Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ktoz was ostatnio kupil jakas gazete ??. w krakowie sa dwie -gazeta krakowska[dawniej pzpr-owska] i dziennnik polski .do tego ogloszeniowy jarmark-to bardziej wadowice.jeszcze stare dziadki kupuja- ale to biznes bez przyszlosci, jeszcze strony internetowe-czytaj slupy ogloszeniowe, maja jakas klikalnosc ,ale reklamy sa tak denerwujace ze staram sie unikac.

biznesowo to taki sam interes jak zakupy bankow pare lat temu-dzisiaj mozna by bylo je kupic za pare procent .. za rok-dwa te gazety warte by byly mniej niz papier na ich wydanie.

Opublikowano (edytowane)

jeszcze szczepionki nie ma a już są niepożądane odczyny - sraczka przedszczepienna paniczna xD

jak by co Orlen papierem służy bo dopiero doczytałem ( @jacus mi uzmysłowił o co chodzi) że oni papierowe media prasowe kupili.
qwa w czasach internetu LTE. UMTS. GPS. GPRS i czego tam jeszcze oni inwestują w tamtamy. polać się jeszcze do kompletu można ze śmiechu
muzeum chcą otworzyć czy co?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Nie mniej głupek jeden rozwodził się na tweeterze o wyższości szczepienia nad przechorowaniem. Czyli wojna sraczek: tej proszczepiennnej i tej anty... Kiedy marsze? Kiedy sraczka wyleje się na ulice?

Opublikowano
9 godzin temu, Dariowola napisał:

Orlen nic nie wygrał tylko zarobił czy na mnie czy na tobie to inna sprawa.

Nooooo to akurat nie jest inna sprawa, Choć tradycja PiSowskiego odkupowania i doprowadzania do upadku ma już swoje osiągnięcia.

Tu sam akt odkupienia ma wartość propagandową. Reszta się nie liczy. Za jakiś czas może zgnić jak ten "Miś" ze słomy. Ale chwila chwały była.

9 godzin temu, Ulman napisał:

Tak postępują wioskowe głupki a nie wielki koncern.

Bo jak na czele koncernu stoi "oddany sprawie towarzysz- dobry NKWdzista", to nawet w kategorii wioskowych głupków oceniać tego nie idzie.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, pafnucy napisał:

a wino?

Tyż  nie 

12 godzin temu, mirro napisał:

Nie no, to z kim ja tu rozmawiam. I Ty chcesz ducha w Narodzie utrzymać? 

Z  porządnym  człowiekiem.  Niop  ale  tego dobrego  ducha 

11 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Będzie kolejny PIS-owski szmatławiec utrzymywany z naszych podatków...

W jaki  sposób  możesz  to wytłumaczyć   bo  Orlen  z  podatków  nie  jest  utrzymywany   za  Tuska  trzeba  było  z  podatków  dotować  np  Lotos  

10 godzin temu, Ulman napisał:

Po co są  media każdy wie. Ja się pytam po co Orlen to kupił.

Żeby  zarabiać  kasę   aby  starczyło   na  social  dla  ciebie 

129988418_3628215677225731_1391051788946

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

jak by co  to orlen kupił takżę Ruch , Kolpoter ma spory udział w rynku , ale mysle że przy dobrym zarządzaniu  Ruch jest w stanie wygenerować zysk tylko znając życie tego dobrego zarządzania zabraknie , w pobliskim miasteczku od maja na kiosku ruch jest ogłoszenie o przyjeciu pracownika . nie ma jednolitej strategi panstwa orlen oznajmił że w kioskach stworzy gastronomie malą i odbiór paczek , poczta polska też ma stworzyć chyba paczkomaty .                       teraz znowu inwestują mln  ZŁ .w lotnisko w radomiu a w planach jest budowa w tamtym regionie CPK coraz bardziej widać brak strategi 

Opublikowano (edytowane)

Do każdych 50 litrów paliwa gazeta propagandową gratis, do każdych 200 l dzieła wybrane prezesa tysiąclecia.

Z kupnem tych gazet jest tak jak z przekopem mierzei - koncepcja wielce słuszna tylko nikt nie wie po co to jest.😅

Marecek - jaki zwrot i inwestycji przewidują i za ile kupili? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
41 minut temu, Ulman napisał:

Do każdych 50 litrów paliwa gazeta propagandową gratis, do każdych 200 l dzieła wybrane prezesa tysiąclecia.

Z kupnem tych gazet jest tak jak z przekopem mierzei - koncepcja wielce słuszna tylko nikt nie wie po co to jest.😅

Marecek - jaki zwrot i inwestycji przewidują i za ile kupili? 

prasa na stacjach orlenu jest od zawsze 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

To teraz będzie ta jedynie słuszna.

Dlatego mówię że unijne programy to zło dla gospodarki np w mojej gminie wybudowano targowisko za unijne niby dla rolników ale rok czasu jeszcze nikogo tam nie widziałem by handlował bo są w okolicy towarowe gospodarstwa i nikt się drobnica nie zajmuje natomiast zamknieto szkołę bo brakowało kasy na remont a zdaniem wójta dzieci jest zbyt mało mam nadzieję że zawetuja ten budżet i wszyscy na tym skorzystamy bo wrócą normalne stawki za robociznę np

• Like 1
Opublikowano

Stasek żeby mógł się rozwinąć  to świat musi się cofnąć... 🤣🤣🤣

Opublikowano

henio czy staszek bardzo płynnie przeszedł od targowiska - budowli zgodnej z linią rządu wszak rolnik obecnie może kiełbasami handlować- do Unijnego budżetu. Nic Ci tam nie pękło?

Opublikowano
7 godzin temu, ogarek napisał:

Stasek żeby mógł się rozwinąć  to świat musi się cofnąć... 🤣🤣🤣

Absolutnie zgodne z mentalnością PISowców. Jak komuś się powiodło to należy go sprowadzić do poziomu ludu a nie równać do niego. Tak samo jest z całym światem - skor nas za bardzo wyprzedził to niech sie cofnie a wtedy go dogonimy🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v