Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, galan99 napisał:

Polska jako ostatni kraj co się opiera pojebanej Unii mam nadzieję że da rady i mam nadzieje i nie tracę jej że za kilka lat ro***bie się ta cała UNIA  NA ZAWSZE .

Ostatni bastion 🙄 Syndrom oblężenia trzeba nieustannie pielęgnować 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Wersja dla oblężonych i zastraszonych głupków z wiecznie tym samym scenariuszem

Jak coś się stanie na zachodzie to ciszaaaaaa a jak w państwie PIS to wszelkie złe siły na to państwo nastają a ono takie biedne, oblężone....... 

Żadnych tekstów źródłowych, kontekstu - ot pismo obrazkowe dla prostego ludu. 

Widać  niezły z  ciebie  głupek  skoro  nie  potrafisz  znaleźć  tekstów  podane  źródła  są  ale   co  się  spodziewać  po  ciemnogrodzie 

Opublikowano
12 godzin temu, Partyzant85 napisał:

Nie było. Za gówniaka się latało po łąkach i drzewach całymi dniami i nikt nie miał alergii na pyłki brzozy czy tam wierzby. Teraz jak coś tam zacznie pylić to zaraz co 3 gówniak zakatarzony a skrajne przypadki to mdleją.

Jeżeli ta cyferka to twój rocznik to parę lat wcześniej miałem zdiagnozowaną alergię i wykonane testy. Dzięki temu nie wylądowałem na oddziale dla astmatyków. To było nowum na tamte czasy, a testy i terapia kosztowały krocie ( lekko licząc to wartość giełdowa dobrego samochodu), dzisiaj możesz to kupić w pierwszej lepszej aptece, testy kosztują poniżej 300zeta.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Denwer napisał:

Widać  niezły z  ciebie  głupek  skoro  nie  potrafisz  znaleźć  tekstów  podane  źródła  są  ale   co  się  spodziewać  po  ciemnogrodzie 

To czemu nie wklejasz źródeł tylko obrazkową wersję dla głupków? Pewnie dlatego że yntylygyncja samodzielnie myśleć nie potrafi i musi mieć naPISane jaką ma mieć opinię.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

AMW nie zajmuje się tym. A na pewno nie ma tego o czym piszesz.

Zajmuje - wyposażenie szpitali polowych jest w amw.

Opublikowano
5 godzin temu, Denwer napisał:

125286536_3531383816884026_2366918660386

Gdyby w poprzednich latach  reporterzy nie przyłapali  tego symulanta co na marszu kładł się na asfalcie  udając nieboszczyka to też by  był powód do pozbawienia Polski funduszy ,bo dyktatura morduje obywateli . Teraz też dziwnym trafem jak i przy spalonej budce w ambasadzie rosyjskiej  wszystkie kamery czekały na ten pożar . 

Teraz podali że podpalacz był już spakowany by z Polski czmychnąć  i został zatrzymany . 

• Like 1
Opublikowano

Ludzie są ciemni i nie widzą że trwa 3 wojna światowa na naszych oczach tylko GOSPODARCZA  chcą nas zniszczyć gospodarczą bo militarnie nie dali rady kilka naście .

Jeśli w Niemczech to jest obraza to nie ma o czym  mówić świat się zmienia ale jak to się powiada Historia koło za tacza zawsze .

Niemcy: prokuratura bada sprawę zniesławienia Wehrmachtu przez historyka

Jens-Christian Wagner jest dyrektorem miejsc pamięci Buchenwald i Mittelbau-Dora. Ostatnio, w zawiadomieniu do prokuratury zarzucono mu ujawnienie "niehonorowych faktów na szkodę żołnierzy Wehrmachtu". W rozmowie z PAP narzeka na wybiórcze traktowanie faktów historycznych w Niemczech.

Nie dziwię się, że nadal istnieją odruchy obronne wśród Niemców, kiedy zbrodnie Wehrmachtu są pokazywane - mówi historyk

Nadal silny jest historyczny obraz, zgodnie z którym grupy nazistowskich urzędników uwiodły Niemców i zmusiły ich do wykonywania rozkazów - uważa Wagner

Ostatnie badania pokazują, że większość Niemców uważa, że w ich rodzinach były ofiary, ale nie sprawcy zbrodni wojennych i nazistowskich - podkreślił badacz .

TO TERAZ NIEMCY SĄ OFIARAMI MOŻNA BYŁO SIĘ SPODZIEWAĆ TEGO .

Opublikowano (edytowane)

Na twoim miejscu zastanowił bym sie nad leczeniem depresji i leków albo nad samobójstwem. Nie ma sensu żebyś się tak męczył

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Niech ci tam będzie mam swoje zdanie ty masz swoje zdanie i tego się trzymajmy ja swoje wiem za kilka lat się okaże a może szybciej kto był bliżej prawdy .

Mam takie zdanie o danej sytuacji i zadnia nie zmienię UNIA MAIŁA BYĆ GOSPODARCZO HANDLOWA A NIE POLITYCZNA TAK CZY NIE ??? .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

ale tobie nic sie nie opłaca, korporacje cie wykorzystują, markety oszukują, UE chce zniszczyć, trwa wojna, Ruscy atakują  i do tego LGBT Tusk itd. Masz w ogóle jakies radości i optymistyczne akcenty w swym życiu?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

To jesteś raczej ślepy czy taki dziwny charakter , Po  liczyć umiem i wiem co się opłaca miej i 200 ha ja nie jestem zazdrosny pracuj ile masz sił ale powtarzam zdanie swoje mam UNIA GOSPODARCZA NIE POLITYCZNA UNIA WPIERDALA SIĘ Z BUTAMI W SPRAWY KAŻDEGO PAŃSTWA NO PRAWIE BO FRANCJI NIE WIDZIELI .

Nie pisz mi tu że mi się nie opłaca aby tobie się opłacało ok Teraz jak tylko ktoś będzie strajkował na blokadach że się nie opłaca masz brać pałę i rozganiać bo tobie  się opłaca .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

A po  co pałą rozganiać . Jak sie nie opłaca to niech protestują i bankrutują. Dla mnie to nawet lepiej.

Żeby nie było unii politycznej to niejaki Kaczyński nie powinien traktatu podpisywać . Niestety nasi rządzący od zawsze byli debilami i historia niczego ich nie nauczyła. Znowu jesteśmy pępkiem świata, wkoło mamy wrogą Rosje, Białoruś wrogie Niemcy  Francje i całą UE . Taka polityka kończyła się zaborami lub drugą wojną. Jakie to dziwne że inni w obrebie unii potrafia sie dogadać i robia swoje a nasi kretyni zawsze pod prąd bo im sie uroiło że są ważni i istotni a do tego wmówili to ciemnocie na nich głosujacej.

Opublikowano
1 godzinę temu, Partyzant85 napisał:

Zajmuje - wyposażenie szpitali polowych jest w amw.

Aaaa ile mamy tych szpitali polowych? Jak policzysz, to Ci wyjdzie gdzie jest ich wyposażenie. Ważne tez na bazie czego, tworzy się taki szpital. Bo tu nic z powietrza się nie bierze. Podpowiadam , "stały szpital polowy' mamy jeden.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Ostatnie badania pokazują, że większość Niemców uważa, że w ich rodzinach były ofiary, ale nie sprawcy zbrodni wojennych i nazistowskich - podkreślił badacz .

TO TERAZ NIEMCY SĄ OFIARAMI MOŻNA BYŁO SIĘ SPODZIEWAĆ TEGO .

A czemu Cię to dziwi? Dla rodzin co straciły bliskich zawsze będą ofiarami. Tam juz dawno określono przywództwo sprawcze i przypisano winy kierownictwu hitlerowskiemu. 

Jakby mi łeb odstrzelili gdzieś na występach zagranicznych, to rodzina też uważałaby mnie za ofiarę. Nie interesowałaby ich ilość posłanych przeze mnie pocisków i w kogo trafiły. Taka jest wojna.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie prawda to Niemcy za czeli ta wojnę i wszystkim Niemcom się to podobało nie są ofiarami tylko katami to takim razie co powiesz polakom co musieli zginąć   że co zrobili że Niemiec mordował w obozach i stawiał pod ścianą i Bandera na drankach nadziewał Polskie dzieci to też są ofiary wojny nie TO SA KATY .

To własnie jest zakłamywanie Historii za kilka lat okaże się że to Polska mordowała Niemców .

To nie Niemcy, to Krzyżacy. To nie Niemcy, to Prusacy. To nie Niemcy, to naziści”- teraz takie napisy, wraz z odpowiednimi fotografiami pojawiły się na ulicy Chopina, w miejscu widocznym i wyeksponowanym. Każdego dnia, tuż obok, przejeżdża kilka tysięcy samochodów. Przekaz więc dotrze z pewnością do wielu. Takie same hasła można już było przeczytać w 2017 roku na popularnych Demotywatorach z adnotacją: „Niemcy- najbardziej niewinna narodowość w historii”.

- Czy wobec nazywania obozów koncentracyjnych polskimi, to jakiś prztyczek w stronę zachodniego sąsiada, który próbuje odsunąć od siebie odpowiedzialność za błędy? Czy róża pod inną nazwą pachniałaby inaczej?- zastanawiał się starszy pan, który na ulicy Chopina w Stalowej Woli przyglądał się napisowi.

TERAZ NATO SIĘ ZGODZIĆ BO  75 LAT SWOJE ZROBI .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Ofiarami zostaliśmy tylko i wyłącznie na własne życzenie, z głupoty, w wyniku urojeń o wielkości i w konsekwencji  zupełnie błednej geopolityce. . Teraz myslenie ciemnoty łącznie z rządzącymi jest takie samo. Uwielbiamy wygrywać 1:27 lub odnosić zwycięstwa takie jak w Powstaniu Warszawskim

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Ofiarami zostaliśmy tylko i wyłącznie na własne życzenie, z głupoty, w wyniku urojeń o wielkości i w konsekwencji  zupełnie błednej geopolityce. . Teraz myslenie ciemnoty łącznie z rządzącymi jest takie samo. Uwielbiamy wygrywać 1:27 lub odnosić zwycięstwa takie jak w Powstaniu Warszawskim

co ? 

Opublikowano (edytowane)

Właśnie prawdziwy Polak powinien dokładnie rozumieć jakie były przyczyny tego ze dostaliśmy po d*pie .  Wyciagać wnioski u uczyć sie by takich głupot nie robic. My natomiast tkwimy nadal w takim samym idiotycznym przekonaniu jak kiedyś i z lubością uprawiamy polityke dwóch wrogów. Jest tak dlatego ze kolejnym pokoleniom wpaja sie że np . Powstanie warszawskie było bohaterstwem a nie głupota i ze takich rzeczy nie powinno sie robic bo przynoszą tylko straty. Machać szabelka to sobie można będąć mocarstwem a nie takim niewielkim zadłuzonym krajem w srodku europy

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano

@Ulman nie pij już dzisiaj.

26 minut temu, Ulman napisał:

Ofiarami zostaliśmy tylko i wyłącznie na własne życzenie, z głupoty, w wyniku urojeń o wielkości i w konsekwencji  zupełnie błednej geopolityce. .

Chociaż zanim całkiem odpłyniesz, przedstawiłbyś historię według Ulmana. Co, dlaczego, po co ?

• Like 3
Opublikowano

Sprawa jest banalna.

Byliśmy bardzo słabi po odzyskaniu niepodłegłosci 20 lat wczesniej.

Mieliśmy urojenia że mamy jakąkolwiek siłę

Wrogów mielismy blisko  a sojuszników daleko.

Jesli ktoś z sąsiadów nie był uważany za wroga to mielismy z nim i tak marne i nieufne stosunki -Czechosłowacja, pribałtyka.

Sojusznicy lizali rany po pierwszej wojnie światowej  i było wiadomo ze nie będą nadstawiać za nas karku a w pierwszej kolejności dbac o własny tyłek i interesy

Nie chcieliśmy dogadać się ani z Mołotowem ani z panem von Ribbentrop więc oni dogadali sie bez nas zgodnie z regułą "wróg mojego wroga jest moim przyjacielem". 

Poczytaj to moze ci sie rozjaśni jak byli bezmyslni https://www.konflikty.pl/historia/1918-1939/polska-polityka-zagraniczna-na-tle-polityki-europejskiej-1921-1939/

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Na twoim miejscu zastanowił bym sie nad leczeniem depresji i leków albo nad samobójstwem. Nie ma sensu żebyś się tak męczył

Właśnie  popełniłeś  przestępstwo  ciekawe  co  na to  moderatorzy 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v