Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Może zgłoś wniosek by gorzała była refundowana bo przeciez pić trzeba. 

jestem za. 👍

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

Stasiek po co ci multikonto?

Rozdwojenie jaźni ma  i nie chce odpowiedzieć czy dopłaty bierze. A może naPISze ze on dopłat nie bierze bo @henio2 bierze za niego?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Ulman napisał:

Nie wiem czemu ale u wielu słowo antykoncepcja od razu kojarzone jest ze słowami prostytutka, puszczalska itp. Skąd się takie zabobony biorą?

mi się tak skojarzyla refundacja antykoncepcji a nie sama antykoncepcja.
dla kogo owa refundacja może być uzasadniona nawet/bodaj patrząc przez krzywe zwierciadło.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, henio2 napisał:

Dobre serduszko każdy sobie może nakleić obłuda i zakłamania a owsik kasę liczy ustawił całą rodzinę a ciemnota wierzy że ponaga

Ale przynajmniej w zakupach jest skuteczniejszy, Jak tak dalej pójdzie to wszelkie zakupy sprzętu medycznego trzeba będzie zlecić Owsiakowi. Przynajmniej nie da się wyruchać chandlarzowi bronią.

1 minutę temu, dysydent napisał:

dla kogo owa refundacja może być uzasadniona nawet/bodaj patrząc przez krzywe zwierciadło.

Dla zakonnic.

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Ale przynajmniej w zakupach jest skuteczniejszy, Jak tak dalej pójdzie to wszelkie zakupy sprzętu medycznego 

Tylko on na tym zyskuje a nie pacjenci 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, dysydent napisał:

mi się tak skojarzyla refundacja antykoncepcji a nie sama antykoncepcja.

Dla wszystkich którzy chca poswawolić nie myśląc czy i jak w danym dniu mozna a potem sie zastanawiac czy przypadkiem coś nie zdziałali. Antykoncepcja jest dla singli i małżeństw, par żyjących formalnie i nieformalnie, młodych i starszych. Nie widze w tym nic zdrożnego

Heniek mozesz wytłumaczyć i wykazać że pacjenci  nie korzystają?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
3 minuty temu, henio2 napisał:

Pewnie przecież jak nie ma urządzenia rządowego, to ratunek na Owsiakowym do sukcesów zaliczyć nie można, 

Opublikowano (edytowane)

Ja obstawiam że sprzęt Owsiaka to wręcz pacjentom szkodzi😂

Staszek, umiesz udowodnić to co naPISałeś powyżej?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
6 minut temu, henio2 napisał:

(Owsiak bo do Niego odnosi się cytowany tekst)
a czy nie jest możliwe aby zyskiwali wszyscy? wszak bez "Owsiaków" tego sprzętu.. ten sprzęt musiał by być kupiony ze środkow innych o ile by byl wogole kupiony
a darczyncy podobnych fundacji zawsze musza się liczyć z ... zawsze można pojść do enefzetu i powiedzieć - zamias Owsiakowi daję wam tylko wskażcie konto czy tam co gdzie mam wrzucić

czy ktoś tak pójdzie? retoryczne

właśnie owe fundacje to o tyle więcej środków (odsetka PKB cy jak zwal) które trafiają bodaj po części do służby zdrowia bo inaczej trafiły by gdzie indziej

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ulman napisał:

Dla wszystkich którzy chca poswawolić nie myśląc czy i jak w danym dniu mozna a potem sie zastanawiac czy przypadkiem coś nie zdziałali. Antykoncepcja jest dla singli i małżeństw, par żyjących formalnie i nieformalnie, młodych i starszych. Nie widze w tym nic zdrożnego

antykoncepcja tak ale jej refundowanie to już co innego i czy też dla wszystkich... dla kogokolwiek?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

To czemu rząd tego nie robi?

Handlarz bronia sprzęt zagubił 🤣

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Heniek mozesz wytłumaczyć i wykazać że pacjenci  nie korzystają?

Oczywiście tylko niech płacą za swoje a nie zpienoedzy podatnika 

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Ja obstawiam że sprzęt Owsiaka to wręcz pacjentom szkodzi😂

Staszek, umiesz udowodnić to co naPISałeś powyżej?

Nie owsika a naszych bo firmy robią sobie tym darmową reklamę takie lokowanie produktu w sumie nic nie dają bo odliczą to od podatku

Opublikowano (edytowane)

Możesz tą mysl rozwinąć?

Sprzęt dają za darmo żeby sobie reklame zrobić? Pewnie po to żeby Kowalski kupił sobie konkretny tomograf a Kwiatkowski ultrasonograf firmy X a nie Y.  Z drugiej strony pisałes ze sprzedaja strasznie drogo bo mozna by całe oddziały za to wyposażyć ? Nic z tego nie rozumiem

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
3 minuty temu, henio2 napisał:

Nie owsika a naszych bo firmy robią sobie tym darmową reklamę takie lokowanie produktu w sumie nic nie dają bo odliczą to od podatku

Firma musi urobić na siebie i na podatek. Nic z tego nie jest "Wasze". 

5 minut temu, Ulman napisał:

Nic z tego nie rozumiem

Jemu chodziło o firmy co wpłacają kasę podczas zbiórki. Choć ja tu reklamy też nie widzę.

Opublikowano (edytowane)

Dobra a jeżeli już wejdzie ten budżet powiązany z praworządnością to rozumiem że takiej Francji też obetną pieniądze za pałowanie żółtych kamizelek ? Czy może to tylko bat na państwa które przystąpiły do UE po 2004r? A jak mają mi wciskać jakąś ciemnotę LGBT czy inne farmazony to ja już wolę swój wózek pchać bez ich dopłat,wcześniej też ludzie żyli i każdy miał te swoje 5ha a nie jak teraz robota za granicą,zakupy w biedronce a pole dawno sprzedane do wielkopowierzchniowego.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

padła wyżej kwestia odliczania od podatku na reklamę (promocję) i jest to wsparcie adresowane do firm reklamowych jak też funkcji reklamy jako takiej a to że producent medykamentów odliczy od podatku wartość jakąś tam to musi to wydać na reklamę czyli de facto nie on ma profity z tej ulgi
czy takie wspieranie reklamy jest zasadne to już inna kwestia ale nie ogranicza się ona tylko do rynku medycznego a do calego i jeśli wziąć pod uwagę jak reklamy potrafią wku.wiać to mam niejasny pogląd na sensowność tej ulgi ale to już zgoła inny - niezwązany z jakąś szczególną branżą/działalnością po za reklamowo promocyjną - temat

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Żyli , żyli....... Na Białorusi i  w Mongolii tez zyja.

7 minut temu, mirro napisał:

Jemu chodziło o firmy co wpłacają kasę podczas zbiórki. Choć ja tu reklamy też nie widzę.

Ale w czym jest problem? Firma płaci kasę, TV pokazuje, Owsiak kupuje sprzęt, pacjenci korzystają. Niby czyim kosztem sie to odbywa? Co to Staszka kosztuje? Nie rozumiem człowieka nadal....... 

A teraz ogladam sobie w TVPis Adasia Małysza który wypowiada sie i jest cały oblepiony znaczkami Red Bull. Tez sie reklamuje "naszym" kosztem czy nie? 

Opublikowano

Dysydent - dla każdego co potrzebuje kuracji hormonalnej. Są kobiece schorzenia gdzie działalność naturalnego systemu endokrynnego wymaga zahamowania. Natomiast w kategorii rodzę na bani - każdej.

Opublikowano

No i co myślisz że tak dużo gorzej tam mają? Poczekaj aż tam dojdą "siły demokratyczne" do władzy. Bedą z tobołkami na zachód jeździć jak i Ukraińcy.

Opublikowano (edytowane)

@DTaras a to już dwojakie zastosowanie akurat substancji które mogą być użyte jako antykoncepcja jak i jako leki
najprostsza analogia do spirytusu etylowego bo i jako ... no dobra, każdy wie o co chodzi

a czy jeżdżenie za pracą czy jakiekolwiek w dowolnym kierunku jest zle czy dobre? możliwość takiego jeżdżenia
jeśli mają slabe gospodarki lub wredne systemy polityczne to co jest najlepszym batem na tych przez których są slabi? a no pozbawienie ich podwładnych którzy nie będą musieli ich słuchać jeśli tego nie zechcą

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Szwajcarski urząd federalny ma poważne wątpliwości.

Szwajcarski Federalny Urząd Zdrowia Publicznego poinformował, że brakuje mu informacji, m.in. na temat bezpieczeństwa, niezbędnych do dopuszczenia do użytku szczepionek koncernów Pfizer/BioNTech, AstraZeneca i Moderna.

Szwajcarski urząd federalny poinformował, iż nadal brakuje ważnych danych dotyczących bezpieczeństwa, skuteczności i jakości szczepionek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v