Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

E514. Można kosić na siedząco czego żaden nieudany bizon nie oferuje

Opublikowano

Taak bo bizony to nieśmiertelne😂 Bizony to ponad 40 letnia konstrukcja - za 20 lat już będziesz się nimi golił.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, tomek1974 napisał:

tylko 058 jak kupisz nie stracisz ceny za 20 lat będą te same a 514 tylko na złom 

Chyba sam nie wierzysz w co piszesz. Nie stracisz, pod warunkiem dobrej ceny złomu.   xD

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Powiedz co takiego jest w Rekordzie, bo praktycznie niczym się od Supra nie różni, chyba że ceną.

Opublikowano

Tak, przez kogoś kto chce zaszpanować przed sąsiadami, a tak naprawdę pojęcia nie ma że kasę wali w błoto, a raczej w złom.

Opublikowano

Nawet tylko dla tego że to są już stare kombajny, a zbyt młode by walić kasę i postawić to w ogródku, poza tym nie oszukujmy się, gospodarstwa małe będą upadać, a większe tego nie kupią, wręcz przeciwnie, już się wyzbywają bo jest jeleń który jeszcze da dobrą cenę.

Opublikowano

Vistulę już kolekcjonują, także jest szansa na Rekorda.

Opublikowano

Vistula jest sporo mniejsza od rekorda na którego trzeba ładny hangar. Powiedz mi kto kolekcjonuje kombajn zbożowy vistula bo na prawdę uwierzyć nie mogę w to co słyszę. 

Opublikowano (edytowane)

Widziałem kilka dni temu filmik na You Tube, pięknie zadbana, wyjechał kilka razy objechał i do garażu, a na garażu napis muzeum.

Chyba to to

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Jakby nie patrzeć rekordy to dobre kombajny, szczególnie wersje na hydrostacie. Od 56 sporo lepsze. U mnie w 56 musiałem skrzynię biegów robić praktycznie co rok, ponieważ jazda po górach dawała jej w palnik, do tego słabe hamulce. Mój 58 swego czasu kosił około 400 - 500 ha na sezon, po kilku modyfikacjach mających na celu poprawę chłodzenia silnika i sumiennym serwisie przed sezonowym podczas żniw nie było żadnych awarii. Teraz jak skosi 100 ha na sezon to max i szczerze mówiąc gdybym miał teraz zmieniać kombajn to znowu byłby to rekord tylko tym razem wersja po lifcie i na hydrostacie. 

Opublikowano
7 godzin temu, tomek1974 napisał:

Kosiles kiedyś innym kombajnem jak bizon? Po chwili w innym kombajnie bys na bizona nie chcial patrzeć. 

7 godzin temu, tomek1974 napisał:

Kosiles kiedyś innym kombajnem jak bizon? Po chwili w innym kombajnie bys na bizona nie chcial patrzeć. 

Opublikowano
1 godzinę temu, samtech84 napisał:

Jakby nie patrzeć rekordy to dobre kombajny, szczególnie wersje na hydrostacie. Od 56 sporo lepsze. U mnie w 56 musiałem skrzynię biegów robić praktycznie co rok, ponieważ jazda po górach dawała jej w palnik, do tego słabe hamulce. Mój 58 swego czasu kosił około 400 - 500 ha na sezon, po kilku modyfikacjach mających na celu poprawę chłodzenia silnika i sumiennym serwisie przed sezonowym podczas żniw nie było żadnych awarii. Teraz jak skosi 100 ha na sezon to max i szczerze mówiąc gdybym miał teraz zmieniać kombajn to znowu byłby to rekord tylko tym razem wersja po lifcie i na hydrostacie. 

To pewnie kończyłeś kosić już w śniegu po pas te 500 ha.   :P     albo zboże że zająca na siedząco było widać   :D Już liczę tylko godzinę/ha. dzień w dzień po 10 ha, co jest nierealne na pogodę jak i awarie legi. Ma pewne ulepszenia Rekord, ale co ma takiego co zwiększy mu wydajność od Supra? Słucham.   :P

Opublikowano (edytowane)

No to słuchaj: 

Ma 20 koni więcej więc w pszenicy >8ton plus ścinacz polecisz 0,1km/h szybciej jak super

Ma zwolnice - nie musisz na każdej bruździe zwalniać do zera w obawie że ukręcisz półoś albo wyrwiesz "przodek"

Hydrauliczna rura - nie musisz łazić po pomoście i szarpać się z rurą

to wszystko chyba ale parę minut przewagi da 

43 minuty temu, Sean napisał:

o pewnie kończyłeś kosić już w śniegu po pas te 500 ha.

Kiedyś to cięli na godziny więc wynik bardziej 500h a nie ha realny, wysypywanie, zapchanie bębna, zaklepanie nożyka w kosie a zegar bije....

Edytowane przez pawel885