym nie robią i dobrze jest 😊

Opublikowano
2 godziny temu, janek884 napisał:

A cóż to za sprężarkę kupisz za 200 zł co podoła dla pneumata?

Opublikowano

Co do podłączenia pod złącze od hamulców - zalezy jaki pistolet mamy... jeden jest do malowania przy niskim ciśnieniu i nie będzie dobrze malował przy takim ciśnieniu jak byśmy go nie regulowali inny pomaluje calkiem nieźle, ale to i tak prowizorka. 

A co do malowania podkładem. Nie wiemy o jaki rodzaj podkładu chodzi, to można sobie zgadywać 

Opublikowano
10 godzin temu, akooo napisał:

Nawet nie wiem czy mi pneumatyka działa tzn to wyjście na tył bo sprezarka działa bo kolo pompowalem. a jaki kompresor polecasz taki do 200 zł. myślałem tez żeby sprayem malować bo kabinę musze pomalować sobie

Trochę przesadziłem z tymi dwoma stówami ale patrz tu - pierwsze lepsze z brzegu: https://allegro.pl/oferta/kompresor-olejowy-mocny-sprezarka-24l-duzy-zestaw-9398379287

Opublikowano
Alchemik napisał:

Co do podłączenia pod złącze od hamulców - zalezy jaki pistolet mamy... jeden jest do malowania przy niskim ciśnieniu i nie będzie dobrze malował przy takim ciśnieniu jak byśmy go nie regulowali inny pomaluje calkiem nieźle, ale to i tak prowizorka. 

A co do malowania podkładem. Nie wiemy o jaki rodzaj podkładu chodzi, to można sobie zgadywać 

Normalny ten antykorozyjny duluksa

Opublikowano
witejus napisał:

7 godzin temu, Minkes napisał:

Trochę przesadziłem z tymi dwoma stówami ale patrz tu - pierwsze lepsze z brzegu: https://allegro.pl/oferta/kompresor-olejowy-mocny-sprezarka-24l-duzy-zestaw-9398379287

to się nadaje do pompowania dętek rowerowych

Panie mi się rozchodzi pomalowac parę rurek a nie lakiernie czy warsztat otwierać. Myślałem jak już coś kupić to do 100 zł a jak nie to sprężarka od ciągnika pomalowac ewentualnie sprayem :)

Opublikowano
witejus napisał:

1 minutę temu, akooo napisał:

a jak nie to sprężarka od ciągnika pomalowac ewentualnie sprayem :)

równie dobrze możesz pędzlem op... jak niejaki jakob

Nawet myślałem tak zrobić ale uznałem że to już fuszerka będzie słabo ty wychodziło