Skocz do zawartości

dopłata w związku z COVID

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam co wiecie o dopłatach do bydła w związku z załamaniem rynku chodzi o krowy ''mleko'' byki ''wołowina'' stawki znam ale kiedy kasa wiecie coś o tym/?

Opublikowano (edytowane)

Wiemy, ale nie powiemy, minister nas prosił żeby nic nie mówić. Rozpierdo*ił byś zaraz wszystko, a potem, panie pinindzy nie ma.

Edytowane przez Sean
Opublikowano

trochę masz racje bo w agencji wnioski śmiało składać stawki znają i w internetach też piszą ale kiedy kasa sami niewiedzą bo ten program dopiero startuje,śmieszne....

Opublikowano

Wnioski do końca Września a kasa dopiero w Listopadzie i tyle w temacie. 

@Sean jajcarzu jeden. 😂

Opublikowano

no i dobry chop dobra odpowiedz wódkę postawie jak cie zobacze w Warszawie

Opublikowano (edytowane)

@robert1226 przecież we wniosku nic nie piszesz ile masz sztuk tylko zaznaczasz odpowiednią kratkę co masz za hodowlę i nie każdy o tym wie. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano

Te wnioski mogą składać tylko rolnicy którzy nie dostali jeszcze pomocy związanej z susza w zeszłym roku? Czy może każdy rolnik który odczuł to przez np obniżenie ceny mleka czy ceny żywca?

Opublikowano (edytowane)

No tak, a bydło opasowe płci żeńskiej ? Nie mam na myśli krów mamek. 

____________________________________________________________________________________________________________

AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca :)

Edytowane przez andrewk
Opublikowano
vailus napisał:

Te wnioski mogą składać tylko rolnicy którzy nie dostali jeszcze pomocy związanej z susza w zeszłym roku? Czy może każdy rolnik który odczuł to przez np obniżenie ceny mleka czy ceny żywca?

kazdy kto ma bydło może.Bylem wczoraj zanieść do agencji wniosek szeryfa

Opublikowano
11 godzin temu, Zulugula napisał:

no i dobry chop dobra odpowiedz wódkę postawie jak cie zobacze w Warszawie

Stawki jakie będą w praktyce to nie wiadomo w samym rozporządzeniu jest o tym mowa jeżeli będzie więcej zainteresowanych jak przewiduje rząd[180 tyś gospodarstw] to pójdą obecnie proponowane stawki w dół ,suma do podziału jest stała i wynosi ok 1mld zł

Opublikowano
11 godzin temu, PRIMO napisał:

@robert1226 przecież we wniosku nic nie piszesz ile masz sztuk tylko zaznaczasz odpowiednią kratkę co masz za hodowlę i nie każdy o tym wie. 

Może i nie trzeba bo nie byłem jeszcze , ale oni mają wszystko i to powinno iść z automatu

Opublikowano

Nic chłopi nigdy nie szło z automatu i nie idzie.... Jest pomoc na wniosek zainteresowanego i tyle. 

Opublikowano (edytowane)

Proponowana stawka to 1000 złociszy od 3 do 20 sztuk, 2000 złociszy powyżej 21 sztuk tyle wiem. 

Stan posiadania na dzień 1 marca 2020 roku chyba. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano

Żadnych chyba że małżonka ma własny nr gospodarstwa to wtedy upoważnieni które można pobrać ze strony ARiMR.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, sporex321 napisał:

@PRIMO pier**lcie się. 

Kurla @Bartek933 no podziękuj temu gościowi.. 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

O paczta pańśtwo jacy oburzeni wielce. 😮

Najpier nie raczą odpowiedzieć tylko pie***ą 3 po 3 a teraz wielkie bulwersy. 🤨

Opublikowano

Dokładnie. Zapytałem w cenie bydła , to pod moim komentarzem dowiedziałem się, że pięciu wrzuciło do urny, a kolejnych dwóch do ręki i nie pomogło nawet wymienienie z nicku, gdyż tak się akurat złożyło, że ten nie miał czasu, bo farmazony musiał  pleść w innym temacie. Brak słów.

Opublikowano (edytowane)

Weź się ino uspokój, wystarczy wbić w necie i wszystko jest, hrabia się zasrany znalazł że ktoś ma za niego szukać i jeszcze jakieś bluzgi.

5 godzin temu, sporex321 napisał:

a do reszty- pier**lcie się. 

Edytowane przez Sean