Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

dziwne pytanie. zostało tyle samo.      tylko właściciel się zmienił. :D

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

@Ulman za rok dwa mleka też w Polsce nie trzeba  będzie ani wołowiny . Świnie to już są na wykończeniu jak i buraki , rzepak też skończą bo kochana Unia odchodzi od biopaliw . Zostanie tylko pszenica ale czy będzie się opłacać ? jak tego nie zauważasz to  100 ha nic tu nie da jak nie będzie zysku .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Ale po co słuchać kogoś jak sami ludzie piszą już Burak się nie opłaca , świnia 3,80 zł to była 25 lat temu jak to mi się nie opłaca do licha o czym tu mówić że mi tylko .

Nie mam już zamiaru dyskutować niech ci się opłaci świnia po 3 zł burak po 70 zł tona zaczną spadać inne płody ale tobie się będzie opłacać powodzenia . ja zmieniam profil upraw .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Nie opłaca sie badziewiakom co mają 50 letnie traktory i chcą gospodarkę prowadzić jak ojciec i dziadek.

"........bo kiedyś z 10 ha mozna było wyżyć a teraz jest sPISek i się nie da"  Oni muszą albo sie rozwinąć albo wyginąć a z taką mentalnościa to tylko druga opcja. 

Jak ci sie nie opłaca to tego nie rób - proste. Mi sie opłaca i robic będę.

• Haha 1
Opublikowano

Będzie w Polsce nowy bank będzie gdzie trzymać zyski bardzo duże zyski z rolnictwa pewnie w pozostałych już się nie mieszczą skoro nowy .

Były szef Revoluta wprowadzi do Polski nowy cyfrowy bank z Belgii .

W 2021 roku swoje usługi w Polsce ma uruchomić europejski bank cyfrowy Aion Bank, którego szefem jest Wojciech Sobieraj, założyciel Alior Banku. Za jego debiut nad Wisłą odpowiadać będzie Karol Sadaj, który dołączył do zespołu zarządzającego Aion Banku jako country head Poland. Sadaj dotąd kierował polskim oddziałem Revoluta.

https://businessinsider.com.pl/firmy/strategie/aion-bank-w-2021-roku-wejdzie-do-polski-karol-sadaj-szefem/wf9wwr3

Opublikowano

Tak się zastanawiam i nie do końca rozumiem sytuację z wetowaniem budzetu przez PIS. Domagaja sie zniesienia zaPISu o kasie za przestrzeganie praworządności jednocześnie od 5 lat zapewniaja wszystkich że praworzadność ma sie doskonale i nie łamią żadnych reguł.  Rozumiecie to?

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Tak się zastanawiam i nie do końca rozumiem sytuację z wetowaniem budzetu przez PIS. Domagaja sie zniesienia zaPISu o kasie za przestrzeganie praworządności jednocześnie od 5 lat zapewniaja wszystkich że praworzadność ma sie doskonale i nie łamią żadnych reguł.  Rozumiecie to?

Wystarczy że LGBT nie będzie propagowane  a rodzina i już dyskryminacja i brak praworządności . Niech Angela zaleci obowiązkową eutanazję tych po 60ce a w ich miejsce relegowanie MUZUŁMANÓW i niech Polaczki się sprzeciwią i już kary .  To Francuzi pałowali własnych sędziów i nikt w Uni o braku praworządności  nie wspomniał . To ma być nie kij a Bejsbol   na tych co nie myślą poddańczo  !!!!

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

To czemu inni sie nie sprzeciwiaja?  Nie połapali się?

Jest jakaś dyrektywa nakazująca propagowanie LGBT? Ta eutanazja jest już uchwalona czy na razie to jaźń zastraszonego wyborcy PIS?

Zapowiada sie kolejna wygrana 1:27. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
19 minut temu, gienio007 napisał:

Wystarczy że LGBT nie będzie propagowane  a rodzina i już dyskryminacja i brak praworządności . Niech Angela zaleci obowiązkową eutanazję tych po 60ce a w ich miejsce relegowanie MUZUŁMANÓW i niech Polaczki się sprzeciwią i już kary .  To Francuzi pałowali własnych sędziów i nikt w Uni o braku praworządności  nie wspomniał . To ma być nie kij a Bejsbol   na tych co nie myślą poddańczo  !!!!

pałowali, bo ci nijak nie chcieli nauczyć się jeść widelcem.:lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v