Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Jeżeli uderzył i przewrócił, to nie ma szans na obronę policjanta, 

W tym przypadku nie bronię policjanta ale jest coś takiego jak RODO i go obejmuje. Pani poseł się zagalopowała i powinna ponieść konsekwencje a tymczasem potocznie mówiąc odwraca kota ogonem.

2 godziny temu, ogarek napisał:

Powiem Ci tak.... handlowalem z ruskimi swego czasu tym i owym .... I rusek parę lat temu twierdził że ta rozmowa krążyła u nich świeżo po tragedii i ktoś ją udupil i znikła.... Nie wiem na ile to plotka... ale zdjęcia bez rąk i nóg prawie samego tluowia głównego pasażera widziałem na własne oczy na ruskim forum.

Też widziałem te zdjęcia i mógł je zrobić każdy kto wtedy był na miejscu katastrofy. Natomiast zapis rozmów z samolotu zawęża krąg osób.

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Na inwestycjach i produkcji oparta jest każda zdrowa gospodarka a przezeranie socjalu daje impuls konsumpcyjny ale na tym nikt niczego trwałego nie zbudował.  

Czyli jeżeli wyprodukuje żywiec  8 zł za kg, a dostanę 4 zł bo na mnie musi zarobić pośrednik, ubojnia, hurtownia, sklep, to jest to napędzanie gospodarki ? Jeżeli otrzymam kasę z MOP su, którą i tak wydam w sklepie a pośrednik i inne osoby które na mnie zarabiały, będą musiały sobie poszukać innej pracy, to jest wtedy nie dobrze dla gospodarki ?

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał:

W tym przypadku nie bronię policjanta ale jest coś takiego jak RODO i go obejmuje. Pani poseł się zagalopowała i powinna ponieść konsekwencje a tymczasem potocznie mówiąc odwraca kota ogonem.

Nic jej nie zrobią. RODO w tym przypadku to raczej śliska sprawa. Zawsze wytłumaczy się że działała pod wpływem emocji. 

3 minuty temu, dsbh napisał:

Natomiast zapis rozmów z samolotu zawęża krąg osób.

Kontrolerzy Smoleńska podlegali pod kontrolę obszaru , pewnie Moskwę. Sami to tam niczego nie rejestrowali. Zapis rozmów mógł byc z Moskwy. Ale Putin osobiście ich nie nagrywał.

Opublikowano
6 minut temu, dsbh napisał:

Czyli jeżeli wyprodukuje żywiec  8 zł za kg, a dostanę 4 zł bo na mnie musi zarobić pośrednik, ubojnia, hurtownia, sklep, to jest to napędzanie gospodarki ? Jeżeli otrzymam kasę z MOP su, którą i tak wydam w sklepie a pośrednik i inne osoby które na mnie zarabiały, będą musiały sobie poszukać innej pracy, to jest wtedy nie dobrze dla gospodarki ?

Czytam to 3 raz i nie mogę zrozumieć o co ci chodzi. Mozesz jasniej?

Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał:

Nic jej nie zrobią. RODO w tym przypadku to raczej śliska sprawa. Zawsze wytłumaczy się że działała pod wpływem emocji.

W skrócie, szkoda :ph34r:.

11 minut temu, mirro napisał:

Ale Putin osobiście ich nie nagrywał.

To jest raczej oczywiste, ale ktoś musiał mieć odpowiedni sprzęt, ktoś musiał wydać decyzję. Jeżeli wyciek nastąpiłby ze wschodu, pojawiły by się pytania czy istnieją inne materiały dotyczące katastrofy, które mogły by zmienić teorię wypadku.

13 minut temu, Ulman napisał:

Czytam to 3 raz i nie mogę zrozumieć o co ci chodzi. Mozesz jasniej?

Czego nie rozumiesz ? Jeżeli produkuję i daję zarobić na sobie innym, inaczej mówiąc jestem wykorzystywany, to napędzam gospodarkę. W przeciwnym razie gospodarka radzi sobie beze mnie a ja przejem kasę którą dostanę. To tak według Twojej teorii...

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Na inwestycjach i produkcji oparta jest każda zdrowa gospodarka a przezeranie socjalu daje impuls konsumpcyjny ale na tym nikt niczego trwałego nie zbudował.  

Plus zasiłku z MOPsu jest taki, że motywuję osoby, które na mnie żerowały do zmiany pracy :ph34r:.

Opublikowano

Lewactwo, lewactwo i po trzykroć lewactwo. 

Jesli produkujesz i ktoś na tym zarabia to jestes wykorzystywany? To jest komunistyczna mentalność. Co cie obchodzi że ktoś zarabia? Jak ci się opłaca to produkujesz a jak nie, to nie. Mozesz też jak inni zarabiać (wykorzystywać- wg logiki lewackiej) na innych. Nikt nie broni

Przejesz kasę która dostaniesz? O to właśnie chodzi zebyś nie dostał grosza jeśli nie pracujesz bo to jest nienormalne.

10 minut temu, dsbh napisał:

Plus zasiłku z MOPsu jest taki, że motywuję osoby, które na mnie żerowały do zmiany pracy :ph34r:.

Oprócz tego że taki pogląd jest czystą komuną w wersji zawistnego polaczka to takim osobom które na tobie "żerowały" możesz naskoczyć. Poradza sobie bez takich co im  "dorabiać" prywaciarzy nie honor.  

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Też widziałem te zdjęcia i mógł je zrobić każdy kto wtedy był na miejscu katastrofy. Natomiast zapis rozmów z samolotu zawęża krąg osób.

No to nie te akurat... Bo ja widziałem te w rosyjskim prosektorium, przedsekcyjne na metalowym stole umyte bez ubran zwłoki praktycznie tluw i głową tylko .... Nie zrobił ich byle kto.. 😜

Mirro... Widziałeś te o których pisze? 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)

Były.... Wzucal ich jakiś rosjanin na rosyjskich forach.... Jakiś czas wujek Google je nawet pokazywał...mialem link do tego forum.... 

I było wiele drastycznych fotek.. 

PS. Są nadal widzę je... Widać że to po sekcji zwłok już 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)

PILNE! Szczecin idzie w ślady Gdańska? Wesprą niemiecką spółkę, która doprowadzi do upadku polską elektrociepłownię?

Czytaj więcej na: https://prawicowyinternet.pl/pilne-szczecin-idzie-w-slady-gdanska-wespra-niemiecka-spolke-ktora-doprowadzi-do-upadku-polska-elektrocieplownie/

a podobno Kaczyńskiemu na stare lata odp.............. ????

a to niby co pełna symbioza kultury i wdzięku 

@ogarek fanatyku pełowcuw to z twoich pięknych linków 

ZAPRASZAM NA IMPREZE  

Edytowane przez Roman176
  • Like 3
Opublikowano
14 godzin temu, Ulman napisał:

Lewactwo, lewactwo i po trzykroć lewactwo. 

Jesli produkujesz i ktoś na tym zarabia to jestes wykorzystywany? To jest komunistyczna mentalność. Co cie obchodzi że ktoś zarabia? Jak ci się opłaca to produkujesz a jak nie, to nie. Mozesz też jak inni zarabiać (wykorzystywać- wg logiki lewackiej) na innych. Nikt nie broni

Przejesz kasę która dostaniesz? O to właśnie chodzi zebyś nie dostał grosza jeśli nie pracujesz bo to jest nienormalne.

Oprócz tego że taki pogląd jest czystą komuną w wersji zawistnego polaczka to takim osobom które na tobie "żerowały" możesz naskoczyć. Poradza sobie bez takich co im  "dorabiać" prywaciarzy nie honor.  

Teraz Ty nie zrozumiałeś. Jeżeli otrzymuje normalną cenę za mój produkt, to nie widzę problemu. Jeżeli jednak, ktoś chce zarobić moim kosztem, to już widzę duży problem. Poza tym gdy na rynku zostaną sami handlarze i pośrednicy, to kto będzie produkował ? Dla jasności, nie mam nic do osób które mają więcej ode mnie i dorobiły się ciężko pracując na to. Natomiast wkur...ją mnie wszelkiego rodzaju mendy, cwaniaki, którzy dla paru groszy są w stanie zrobić wszystko. I jeszcze wkur.ia mnie określenie "polaczek", obojętnie w jakim kontekście by to zostało użyte.

13 godzin temu, ogarek napisał:

No to nie te akurat... Bo ja widziałem te w rosyjskim prosektorium, przedsekcyjne na metalowym stole umyte bez ubran zwłoki praktycznie tluw i głową tylko .... Nie zrobił ich byle kto.. 😜

Mirro... Widziałeś te o których pisze? 

Nie będziemy się chyba licytować kto jakie zdjęcia widział.

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze kilka lat a może nie koniecznie ale zadać sobie pytanie ile tam jest Prawdziwych Polaków ale z tymi prawdziwymi różnie bywa Niemcy odbiorą swoje co utracili przez takie działania jak się dzieją . Niech nikt nie pierdzieli że to będzie lepsze wprost powiedzieć to są już Niemcy tylko nie oficjalnie jeszcze nie  powiedziane .

https://pl.wikipedia.org/wiki/Ziemie_Odzyskane#/media/Plik:Ziemie_Odzyskane.png 

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Ciekawe co na to łopozycja ,gdzie praworządność .

Rok więzienia i 45 tys. euro kary za rozpowszechnianie zdjęć policjantów. Ustawa przyjęta

MK, KOAL 21.11.2020, 11:36 |aktualizacja: 12:30
Udostępnij:   

NAJNOWSZE

W przegłosowanej w piątek wieczorem przez francuski parlament ustawie przewidziano karę nawet roku więzienia oraz 45 tys. euro grzywny za opublikowanie zdjęcia lub danych osobowych funkcjonariuszy. Przeciwko pomysłowi protestuje francuska lewica, a także część mediów.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, dsbh napisał:

Nie będziemy się chyba licytować kto jakie zdjęcia widział.

To nie o to chodzi... A o to że nic nie jest dziś tak naprawdę tajemnica.... Jeśli było coś raz w necie to to już jest zapamiętane, powielone itp... Te foty nie powinny być ujawnione... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
5 minut temu, Bogdan675 napisał:

Ciekawe co na to łopozycja ,gdzie praworządność .

Rok więzienia i 45 tys. euro kary za rozpowszechnianie zdjęć policjantów. Ustawa przyjęta

MK, KOAL 21.11.2020, 11:36 |aktualizacja: 12:30
Udostępnij:   

NAJNOWSZE

W przegłosowanej w piątek wieczorem przez francuski parlament ustawie przewidziano karę nawet roku więzienia oraz 45 tys. euro grzywny za opublikowanie zdjęcia lub danych osobowych funkcjonariuszy. Przeciwko pomysłowi protestuje francuska lewica, a także część mediów.

Praworządność  praworządnością , trzeba jeszcze być TOLERANCYJNYM . Tak te gorsze sorty będą wszystkim tłumaczyć .  

Gdyby w Polsce taka ustawa była wprowadzona , to już widzę kolejne marsze anty polskie . 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v