Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale ja sobie spokojnie i uczciwie żyje to co Ziobro może mieć do mnie?

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

jesli mnie pamiec nie myli to na sznurku musial wiazac supelki i mu sie splataly albo myszy zjadly..

Zona mu wywaliła te sznurki, bo myslała że już do niczego sie nie nadają, nawet wiązania pomidorów w ogrodku.:lol:

1 minutę temu, akooo napisał:

ale ja sobie spokojnie i uczciwie żyje to co Ziobro może mieć do mnie?

Giertych też tak myslał.:lol:

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, akooo napisał:

I co z tym budżetem będzie powiązany z praworządnością czy nie?

Będzie. Decyzje o tym zapadły już na lipcowym szczycie. Teraz dopisano jakieś ustalenia czy interpretacje. Ale jak powiedział Ziobro one nie mają mocy prawnej.

Ze wstępnych info wynika, że dodano, że sprawę danego kraju najpierw będzie rozpatrywał Trybunał Sprawiedliwości. A dopiero potem będzie dalsze procedowania na już ustalonych zasadach.

Ciekawe czy koalicja się rozleci i Ziobrę zastąpi Kosiniak Kamysz?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

To bat na kraje nowej uni. Wyobraża sobie ktoś ze Niemcom czy Francji obetną jakieś pieniądze jakby co?

Opublikowano
38 minut temu, mirro napisał:

Jaki bat, jaki bat. Przecież Pani Przyłębska pomieszkuje w Berlinie, to im wszystko wyklaruje.:lol:

Jakie znaczenie ma kto gdzie mieszka . Może do warunków atmosferycznych to i tak .Ale dla rozumu i myślenia .?

Opublikowano
3 godziny temu, pafnucy napisał:

tak moim skromnym zdaniem, to takie dinozaury polityczne powinny być na przymusowych emeryturach, co taki Kaczyński może wiedzieć o realiach życia w Polsce. no co???

A w innych religiach nie rządzi starszyzna. Jarek ma już jakiś przebieg. 😄

Opublikowano
11 minut temu, jarecki napisał:

da sie tak prawnie pobudować dom , zrobić np . fotowoltanike i nie przyłączyć do sieci energetycznej a mieszkać ?

A to chyba pospolicie ziemianką sie nazywa.:lol:

Opublikowano
16 minut temu, Dariowola napisał:

Co z tego że ma przebieg jak leciał jak koń z klapkami na oczach. 😵

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

A jak tam sprawy stoją z wetem i kolejnym przełomowym sukcesem naszego rzadu który tupnął na UE i dostał to co chciał? Jaka jest narracja Nowogrodzkiej?

Zapraszam do rzecznika i do innych klakierów.🤭

Opublikowano

Generalnie jest dobrze. Pan Premier zapewnił krajowi nieprzebrane fundusze. Coś tam zapisano o praworządności, ale nikt nie wie dokładnie co. Jak będą chcieli zabrac pieniążki to wtedy będziemy wrzeszczeć że , nie tak miało być. Choć w zasadzie nie wiemy jak ma być.:lol:

Opublikowano
20 minut temu, Dariowola napisał:

Pojęcie przebiegu często stosuje w stosunku do kobiet. Jeśli by odnieść do Jarka to z niego nówka sztuka nie śmigana:D

• Haha 1
Opublikowano

tyle ze sporo tych nieprzebranych funduszy to pozyczki ktore trzeba bedzie oddac-ale to juz pewnie zmartwienie nastepnego rzadu..

jeszcze pare lat temu sporo zamieszkanych domow bylo ciagle w stanie budowy i nikt sie nie czepial. musialo sie cos zmienic bo teraz wszystkie dumnie maja numery i ludzie pokornie placa podatki ,latami unikane..

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Co z tego że ma przebieg jak leciał jak koń z klapkami na oczach. 😵

Jak by oglądał się na boki nie był by w tym miejscu co jest. Alleluja i do przodu.!✌

Opublikowano
14 minut temu, Ulman napisał:

A jak tam sprawy stoją z wetem i kolejnym przełomowym sukcesem naszego rzadu który tupnął na UE i dostał to co chciał? Jaka jest narracja Nowogrodzkiej?

czekamy na powtórkę z rozrywki jak kaczyński tym razem wita morawieckiego z bukietem kwiatów na lotnisku :D

Opublikowano
Przed chwilą, thor1984 napisał:

jak kaczyński tym razem wita morawieckiego z bukietem kwiatów na lotnisku :D

I mówi don niego. 
"Beata, znowu ci się udało.":lol:

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Dariowola napisał:

Jak by oglądał się na boki nie był by w tym miejscu co jest. Alleluja i do przodu.!✌

Dokładnie "ALLELUJA I DO PRZODU " tylko nie widzi że przed nim przepaść. 

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Pojęcie przebiegu często stosuje w stosunku do kobiet. Jeśli by odnieść do Jarka to z niego nówka sztuka nie śmigana:D

Ulman stan licznika znasz u Jarka ? Ty coś  czujesz do niego 🤔

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v