Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pies będzie Ci srał w doniczki A nie na wieś będziesz jeździł

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Jeśli byłoby tak jak latem 20 tys testów dziennie i 200 chorych to bym uwierzył że to jest prawda.  4 tys testów i 400 chorych  nie pokazuje realnej sytuacji.  

Realna sytuacja była by, gdyby codziennie przeprowadzano jednakową liczbę testów. Wtedy wiadomo było by czy sytuacja się pogarsza czy polepsza.

Opublikowano

Oho patrzcie. A "wieśniaki" jak z saksów ze szparagów od Niemca wracają to co covida nie przywożą?

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Gdzie mieszczuchy na wieś się pchacie z Covitem nie ma mowy siedzieć w betonowych klitkach .

A na której wsi nie ma jeszcze wirusa ?  😂

Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

Ta  chyba  w śród  tej  dziczy  co  protestuje 

Jesteś może na tych nagraniach z panem Gadowskim ???

Nie mówił może czemu PISiory tylko w pierwszym roku rządzenia tego pana zapraszali do TVP a teraz już go cenzurują  ???  

Bardzo ładna i nawet też lekko wulgarna audycja .   

Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

Oho patrzcie. A "wieśniaki" jak z saksów ze szparagów od Niemca wracają to co covida nie przywożą?

już dawno po tegorocznych szparagach 😂

Opublikowano
4 minuty temu, akooo napisał:

Ale ta narodowa kwarantanna to co to będzie?

tak jak we francji: możesz oddalić się od miejsca zamieszkania na max. 500m i nie dłużej niż na 1 godz.; a u nas teraz narzekają że jest źle

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, akooo napisał:

Może i przywożą, tylko że wieśniak to nie mieszkaniec wsi. To stan umysłu😂

Opublikowano

Przykład Szwecji pokazuje, że żadnego lockdownu nie powinno być.

Opublikowano

u nas wprowadzają kolejne zakazy a poprawy jak nie było tak nie ma 😂

Opublikowano

To ja pakuje manatki i jade na wieś,nie dam się zamknąć w mieście jak w jakiejś Korei Północnej.

Opublikowano
1 minutę temu, sabuliga napisał:

Oj chyba biden wygra  i bardo dobrze

To nie dobrze bo Geje całego świata do Polski zjadą bronić tolerancji  to dopiero będzie zagrożona demokracja .

Opublikowano (edytowane)

galan już możesz robić w gacie 😂

pewnie najbardziej boisz się o swój zadek 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, galan99 napisał:

W całym kraju a szczególnie w mieście najbardziej roznoszą COVIT wieść jest cywilizowana ma telewizję i widzi jak zachowuje się miasto i jego mieszkańcy .

5 minut temu, galan99 napisał:

Szwedów jest za mało żeby   był COVID .

Na twoim przykładzie widać że logika mieszkańców wsi ma poważne deficyty

EDIT -szkoda że nie zaczekałem na ten idiotyzm o gejach. Skad ty takie złote myśli bierzesz? Dopalacze? Zioło? 

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Słowa podpremiera

Szef polskiego rządu przyznał również, że "decyzja o zamknięciu cmentarzy zapadła późno". - Ale gdyby dwa, trzy, cztery dni wcześniej została ogłoszona, to nie trzeba było wybitnych ekspertów, żeby się domyślić, że ogromna większość ludzi ruszy na cmentarze dokładnie od dnia poprzedzającego dzień, od którego cmentarze miałyby być zamknięte. Ze względu na bardzo dużą liczbę niewiadomych i podejmowanie decyzji w oparciu o niepewne informacje ta decyzja zapadła właśnie wtedy

To jak oni podejmują te decyzję.  Pandemia niby szaleje od marca, no konferencjach bredzi o sztabie ekspertów, których nigdy nie wymienił z imienia i nazwiska a teraz przyznaje, że rząd podejmuje decyzję w oparciu o niepewne informacje.

Wymiana tych informacji pewnie wygląda jak wymiana informacji na wsi - pierdniesz na jednym końcu wsi a na drugim powiedzą, że się zesrałeś.

Gdzie filmiki z tych przepełnionych szpitali? Czemu jeszcze tvpis w kombinezonach tam nie weszła nagrać materiału żeby pokazać ludziom realne zagrożenie?

Tymczasem, jak ustalili dziennikarze "Gazety Wyborczej", Mateusz Morawiecki przyleciał do Wrocławia w piątek o godz. 9.20. "Nie licząc załogi i towarzyszących mu oficerów Służby Ochrony Państwa, na pokładzie rządowego samolotu Morawiecki był jedynym pasażerem" - pisze portal.

Bezpośrednio po przylocie do Wrocławia premier wziął udział w pogrzebie Bernarda Bednorza, swojego kolegi z dzieciństwa. "GW" podaje, że wizyta premiera była utrzymana w tajemnicy. Nie powiadomiono o niej wrocławskiej policji, która zwyczajowo zabezpiecza trasy przejazdu najważniejszych osób.

O godz. 12.40, po zakończonych uroczystościach, rządowy samolot z Mateuszem Morawieckim udał się w drogę powrotną do Warszawy. Ten lot również objęty był statusem HEAD.

Status HEAD oznacza, że lot jest objęty szczególnym zabezpieczeniem, przysługującym najważniejszym osobom w państwie. Status lotu HEAD nadaje Służba Ochrony Państwa. Z wyjątkiem głowy państwa, dotyczy on wyłącznie lotów „w misji oficjalnej”, czy związanych z wykonywaniem przez nich obowiązków służbowych.

Pogrzeb kolegi to obowiązek służbowy, że trzeba na niego samolotem latać za pieniądze podatników? Jak długo będą jeszcze pluli Polakom w twarz?

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

galan już możesz robić w gacie 😂 widziałeś w ogóle prawdziwego geja 😂

Widziałem ale bacznie go obserwowałem jak się odwracałem by mu coś nie przyszło do głowy zrobić .

• Haha 1
Opublikowano

znaczy miał na ciebie ochotę 😂

to czym te amerykańskie geje będą zarabiać na chleb po za bronieniem demokracji😂

Opublikowano (edytowane)

kazdy kto chodzi do kosciola niejednego geja widzial za oltarzem. w kazdej wsi  wiekszosc starych kawalerow to niewyautowani geje..

bylem niedawno w szwecji i jakos ludu bylo pelno-na pewno wiecej niz na wschodniopolskiej wsi..

Edytowane przez jacus
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v