Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kto będzie sprawował rządy w Polsce w latach 2025 roku ? . Polska przejmie sprawowania prezydencji przez Polskę ? .

Nowa kolejność jest przewidziana na okres do roku 2030 (poprzednia – do 2020) i wygląda następująco:

Malta styczeń–czerwiec 2017
Estonia lipiec–grudzień 2017
Bułgaria styczeń–czerwiec 2018
Austria lipiec–grudzień 2018
Rumunia styczeń–czerwiec 2019
Finlandia lipiec–grudzień 2019
Chorwacja styczeń–czerwiec 2020
Niemcy lipiec–grudzień 2020
Portugalia styczeń–czerwiec 2021
Słowenia lipiec–grudzień 2021
Francja styczeń–czerwiec 2022
Czechy lipiec–grudzień 2022
Szwecja styczeń–czerwiec 2023
Hiszpania lipiec–grudzień 2023
Belgia styczeń–czerwiec 2024
Węgry lipiec–grudzień 2024
Polska styczeń–czerwiec 2025
Dania lipiec–grudzień 2025
Cypr styczeń–czerwiec 2026
Irlandia lipiec–grudzień 2026
Litwa styczeń–czerwiec 2027
Grecja lipiec–grudzień 2027
Włochy styczeń–czerwiec 2028
Łotwa lipiec–grudzień 2028
Luksemburg styczeń–czerwiec 2029
Holandia lipiec–grudzień 2029
Słowacja styczeń–czerwiec 2030
Malta lipiec–grudzień 2030

Decyzja o kolejności sprawowania prezydencji po 1 stycznia 2031 r. musi zapaść do 31 grudnia 2029.

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, staszek131415 napisał:

Ale gdzie klaszcze bo nie widzęę

śmiesz twierdzić że Ziobro Zbigniew nie oklaskiwał o. Rydzyka?:o
Przecież to potwarz i bezzasadne oskarżenie wszak po co tam poszedł?
robić ojczulkowi jakieś manifestacje pokazówki?
wszyscy co tam byli mogli wyjść po plugastwach głoszonych jakoby ukrywanie pedofilii w kościele było męczeństwem
śmiesz twierdzić że to tchórze bo nie odważyli się postawić publicznie i afery nie wywołać?
może nawet jeśli oklaskiwali co innego z wystąpienia tego redemptorysty wszak i rzeczy jak najbardziej godne oklasków glosił to czy za to też mieli go nie oklaskiwać zanim chlapnął co chlapnął?
Domniemywać należy że oklaskiwali i to wszyscy a tylko nadinterpretacja do której swoją głupotą dali powód samą afirmacją wyznaniowej imprezy czyni z nich konstruktorów junty wyznaniowej bo to ludzie świeckiej władzy
a może już nie świeckiej skoro jakoś cicho po tej śmierdzacej już teraz wieloznacznosciami imprezie? bo nie widzę oficjalnych reakcji na jawne nawoływanie do bezkarności i jeszcze bezczelne nazywanie męczeństwem konsekwencji za zło świadome

tu nie ma moralnych dwuznaczności
tu wszystko jest jednoznaczne i Tobie się nie dziwię że możesz tego nie rozumieć ale właśnie za takich jak Ty ponoszą tym większą odpowiedzialność guru których ślepo wyznajesz i patrzysz jak w obrazek
Tobie się nie dziwię jeśli skala zdarzenia przekracza Twoje granice zrozumienia to dobrze robisz szukając autorytetow ale aktywnie nie występuj w czynnej obronie bo może się okazać że bronisz zło i co z tego że nieświadomie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Ulman napisał:

Nie martw się. Zgodnie z twoimi fobiami Polski w 2025 roku już nie będzie.

Staszek, sądy księży nie skazały ale episkopat i Watykan owszem

Śmiało powiadam to co BYŁO NAGRANE U SOWY ŻE POLKA TYLKO JEST NA PAPIERZE  za pomniał już  to ci przypominam .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Tusk w roku 2018 sam mówił że nie może być budżet Unii powiązany z Praworządnością dla żadnego kraju a tu bach może teraz być kto tak zdanie zmienia co chwilę to nic nie warty . Nie ma żadnych zasad to samo Sikorski .

To Niemiec czy Polak ? . Makrela odznacza raczej Niemca za zasługi dla Wermachtu .

https://www.facebook.com/historiaoktorejsieniemowi/photos/a.344706369298469/1075787276190371/

Morawiecki załapał u mnie pierwszego plusa, ze się zjeżył bolszewickiej Junii.

20994202_2083086928585658_2294492602927301248_n (1).jpg

28468742_1942837656032681_7497876455937675664_n.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

a się Boga nie boję ale coraz bardziej zaczynam bać sie was pseudowyznawcy i uzurpatorzy osądzania innych z pominięciem siebie samych bo sami nie wiecie z czym macie najwięcej wspólnego z jakim złem które się za wami krwią i dewiacją ciągnie od wieków...

Bojaźń Boża. Klucz do tego co piszesz. 

Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

Wstają z kolan po zrobieniu łaski amerykanom:o

błąd w łaski zrobiłeś.

Opublikowano (edytowane)

no to ja do cytatu z Ulmana -
no można wstać z kolan po pomodleniu się do Opla Vectry :P
https://wpunkt.online/polska/radzymin-wierni-modlili-sie-do-opla-vectry-mysleli-ze-to-relikwia/

miara ciemnoty sporej części Polaków
no tacy to jeszcze nie raz będą "wstawać z kolan"

a Morawiecki?
no i ja zbyt czarno Go nie oceniam
ot taka "szara eminencja" tylko czasem za dużo koloryzuje bo z szarym Mu nawet bardziej do twarzy ;)
z resztą nie raz solidaryzuję się z Jego pomysłami co by wyszły chociaż to "dyzmowaniem" nazywam to wcale nie znaczy że te pomysly nie mają szans na powodzenie wszak Dyzma literacki obracał się w fikcyjnej i o wiele mśdrzejszej rzeczywistości bo wykreowanej w umyśle niegłupiego przecież pisarza podczas gdy "dyzmowanie" np z obligacjami czy funduszami emerytalnymi może szarczkom emerytom nie sluży ale stabilność budżetu państwa może jakiś tam czas utrzymać bo w realu funkcjonuje a w nim kretyństwa skala przekraczająca zdolności imaginacji najtęższych filozofów czy pisarzy
....bodaj zanim nie znajdzie sie kto mądrzejszy

12 minut temu, mirro napisał:

Bojaźń Boża. Klucz do tego co piszesz. 

właśnie Bojaźń Boża zabrania zaniechania wskazania zła jawnego
Pomimo że tych parszywców się boję bo mają doczesną władzę na swych usługach

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

właśnie Bojaźń Boża zabrania zaniechania wskazania zła jawnego

Ano racja, chyba że oni faktycznie wiedzą że Boga nie ma. ( to przypuszczenie a nie moja opinia, zaznaczam bo za chwilę pomyje wiadrami wyleją się na moja głowę)

Opublikowano
58 minut temu, staszek131415 napisał:

Widzisz A księdza skazał czy to tylko propaganda tęczowych i tvn?

No paczaj propagandę w Watykanie oglądają.. 😋

Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał:

a Morawiecki?
no i ja zbyt czarno Go nie oceniam

A ja go oceniam czarno. Nie mieści sie w moim pojmowaniu odpowiedzialności na zajmowanym stanowisku. Na patrol bym z nim nie poszedł. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, mirro napisał:

za chwilę pomyje wiadrami wyleją się na moja głowę)

ale że od kogo?

o Mikołaju nie pisz na wszelki wypadek.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Sąd już go skazał czy na razie tylko propaganda?

A żeby  to  raz   go  skazał 

130678900_440258853653051_61031191557729

Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Widzisz A księdza skazał czy to tylko propaganda tęczowych i tvn?

A kto ma do "k**wy nędzy" kogoś skazać , skoro komisja co miała się tym zajmować nawet nie zaczęła działać.  

Opublikowano

Sprawiedliwość będzie jak nie na tym to na tamtym świecie.

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

A żeby  to  raz   go  skazał 

130678900_440258853653051_61031191557729

chyba lubisz takie widoczki? :D

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

ale że od kogo?

A jest tu ekipa co już mi ateizm, zrycie beretu itp zarzucała.

1 minutę temu, akooo napisał:

Sprawiedliwość będzie jak nie na tym to na tamtym świecie.

Widocznie biskupi wiedzą że nic im nie grozi.

Opublikowano

no to słuchaj ich, z pewnością miłość do bliźniego nimi kieruje.

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

A kto ma do "k**wy nędzy" kogoś skazać , skoro komisja co miała się tym zajmować nawet nie zaczęła działać.  

No  sąd   a kto  inny  by  miał  ludzi  skazywać  a  sorki  przecie  za  poprzedniej  władzy  jak  kto  miał  jakieś  kwity  na nich  to  nagle  samobójstwo  popełniał    bez  skazania  sami  siebie  karali 

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

A ja go oceniam czarno. Nie mieści sie w moim pojmowaniu odpowiedzialności na zajmowanym stanowisku. Na patrol bym z nim nie poszedł. 

Ale czy sięgając wstecz znalazłbyś kogoś, komu zaufałbyś na patrolu? 

Wydaje mi się że nie. 

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

No  sąd   a kto  inny  by  miał  ludzi  skazywać 

To po kija komisje kościelne, komisje państwowe się tworzy? Dawać wszystko ścieżką prokuratura-sąd i po krzyku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v