Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Ale czy sięgając wstecz znalazłbyś kogoś, komu zaufałbyś na patrolu? 

Nooooo chyba tylko tym , co z nimi chodziłem na patrole.

4 minuty temu, akooo napisał:

Bóg jest sprawiedliwy i każdego sprawiedliwie osądzi

No i teraz załatwiłeś na amen spowiedź sens wyznania grzechów,pokuty i poprawy.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, akooo napisał:

A ty widzia tego Boga?.. masz jakie dowody ze tak będzie? 

Chcesz powiedzieć że Bóg widzi jak klecha gwałci dziecko i nic nie robi ? To jest ta Boska sprawiedliwość? 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
7 minut temu, akooo napisał:

skąd wiesz? no skąd?

Opublikowano
2 minuty temu, akooo napisał:

Niby dlaczego? Przecież to niczemu nie przeczy.

Zakładając że taki biskup nie spowiada się, to faktycznie nie przeczy. Ale jeśli podlega tym samym zasadom to albo robi to na odwal, albo wie że nie ma to sensu. 

Opublikowano

Bo wiem i codziennie się bardziej w tym utwierdzam że Bóg jest. Żadna wiaranie jest tak wściekle atakowana jak Katolicka. Już nawet nie chodzi o ostatnie skandale ale popatrz ile w mediach wylewa się pomyji na KK jak profanowany jest Krzyż Chrystusowy na każdym kroku,w filmie,teledyskach muzycznych tekstach piosenek,i to tylko wierzchołek góry lodowej.

Opublikowano

Widac taka jest wola Boga 😋

Żeby lac te pomyje na tych zboczeńców w sukienkach 

Opublikowano
3 minuty temu, akooo napisał:

. Żadna wiaranie jest tak wściekle atakowana jak Katolicka. Już nawet nie chodzi o ostatnie skandale

z księżmi pedofilami?

Opublikowano
2 minuty temu, akooo napisał:

Bo wiem i codziennie się bardziej w tym utwierdzam że Bóg jest. Żadna wiaranie jest tak wściekle atakowana jak Katolicka.

Śmiem twierdzić że takimi pierdołami, to się siła wyższa nie zajmuje. Chyba bardziej mieści się to w zakresie wolnej woli człowieka. Bładzenia, bądź uszlachetniającego cierpienia (tego ostatniego nijak nie mogę pojąć)

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Ano racja, chyba że oni faktycznie wiedzą że Boga nie ma. ( to przypuszczenie a nie moja opinia, zaznaczam bo za chwilę pomyje wiadrami wyleją się na moja głowę)

Gó.no wiedzą bo tego wiedzieć się nie da a tym bardziej zrozumieć i tylko Wiara że jest sens rozdzielać na dobro i zło (no może i na pośrednie) już za samego Boga wystarczy bo daje pozytywny cel istnienia bez wdawania się w usilne personifikacje które tylko są projekcją ułomności własnej przypisywanej jakimś bałwanom choćby w postaci rzeczonego wcześniej Opla czy dowolnego innego kawałka materii czasem nawet i ożywionej za które to materialne truchła później wzajem gotowi się zarzynać bo innego pretekstu nie widzą aby hołdować swemu wrodzonemu zwierzęcemu instynktowi.
A Cwaniaczki szamaństwo sobie za bardzo wygodny sposób na życie i władzę znalazły przy tym jeszcze przypisując sobie insygniów rzekomej bodaj ułamka boskości jako to on szaman wielki we złoto i pokraczne stroje opływający bardziej święty niż cała reszta. No i wtedy musi bajaniami o krzyżówkach człeka z kaczką i przeciwstawnymi kopytnymi humanoidami do prymitywnych umysłów dotrzeć aby uaktywnić wrodzony instynkt strachu przetrwania nakazujący strach przed stadem np dzikich koni umykać a zazdrościć ptakom że jest im latwiej uciec przed kopytnych tabunami znaczy skrzydlete musi być lepsze.
Prymitywizm i cwaniactwo ot i całe fundamenty wszelkich religii a Wiara w sens? ta zanika na samym początku zastępowana w wiarę we własną niższość wobec innego takiego same... a może nawet gorszego ode mnie wszak on pasożyt materialny w imię bzdur cośmy sobie dla rozrywki i zabicia czasu ubzdurali ubrawszy w legendy które już nasze wnuki za fundamenty "ducha narodu" poczytać gotowi.

Podejrzenie sensu istnienia i na tym koniec bo z Wiary zamienia się to w zabobon i perfidne narzędzie naszej wzajem nad sobą dominacji a to już jest ... powinno być rozpoznane jako projekcja zła ... i dużo by jeszcze

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, pafnucy napisał:

z księżmi pedofilami?

że  co  ???

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

a może nawet gorszego ode mnie wszak on pasożyt materialny w imię bzdur cośmy sobie dla rozrywki i zabicia czasu ubzdurali ubrawszy w legendy które już nasze wnuki za fundamenty "ducha narodu" poczytać gotowi.

No to klops. 

4 minuty temu, dysydent napisał:

... powinno być rozpoznane jako projekcja zła ... i dużo by jeszcze

A to już grozi zachwianiem systemu wartości i relatywizowaniu choćby największych podłości.

Opublikowano
25 minut temu, pafnucy napisał:

skąd wiesz? no skąd?

"Kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych, którzy wierzą we Mnie, temu byłoby lepiej kamień młyński zawiesić u szyi i utopić go w głębi morza" (Mt 18, 6).

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

tobie dawno piekło przeznaczone.

,,1 Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni. Bo takim sądem, jakim sądzicie, i was osądzą; i taką miarą, jaką wy mierzycie, wam odmierzą. Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz? Albo jak możesz mówić swemu bratu: Pozwól, że usunę drzazgę z twego oka, gdy belka [tkwi] w twoim oku? Obłudniku, wyrzuć najpierw belkę ze swego oka, a wtedy przejrzysz, ażeby usunąć drzazgę z oka twego brata. Nie dawajcie psom tego, co święte, i nie rzucajcie swych pereł przed świnie, by ich nie podeptały nogami, i obróciwszy się, was nie poszarpały2.,,

129910067_1399204767091790_3415010079416

Opublikowano
4 minuty temu, Denwer napisał:

"Kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych, którzy wierzą we Mnie, temu byłoby lepiej kamień młyński zawiesić u szyi i utopić go w głębi morza" (Mt 18, 6).

A to jest akurat cytat nie mający z pedofilią nic wspólnego. No chyba że podwładny bierze przykład z przełożonego. Wtedy faktycznie. 

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, ogarek napisał:

A ty widzia tego Boga?.. masz jakie dowody ze tak będzie? 

Chcesz powiedzieć że Bóg widzi jak klecha gwałci dziecko i nic nie robi ? To jest ta Boska sprawiedliwość? 😋

A szwagier jak umierał to miał w ręku różaniec czy Playboya i prezerwatywy ?

Edytowane przez henio2
Opublikowano

3 minuty temu, Denwer napisał:

,,1 Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni. Bo takim sądem, jakim sądzicie, i was osądzą; i taką miarą, jaką wy mierzycie, wam odmierzą. Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz? Albo jak możesz mówić swemu bratu: Pozwól, że usunę drzazgę z twego oka, gdy belka [tkwi] w twoim oku? Obłudniku, wyrzuć najpierw belkę ze swego oka, a wtedy przejrzysz, ażeby usunąć drzazgę z oka twego brata. Nie dawajcie psom tego, co święte, i nie rzucajcie swych pereł przed świnie, by ich nie podeptały nogami, i obróciwszy się, was nie poszarpały2.,,

nooo . Niemce cierpią tera za tooo. dobra fotka.

Opublikowano
38 minut temu, ogarek napisał:

Chcesz powiedzieć że Bóg widzi jak klecha gwałci dziecko i nic nie robi ? To jest ta Boska sprawiedliwość?

Ano na to wychodzi.ja bym nawet nie oczekiwał że coś zrobi. 

Opublikowano
9 minut temu, Denwer napisał:

Dla księży pedofili jak ulał.

3 minuty temu, Denwer napisał:

Chłopie co ty tu wklejasz? Ukraińcy całe wioski palili, siekierami ćwiartowali i jakos o tym nie wspominasz. Hmmm, ciekawe dlaczego....... A już wiem! Propaganda o tym nie mówi więc i ty nie masz tej świadomości

Opublikowano
7 minut temu, Denwer napisał:

Denwer a czy kiedyś zastanawiałeś się jaka jest różnica między oceną a osądem?

8 minut temu, henio2 napisał:

A szwagier jak umierał to miał w ręku różaniec czy Playboya i prezerwatywy ?

A to jakaś różnica? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v