Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, galan99 napisał:

Unii na tym zależy żeby w ich montowniach jak w Polsce była tania siła robocza jak tylko zechcą więcej by zapłacić za pracownika to zaraz zwiną montownie do innego kraju co będzie taniej . 

Każdy normalny tak by zrobił. Jedynie u nas sa ludzie zlewaczeni że jeśli mieliby do wyboru płacic mniejsze podatki to z tego nie skorzystaja bo chca płacic wyzsze.

3 godziny temu, galan99 napisał:

To było wszystko dobrze praworządność była zachowana wobec obywatela .

Czemu szanowna Unia nie upomni się Polak za mało zarabia tu nie ma problemu bo to jest w interesie Unii by mało zarabiać bo montownie muszą zarabiać .

Właśnie dlatego zarabiają mniej ze są podobni do ciebie  I bardzo dobrze bo gamoń musi mieć źle.

Może powinni uchwalic że wszyscy w europie mają zarabiac tyle samo i wszystko ma mieć jednakowe ceny. Komuna ci się marzy?

1 godzinę temu, dsbh napisał:

Narażę się teraz co niektórym ale to nic. Na obecnego prezesa TVP, nie patrzę przez pryzmat polityki ale przez to co robi dla firmy i za tą kasę co otrzymał trochę ją rozwinął. Zmiana jakości nadawania czy nowy kanał TVP Dokument. Minusy to wyścig na oglądalność i nie przepadam zbytnio za serialami historycznymi.

Taaaaa, disco polo dla ludu rozpropagował i przemysł szczucia wprowadził na poziom master

Opublikowano (edytowane)

@Ulman 

Właśnie dlatego zarabiają mniej ze są podobni do ciebie  I bardzo dobrze bo gamoń musi mieć źle.

Może powinni uchwalic że wszyscy w europie mają zarabiac tyle samo i wszystko ma mieć jednakowe ceny. Komuna ci się marzy?

Pisz sobie co chcesz mnie to nie  rusza swoje wiem i tego się trzymajmy .

To czemu lekarze pielęgniarki  uciekają z Polski  za granicę bo tam zarobią . A u nas nie .

Czemu na budowie Polak zagranicą zarobi więcej .

To teraz czemu jadę zagranicę i zarobię bardzo dobrze .

A w Polsce marne grosze wszyscy zarabiają  tak jak Ulman .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Skoro Unia marzy o praworządności i równości to czemu nie. Najprostszy przykład, dopłaty, które miały być zrównane do zachodniej Europy. Równość jak cholera.

6 minut temu, Ulman napisał:

Taaaaa, disco polo dla ludu rozpropagował i przemysł szczucia wprowadził na poziom master

Jeżeli popularni artyści, zrezygnowali ze współpracy z TVP, to zatrudnił disco polo. Życie podobno nie znosi próżni. I nic nie mówiłem o Info. Najwięcej kasy idzie na sport a samej piłki się dużo pojawiło. Kanał TVP Sport pojawił się jako bezpłatny w naziemnej tv, przez to operatorzy musieli go przenieść z wyższych płatnych pakietów do najniższych a przez długi czas się mówiło, że nie ma szans na coś takiego. To jaki sens płacić abonament RTV i dodatkowo płacić operatorom za coś co powinno być free. W kolejce do uruchomienia jest TVP4K ale to jak ruszy mundial.

• Like 1
Opublikowano

Niech zrównaja dopłaty i wprowadzą dochodowy w rolnictwie, katastralny   -  będzie równość.

Disco polo propaguje bo to jest twórczość dla bezguścia mas robotniczych czyli dla elektoratu PIS. Niczego ambitniejszego nie strawią. Obecna TVP pochwala bylejakość, zaściankowość, bezmyślność i brak myślenia. Oni nie maja edukować mas tylko je indoktrynować i kierunkować. Za to dostaja 2 mld rocznie.

@galan99

I to pewnie to UE tak nakazała i to wszystko przez nich? W Polsce mozna dobrze zarobić i dostatnio zyć ale jak ktos jest nieukiem i gamoniem to klepie biedę. I bardzo dobrze - to jest normalne

Może wiesz jak to zrobić żebyśmy zarbiali jak na zachodzie? .........a zapomniałem - nie da się bo Niemcy zakazali 😂

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Disco polo propaguje bo to jest twórczość dla bezguścia mas robotniczych czyli dla elektoratu PIS.

taaaa. bo Ty to tylko utwory Mocarta.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Niech zrównaja dopłaty i wprowadzą dochodowy w rolnictwie, katastralny   -  będzie równość.

Disco polo propaguje bo to jest twórczość dla bezguścia mas robotniczych czyli dla elektoratu PIS. Niczego ambitniejszego nie strawią. Obecna TVP pochwala bylejakość, zaściankowość, bezmyślność i brak myślenia. Oni nie maja edukować mas tylko je indoktrynować i kierunkować. Za to dostaja 2 mld rocznie.

@galan99

I to pewnie to UE tak nakazała i to wszystko przez nich? W Polsce mozna dobrze zarobić i dostatnio zyć ale jak ktos jest nieukiem i gamoniem to klepie biedę. I bardzo dobrze - to jest normalne

Może wiesz jak to zrobić żebyśmy zarbiali jak na zachodzie? .........a zapomniałem - nie da się bo Niemcy zakazali 😂

Powiedz to lekarzom czemu w Polsce zarabiają mało bo są nieukami no k**wa dobre to lekarz nieuk i jedzie zagranicę by więcej  zarobić bo w Polsce zarabia marne grosze .

Dopłat nigdy nie zrównają a podatki będą podnosić co roku . Za kilka lat zabraknie ci tych 100 ha na godne życie w Polsce jak przyjdzie spłacać daną pomoc COVD co Polska dostanie .

Opublikowano

Lekarz w Polsce zarobi dobre pieniądze pod warunkiem że nie pracuje na państwowym. Może państwo jest w zmowie z tą złą UE i Niemcami  i tak źle płaci naszym lekarzom?

Za kilka lat to ja będę miał 200 bo nakupie od takich jak ty😄

Opublikowano (edytowane)

Za kilka lat to wiesz za daleko tak mierzysz co będziesz miał a daj ci boże i 500 ha .

Mi wystarczy co mam zarobię zagranicą w Polsce mam kilka plantacji dzieci dorosłe dwoje zagranicą .

O mnie się nie martw martw się o siebie aby ci starczyło siły na obrobienie tych swoich ha .

@Ulman Jesteś za prywatnymi szpitalami to masz nie równo pod czapką powiedz to publicznie Polakom .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Głupki w to uwierzą i jeszcze popierać będą bo wierzą że to dla ich dobra. Degeneracja intelektualna ludu jest niesamowita.

znaczy, wierzysz??

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

To teraz czemu jadę zagranicę i zarobię bardzo dobrze .

Odpowiedzi możliwe. Do wyboru.

pierwsza- bo jesteś przedsiębiorczy i potrafisz sobie poradzić, łącznie z podjęciem ryzyka wyjazdu.

druga- bo sobie nie umiesz poradzić tu na miejscu, więc szukasz łatwiejszej kasy ( z całym szacunkiem dla Ciebie)

trzecia- bo posiadasz pożądane umiejętności. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak już wiele razy wspominałem i będę wspominał o tym jak Zachód rozjebał Polskę od 1990 roku ale zaczęło się wcześniej wystarczy posłuchać bo może nie wszyscy pamiętają .

https://www.facebook.com/HistoriaRzeczpospolitej/videos/195544085361280

Prof. Witold Kieżun o patologii transformacji ustrojowej w Polsce.

druga- bo sobie nie umiesz poradzić tu na miejscu, więc szukasz łatwiejszej kasy ( z całym szacunkiem dla Ciebie)

@miro Umiem ale coś zawsze można więcej .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Jacy wy niektórzy jestescie rozgarnięci to szok. Łykacie propagande np o biednych lekarzach. Mam kilku znajomych z lieum, którzy są lekarzami to na samym państwowym wyciągają około 15-20 tyś na ręke miesiecznie. Gdzie wy widzieliscie biednych lekarzy? Przecież to jest taka sama mafia jak adwokaci, sędziowie, aptekarze itp. Przecież można ziekszyć liczbe przyjęć na studia i wprowadzić nakaz odpracowania okresu studiów w polskiej służbie zdrowia. Proste jak kopanie kartofli tylko lekarze nie dają się bo wtedy spadły by ich zarobki.

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Mało rozumiesz ale to już nie ważne .

A co tu rozumieć? Komuna zbankrutowała bo miała taka wspaniałą gospodarkę😀 i żaden zachód jej nie musiał rozpieprzać.  Urojenia o sile naszej gospodarki i marek które w wiekszości były juz wtedy przestarzałe o jakies 20-30 lat nie miały żadnych szans na konkurencję z zachodnią produkcja. Do tego zupełnie archaiczna organizacja zakładów i zacofane zarządzanie - to sie tak musiało skończyć.  Zwalanie ułomności systemowej na zachód jest co najmniej śmieszne. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v