Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mirro napisał:

No popatrz i jeszcze ludzi musieli zatrudnić, a nawet całą agencję stworzyć, żeby Ci kasę za nic wypłacać.:lol:

nooo. same plusy. jeszcze i ludziom pracę dali i też płacą. jak tu nie kochać łuniów.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Większość potrafi odpuścić gdy widzi ze może więcej stracić niż zyskać a my sie lubimy napierniczać tylko po to żeby przegrać a potem się nad sobą użalać.

Opublikowano
9 minut temu, pafnucy napisał:

bierzesz dopłaty? no to już masz.

Ta tylko warunki trzeba było spełnić a to już nie za darmo. 🤨

Przed chwilą, Ulman napisał:

Większość potrafi odpuścić gdy widzi ze może więcej stracić niż zyskać a my sie lubimy napierniczać tylko po to żeby przegrać a potem się nad sobą użalać.

Dobrze gadasz. 🍺

Opublikowano

Jak rozpatrujesz to płasko i wąsko to nic nie trzeba.

Zauważ że płacimy składki do budzetu UE które sa też z twoich pieniędzy więc w postaci dopłat do ciebie wraca co oznacza że nie jest za darmo.

O urzędasach których musisz utrzymać by  cos pozornie za darmo dostać  Mirro juz napisał.

Koledzy twierdzą że cena za dopłaty i wejście do ue  to bankructwo naszej gospodarki no i wyzysk nas wszystkich przez krwiożerczy  kapitalizm.  Uważam ze to bzdura więc tym bardziej sie zdziwiłem że Marecek  stwierdził że coś moze być za darmo.  Świadomość że cos jest za darmo jest dowodem niewiedzy.

Opublikowano (edytowane)

Światowe szczepienia

26.11.2010, 03:00 - Globalny plan zmniejszenia populacji świata i obalenia przywódców na świecie

22.08.2011, 20:10 - Zło jest przedstawiane jako coś, co jest dobre, podczas gdy dobro jest przedstawiane jako zło

17.06.2012, 20:15 - Ich nikczemne plany obejmują również nowe światowe szczepienia, które na całym świecie spowodują chorobę

13.10.2012, 16:10 - Wtedy zostaną wprowadzone powszechne szczepienia, które was zabiją, jeśli je przyjmiecie

09.11.2012, 21:00 - To szczepienie będzie trucizną i zostanie przedstawione w ramach powszechnego planu opieki zdrowotnej

10.11.2012, 23:45 - Powszechne Szczepienie: Jedna z najbardziej nikczemnych form ludobójstwa, jakie kiedykolwiek widziano od śmierci Żydów pod rządami Hitlera

03.10.2014, 15:10 - Wkrótce doświadczycie powszechnych szczepień.

SZPITALE MAJĄ PŁACONE OGROMNE PIENIĄDZE ZA PACJENTÓW Z WIRUSEM. 

Edytowane przez many12
  • Haha 1
Opublikowano

No najlepsze wyjście to wystąpienie z UE ale lewactwo się niezgodzie bo nie potrafią żyć bez kasy nieudacznik tylko czeka na te programy pomoc cowid masa kas do rozdzielenia dla nierobóy

Opublikowano

Ale podobno jak zawetował budżet to lewactwo zdechnie z głodu po przestanie istnieć s prostytutki nie będą miały pieniędzy na aborcję o to im chodzi od miesiąca na ulicach no chyba że zima im wymrozi 

• Haha 1
Opublikowano

Mówisz że trza zabrac dopłaty chopkom żeby się powywieszały od kredytów 🤔

Nie Wim czy Wisz ale 80% jest za UE 

Opublikowano
1 godzinę temu, henio2 napisał:

A jakie to warunki trzeba spełnić prócz posiadania ziemi ? 

Ulman ci chyba jasno wyjaśnił. 

6 minut temu, pafnucy napisał:

nie mów hop...

a gdzie "siup"😁

4 minuty temu, ogarek napisał:

Czego 80% jest za?

Opublikowano (edytowane)

Za pobieraniem kaSki z UE... 😋

A żeby wyjść z UE to musi być referendum.... Wiec raczej taki jeden henio nie decyduje... 🤣

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, ogarek napisał:

henio ma takie typowe polskie podejście - roz....dolmy  coś a potem sie zobaczy co zrobimy.  Goraca krew i wątły umysł - klasyczni głupi i pracowici a potem same nieszczęscia do celebrowania.

Kolejny sukces ekonomii nad urojeniami  Stocznia w Świnoujściu do likwidacji. Odbudowa polskich stoczni to bolesna porażka rządu - Money.pl

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
46 minut temu, Ulman napisał:

Dziwne, za co się nie wezmą, to pogrzeb przedsięwzięcia murowany.:lol:

58 minut temu, ogarek napisał:

Generalnie to przeznaczenie sznura można zawsze zmienić. Pasuje do każdej szyi, więc różnie to się może jeszcze potoczyć.:lol:

Opublikowano

...
ten... co ja to?
a przypomniałem sobie
holendry wszczeły procedurę unijną za wywalenie przez pisowców jakiegoś Tulei z sędziowskiego stołka
i jeszcze taki jeden niby nie na temat film
oni tam dopłat nie mają a pola odłogiem nie leżą czyli - da się

Opublikowano
22 godziny temu, Denwer napisał:

Można 

129483132_3614912458556053_3927918796273

Mnie to się tak widzi że ten niezwykle wybitny polityk dostrzegł  nową możliwość pomocy własnemu narodowi .  Oddał większość  polskiej gospodarki w  zagraniczne ręce dla naszego dobra , a potem chciał nas kulturowo ubogacić i muzułmanów nam przymusowo przysłać . Nieuchronne  gigantyczne kary niby  mieliśmy płacić za ich nie przyjmowanie ," BO TAKIE SĄ ZASADY W UE " 

Teraz raport unijnych prawników utajnili i chcą nam przeforsować zasady "widzimisie "  nie do przyjęcia . Polaczki na kolana i do Pana , albo won z UE no i ODDAĆ KASĘ !!!!!, bo takie są zasady w UE.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, gienio007 napisał:

Mnie to się tak widzi że ten niezwykle wybitny polityk dostrzegł  nową możliwość pomocy własnemu narodowi .  Oddał większość  polskiej gospodarki w  zagraniczne ręce dla naszego dobra , a potem chciał nas kulturowo ubogacić i muzułmanów nam przymusowo przysłać . Nieuchronne  gigantyczne kary niby  mieliśmy płacić za ich nie przyjmowanie ," BO TAKIE SĄ ZASADY W UE " 

Teraz raport unijnych prawników utajnili i chcą nam przeforsować zasady "widzimisie "  nie do przyjęcia . Polaczki na kolana i do Pana , albo won z UE no i ODDAĆ KASĘ !!!!!, bo takie są zasady w UE.

Skąd ty sie urwałeś? To jest najzupełniej normalne - płacę i wymagam. Tak jest  w całym normalnym swiecie.

Opublikowano
55 minut temu, jarecki napisał:

Kolejny przykład że ta ekologia wcale nie jest taka ekologiczna,

38 minut temu, Ulman napisał:

To jest najzupełniej normalne - płacę i wymagam. Tak jest  w całym normalnym swiecie.

Rozwiń tą myśl. Unia płaci i wymaga, czy my płacimy i wymagamy ? Bo to każdy może interpretować na swój sposób.

Opublikowano
14 godzin temu, Ulman napisał:

co, gdzie?

14 godzin temu, pafnucy napisał:

co ???

14 godzin temu, PRIMO napisał:

Aż i ja się zapytam. 🤨

Gdzie za darmo dają kasę?

Co roku  robię  szlachetną  paczkę  i  daję  ją za darmo.  Księdzu  na remonty  w kościele  też  daje  pieniądze  za  darmo. Wiosną  tego roku  jak pozamykali  szkoły   kupiłem laptopa  i  dałem  za darmo  potrzebującej  rodzinie.

,,Większa  radość  jest  z dawania  jak  z brania,, 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v