Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, nie napisał:

dlatego nikt nie usprawiedliwia takich patologicznych rodzin, a dzieci są im często zabierane a nie oddawane pod opiekę

więc dlaczego mają być dawane homoseksualistą, skoro to jeszcze większa patologia?

Dodam tylko, że dramatem tych dzieci jest to, iż rodziły się często i gęsto nie chciane, nie planowane i dlatego niezadbane. 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

z tym pedalstwem, plebsem, czy weganami to jeden uj. Wszyscy oprócz nich są głupi i nakłaniają do tego by postępować jak oni...

A plebs to jakie odchyły  ma że sie w tym towarzystwie znalazł? 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

z tym pedalstwem, plebsem, czy weganami to jeden uj. Wszyscy oprócz nich są głupi i nakłaniają do tego by postępować jak oni...

Kto Ci to do głowy nabił- taką nienawiść? Jestem wega i z mięso nie robi na mnie wrażenia czy zwierzęce czy ludzkie.

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

A plebs to jakie odchyły  ma że sie w tym towarzystwie znalazł? 

chodzi mi o tych patoplus

@Ywa ale jak Ty jesteś wege, to nakłaniasz wszystkich w koło żeby też byli? Chodzisz i wydzierasz się jakie to super?

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

patolskim

patologicznym jeśli już 

8 minut temu, Ulman napisał:

rodzin w których

przecinek za "rodzin" :) 

10 minut temu, Ulman napisał:

Ilu patolskim rodzinom odbiera się dzieci?

nie rozumiesz sensu mojego postu czy nie potrafisz odpowiedzieć?

Opublikowano
50 minut temu, witejus napisał:

policja

mnie to przypomina wypiętą d*pę

A no tak władza straciła zaufanie do policji bo nie chcieli pałami rozegnać strajku kobiet na polecenie Kaczyńskiego. To się układa w logiczną całość. Kolega będący na marszu kobiet w piątek ze dwa tygodnie temu mówił, że ważnych budynków publicznych nie pilnowała policja tylko wojsko/żandarmeria. Kaczyńskiego na ostatniej miesięcznicy pilnowało wojsko. Teraz pisowcy zadają dymisji komendanta. Policja popadła w niełaskę. Teraz wam propaganda będzie wmawiać, ze to zdrajcy.

48 minut temu, nie napisał:

nie ma drugiej takiej partii na świecie, która miała by takie dobre działania autodestrukcyjne jak ma pis, od pięciu lat mieli +- 40% poparcia (bo ludziom żyje się co raz lepiej) lecz chyba im się to znudziło i postanowili wszystko zepsuć, jak tak dalej będą działać to do końca roku będą mieli 20% poparcia;

wszystko zaczęło się od głupiej piątki dla zwierząt, która uderzała w najwierniejszy elektorat, a celem było zdobycie poparcia wśród młodych wyborców, którzy i tak ideologie mają "gdzieś" (po za garstką nawiedzonych) a najważniejsze dla nich jest posiadanie dobrej pracy

za gospodarkę i finanse odpowiada morawiecki i na tym polu działania są dobra ( w porównaniu do poprzedniej władzy to są nawet super dobre) ale ktoś mu ciągle rzuca kłody pod nogi na polu ideologicznym i narodowo-martyrologicznym; ciekawe czy spadające sondaże przyniosą opamiętanie?

C to dopiero się dowiedziałeś, ze Kaczyński to mistrz destrukcji. Rozwalał wszystko czego się dotknął. W 2007 roku kto rząd rozwalił? Z tym coraz lepszym życiem to przesadzasz. Fakt rozdali trochę socjalu. Ale wraz ze wzrostem cen współczynnik ubóstwa znowu zaczął rosnąć. Modzi ludzie ideologię mają gdzieś bo to złe słowo. I oznacza mieszanie się władzy w życie każdego obywatela.  Jedno ci przyznam po wyborach Dudy pis chciał zdobyć młodych wyborców bo jak mówiono przyszłość Polski w postaci Dudy wybrali starsi. Ale Kaczyński postanowił pozyskać ten elektorat po swojemu tak, ze go skutecznie zniechęcił. I to napawa optymizmem. Starsi wyborcy pis będą umierać a glosować zaczną młodzi i ten nieudolny rząd pogonią.

Jakie dobre działania tego rządu są w gospodarce? Chyba takie, ze socjal rozdali a mieli z czego. Bo była koniunktura. Zobaczysz teraz co się bezie działo z budżetem. Po tym ile pieniędzy rozkradli, ile zmarnowali jak te odszkodowania za bezmyślne zamknięcie cmentarzy. Powiedzą, ze to wszystko na covid poszło.

3 minuty temu, jarecki napisał:

bzdury piszesz , nie dawno wklejałem link z podlasia gdzie syn katował matke a potem ją zabił a ojciec  upozorował samobójstwo syn 6 lat wiezienia wyjdzie po 3 pewno a ojciec 1 rok  dopiero ta pisowska  prokuratura zaskarżyła wyrok , moge dalej podawać takie sprawy i prokuratura pisowska nie ma tu nic do rzeczy , takie są sądy niezawisłe gdzie kibic legi warszawa siedział 3 lata bez postawienia zarzutów a złodzieje byli wypuszczani ,.

Podaj taką spraw jak Lech Kaczyński został ministrem sprawiedliwości i wywalił prokuratorów co nie mogli winnego gwałtu znaleźć. I wsadził takich co Komende zamknęli. 

Opublikowano

Polecam od 16:50 posłuchać co mówi o sytuacji w rolnictwie.

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Skąd taki wniosek, mieli to na plecach napisane ? Wylegitymowano 700 osób, a zatrzymano w sumie ponad 300, ile było wszystkich osób na marszu ?

Ruch  narodowy    przecie  jest   częścią  konfederacji   więc  skoro  oni  robili  to   taki  wniosek  nasuwa  się  sam 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Teraz wam propaganda będzie wmawiać

dlaczego tylko wszędzie widzisz propagandę? uważasz że jak ktoś ma inne zdanie od ciebie to zaraz debil który nie ma własnego zdania,nie widzi co się dzieje? to samo powiem o was że wasza propaganda wam wmawia

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

chodzi mi o tych patoplus

@Ywa ale jak Ty jesteś wege, to nakłaniasz wszystkich w koło żeby też byli? Chodzisz i wydzierasz się jakie to super?

Nie wiem co to za bojówki, każdy chwali swój towar jak religię po prostu. Ta dieta przyczynia się akurat do hamowania agresję.

Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał:

Jakie dobre działania tego rządu są w gospodarce?

2008 – 598mld

2016 – 965 (+ 150mld z ofe)

wzrost o 86%

2016 – 965mld

2019 – 973mld

wzrost o mniej niż 1%

Zadłużenie polski w walutach obcych

w 2014 – 36,1%

a w 2019 – 24,2%

znacząco zostało obniżone ryzyko kursowe

zadłużenie polski u nierezydentów

w 2014 – 60% ogólnego zadłużenia

a w 2019 – 35% ogólnego zadłużenia

jak kończy się duży udział podmiotów zagranicznych w ogólnym zadłużeniu państwa widzieliśmy między innym w argentynie czy grecji

poza tym zadłużenie u podmiotów krajowych powoduje, że odsetki od długu zostają w kraju

wydatki na cele społeczne

2014 - 18mld zł

2020 - 66mld zł

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Denwer napisał:

Ruch  narodowy    przecie  jest   częścią  konfederacji   więc  skoro  oni  robili  to   taki  wniosek  nasuwa  się  sam 

To czemu Antoni ich broni i podziwia  a PIS chce ukarać policje za rozpierduchę. Ja nie natknąłem się na słowa potępiajace tych złych bandytów z Konfederacji w PISowskich mediach i propagandzie. Skoro to nie PISowskie środowisko rozrabiało to czemu ich bronią?

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Ulman napisał:

@Strongman skąd taka rewolucyjna teoria? 

Bo to takie wmawianie sobie ze coś co nie jest dobre, ze jest dobre tak jak w nałogach i tak nałogowcy sobie wmawiają.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
6 minut temu, Ywa napisał:

Nie wiem co to za bojówki, każdy chwali swój towar jak religię po prostu. Ta dieta przyczynia się akurat do hamowania agresję.

no nie dziwię się że hamuje agresję, jak by kibice objedli się marchewki to nie wiem czy na ustawce dobiegli by do siebie :D

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
48 minut temu, Ywa napisał:

Podobnie dlaczego dzieci niepełnosprawne nie mają u nas wystarczającego wsparcia finansowego? A mają je ludzie zdrowi?

Który rząd takimi osobami się opiekował ? Był taki ?

52 minuty temu, Ywa napisał:

Dzieci są mądrzejsze w pojmowaniu. Rozumiem, że jesteś już być może starszym człowiekiem i ciężko Tobie.

Czy osoba w Twoim wieku lub młodsza, nie mówię już o starszej, musi mieć takie same poglądy jak Ty ? Nie mam nic gejów, niech mieszkają razem, dziedziczą po sobie, mają wgląd do karty leczenia ale nie ma mojej zgody na adopcje dzieci przez takie osoby. Tym bardziej że tu chcą adopcji a z drugiej popierają aborcję. To może by się określili o co im chodzi.

Co to znaczy "ciężko Tobie" nie rozumiem ? Dzisiaj raczej jest mi zimno, bo mnie trochę wygwizdało :).

41 minut temu, Ulman napisał:

Równie problematyczne jest gdy masz "normalną" rodzinę gdzie są cykliczne awantury,  tatuś napie...a mamusie po  pijaku, ona znika na kilka dni,  przyjeżdża policja a z opieki społecznej przychodzi pani by sprawdzać co sie u patoli dzieje. Takie dzieci rozwiną sie psychologicznie? 

Od tego  jest państwo. Tylko czy spełnia swoją rolę ?

11 minut temu, Ywa napisał:

Kto Ci to do głowy nabił- taką nienawiść? Jestem wega i z mięso nie robi na mnie wrażenia czy zwierzęce czy ludzkie.

Kanibalizmu po Tobie to się nie spodziewałem 🤣. Twój partner/mąż będzie się musiał dostosować, czy jednak ma wybór :) ?

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

Naukowcy stwierdzili już nie raz ze istoty jedzące mięso są mądrzejsze niż te co nie jedzą mięsa.I tego świata by nie było jak by ludzie jedli ziele.

A ci naukowcy to jedli mięso czy może nie?:lol:

• Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, Denwer napisał:

Na mecz przychodzi ok. 10 tys. widzów. Wszyscy przychodzą żeby się nawalać czy aby zobaczyć mecz, poczuć atmosferę stadionu ? Tak samo jest z demonstracjami. Zawsze znajdą się prowokatorzy.

16 minut temu, Ywa napisał:

Ta dieta przyczynia się akurat do hamowania agresję.

E tam. Po prostu nie masz siły po tych warzywach i to wszystko :ph34r:.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v