Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, akooo napisał:

To ja pakuje manatki i jade na wieś,nie dam się zamknąć w mieście jak w jakiejś Korei Północnej.

Gdzie będziesz jechał. Na wsi wszędzie daleko a w mieście masz wszystko pod ręką :ph34r:.

9 minut temu, racyl napisał:

to czym te amerykańskie geje będą zarabiać na chleb po za bronieniem demokracji😂

Poprzez patronite :ph34r:.

Opublikowano (edytowane)

Wojsku dawniej  nie było kobiet były  za płotem k**wy sory że tak się wyrażę ale tak było żeby nie było gejów w wojsku , teraz nie ma k**ew za płotem .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

bylem niedawno w szwecji i jakos ludu bylo pelno-na pewno wiecej niz na wschodniopolskiej wsi.

zażyj tabletki 

Wikipedia

Szwecja (województwo zachodniopomorskie)

Opublikowano (edytowane)

Morawiecki: sylwestra lepiej już dzisiaj nie planować w sposób huczny .

Jeśli chodzi o sylwestra, nie nastawiajmy się na sylwestra z wieloma znajomymi. Pandemia będzie cały czas trwała, dlatego apeluje, aby w grudniu odłożyć np. targi bożonarodzeniowe. Sylwestra lepiej już dzisiaj nie planować w sposób huczny - zaapelował premier.

Morawiecki odpowiedział również na pytanie internautki, która zapytała, czy rząd chce odebrać kolejne święta. - To ostania rzecz, jaką chcielibyśmy zrobić. Trzeba jednak zadbać o naszych rodziców i dziadków, aby nie roznosić tego wirusa - powiedział premier.

Nie będzie Wielkanocy aż do maja tak będzie .

Mieszczuchy to chyba ześwirują a czym bardziej będą wyłazić na ulicę tym dłużej będzie trwał COVID .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

Mieszczuchy to chyba ześwirują a czym bardziej będą wyłazić na ulicę tym dłużej będzie trwał COVID .

Covid już z nami zostanie na wieki wieków...

Może zmutować i zrobi to,  ale nie zginie.

Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

Morawiecki odpowiedział również na pytanie internautki, która zapytała, czy rząd chce odebrać kolejne święta. - To ostania rzecz, jaką chcielibyśmy zrobić

Tak samo mówił o 1 Listopada. Tresura ludzi do nowej rzeczywistości trwa w najlepsze.

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Covid już z nami zostanie na wieki wieków...

Może zmutować i zrobi to,  ale nie zginie.

wiesz od kiedy covid istnieje ?? przed wojną światową wiedzieli ci to covid 

12 minut temu, DTaras napisał:

Kurcze, na narty miałem jechać do Białki...

Bon zrealizować.

i w czym problem ?? jedz ja już wczasy zabukowałem 

Opublikowano (edytowane)

Zabukowane to może być,  ale  chyba teraz hotele tylko dla podróżujących służbowo , więc bym na to nie liczył.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Jak bedziesz z żona i dzieciakami na nartach  w Karpaczu to z pewnością słuzbowo. Obstawiam że hotele w miejscowościach wypoczynkowych wcale nie będą chciały przyjmować gości bo obsługa tego droższa jak zysk który przyniesie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Partyzant85 napisał:

@Ursus932 - gorzej już nie może być. Większych nieudaczników od pisiorów nie ma. No ale ty jako wierny wyborca bezprawia i niesprawiedliwości jesteś zbyt oślepiony paskami w tvpis i ślepo wierzysz w tych kłamców i zdrajców narodu Polskiego.

Najgorsze dziadostwo to było za Po

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Jak tak ochoczo będziesz zachęcał żeby głosować na POsrańców to napewno będą. 

Czy ja kogoś zachęcam żeby głosował na którąś partię 🙆‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Za kilka dni będzie wolne od pracy  aż do wigilii będzie czas na zakupy i typ .

A może i dobrze, wuchamuje troche ten wyścig szczurów 

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Lokdałn powinien być w miejscach problematycznych a nie w całym kraju.

Rolnik na pole zapewne będzie mógł lecieć..

Żarcie potrzebne, niezależnie czy choroba jest czy nie 

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

zżyjesz plotkami typu jedna baba drugiej babie ....

Odpuść, to chory czlowiek

8 minut temu, Ulman napisał:

Dla nierobów na pewno

A tego to nie wiem, ja pracuje tak samo nie zależnie od opcji 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, nie napisał:

ogólnie mówiąc, gdy jest mały % testów pozytywnych to znaczy, że jest mało chorych, i liczba testów jest na odpowiednim poziomie

Toooo nie było kogo testować, czy nie było jak testować? A jak nie było , jak testować to skąd wiadomo że ilość testów była na odpowiednim poziomie? A jeśli nie było jak testować to skąd było wiadomo że nie wolno chodzić do lasu , albo dzieci mają siedzieć w domach? A jeśli było tak dobrze to dlaczego w DPSach było tak źle? Chyba na podstawie tych ognisk można było już coś powiedzieć na temat możliwej ekspansji wirusa.  Aaaa przepraszam, wtedy jego ekspansję ograniczały wybory.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Przeprowadzono ankietę wśród mieszkańców Krakowa: Czy Jarosław Kaczyński powinien leżeć po śmierci na Wawelu? Oto odpowedzi: 
a) 25 % odpowiedzi brzmiało-  Pojebało Cię 
b) 35% odpowiedzi brzmiało - Ni ch*ja
c) 40 % odpowedzi brzmialo - nawet jutro 😊😊😉

Opublikowano
57 minut temu, mirro napisał:

A jeśli nie było jak testować to skąd było wiadomo że nie wolno chodzić do lasu , albo dzieci mają siedzieć w domach?

wiadomo nie wiadomo ,ale decydowano w myśl zasady ,,a nóż widelec"🧐

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v